پخش زنده
امروز: -
فوق تخصص روماتولوژی اطفال توضیحاتی درخصوص بیماری تب مدیترانه ای، علائم و عارضههای آن ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، دکتر محمدرضا فتحی گفت: تب مدیترانهای یک بیماری خودالتهابی و ارثی است که در ازدواجهای فامیلی شیوع بیشتری دارد.
وی افزود: تب، شکم درد، درد قفسه سینه به ویژه هنگام نفس کشیدن، تورم مفاصل، زانوها و مچ پاها را از علائم تب مدیترانهای و در واقع جزو بیماریهایی است که مبحث روماتیسم مطرح میشود.
فتحی ادامه داد: این بیماری در برخی مناطق نظیر کشورهای حاشیه مدیترانه، اقوام ترک، ارمنی ها، یهودی ها، شمال آفریقا و همچنین اعراب شایعتر است و توارث ژنتیکی دارد، به عبارت دیگر به شکل اتوزومال مغلوب به وجود میآید، بطوریکه باید یک ژن معیوب از پدر و یک ژن معیوب از مادر در کنار هم قرار بگیرند تا به ایجاد بیماری تب مدیترانهای در فرزند منجر شود.
فوق تخصص روماتولوژی اطفال میگوید: این اتفاق شایعترین نحوه توارث بیماری محسوب میشود، ولی به دلیل پیچیدگی بیماری، گاهی با یک ژن هم فرد به آن مبتلا خواهد شد، البته گاهی اوقات نیز باوجود اینکه همه علائم و نشانهها بیانگر تب مدیترانهای هستند، اما گاهی آزمایشهای ژنتیک منفی میشوند، ولی در هرحال مبتلا به این بیماری هستند و به درمان خوب جواب میدهند.
تب مدیترانه ای، بیماری غیرواگیردار
وی تب مدیترانهای را جزو بیماری غیرواگیردار برشمرد و اضافه کرد: عامل میکروبی در این بیماری وجود ندارد، بلکه بیماری ارثی و خودالتهابی است و این التهاب در بدن فرد وجود دارد.
دکتر فتحی گفت: معمولا تب این بیماری در همه افراد از ۱۲ ساعت تا ۳ روز طول میکشد، همچنین باعث شکم درد شدید میشود، بطوریکه با مشکلات آپاندیس اشتباه گرفته شده و عمل جراحی برای فرد صورت میگیرد.
وی تکرار بیماری را عامل تمایز تب مدیترانهای از سایر بیماریها عنوان کرد و افزود: افراد مبتلا به فواصل زمانی مختلف و نامشخص دچار تب، شکم درد، تورم مفاصل و قرمزی و التهاب قسمتی از پوست میشوند.
رسوب آمیلوئید در کلیه مهمترین عارضه تب مدیترانهای
این متخصص روماتولوژی، تب مدیترانهای را جزو بیماری مهم برشمرد و ادامه داد: درصورتیکه به موقع تشخیص داده شود، بطور قطعی درمان خواهد شد، ولی اگر تشخیص داده نشود، التهاب مزمن و تکرارشونده در بدن باعث رسوب پروتئین آمیلوئید در بافتهای بدن از جمله؛ کلیه، کبد، طحال و... میشود و فرد را دچار عارضه میکند که مهمترین آنها رسوب آمیلوئید در کلیه است.
وی با بیان اینه رسوب آمیلوئید در کلیه سبب دفع پروتئین از کلیه و در نهایت و درصورت درمان نشدن نارسایی این عضو میشود، اضافه کرد: بنابراین یک بیماری است که پزشکان باید برای تشخیص آن هشیار و افراد نیز نسبت به تکرار علائم آن حساس باشند و به پزشک مراجعه کنند، زیرا با تشخیص و درمان به موقع بیماری از نارسایی کلیه جلوگیری خواهد شد.
به گفته محمدرضا فتحی؛ درصورتیکه تشخیص و درمان به موقع نباشد، فرد در سن ۴۰-۵۰ سالگی دچار نارسایی کلیه میشود و درمان نشدن به موقع و پیوند نشدن کلیه باعث مرگ میشود.