پخش زنده
امروز: -
ایلان ماسک حدود چهار میلیارد دلار از سهام شرکت خودروسازی تسلا را واگذار کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه، در حالیکه قرار است ایلان ماسک میلیاردر آمریکایی برای خرید توییتر ۴۴ میلیارد دلار پول بپردازد، بین روزهای جمعه تا دیروز سه شنبه حدود چهار میلیارد دلار از سهام شرکت خودروسازی اش یعنی تسلا را واگذار کرده است.
به گفته کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، این چهار میلیارد دلار سهام تسلا، طی سه معامله شامل بیش از ۱۹ میلیون سهم، یعنی اندکی بیشتر از ۴ درصد کل سهامی که در اختیار ماسک است و شش دهم درصد از مجموع کل سهام این شرکت، واگذار شده است.
این اولین بار نیست که ماسک، برای خرید توییتر، سهام تسلا را واگذار میکند. وی پیش از این هم پانزده و نیم میلیارد دلار از سهام این شرکت را واگذار کرده بود.
فروش این میزان از سهام، این امکان را برای ماسک فراهم میآورد تا بخشی از فرآیند خرید توییتر را که تا ۲۷ میلیارد دلار به صورت نقدی انجام میشود، تامین مالی کند و این در حالی است که بخش مهمی از موجودی، با وامهایی در حمایت از توییتر تامین میشود که بار مالی و بازپرداخت را تامین میکند.
این سه معامله بر ارزش سهام تسلا نیز بی تاثیر نبود به بطوریکه از ۲۲۲ دلار و ۵۰ سنت به ازای هر سهم در روز جمعه، با کاهشی ۱۴ درصدی به ۱۹۱ دلار و سی سنت در روز سه شنبه (دیروز) رسید.
تعداد زیادی از سهامداران تسلا، در حسابهای کاربری خود در توییتر، در مورد فروشهای مکرر اوراق بهادار این شرکت خودروسازی و عواقب آن بر ارزش سهام و نیز توجه بیش از اندازه ماسک بر توییتر به ضرر گروه خودروسازی تسلا به شدت ابراز نگرانی کردند.
ایلان ماسک هم در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: من همچنان برای تسلا تلاش فراوان میکنم! من پنجشنبه شب تا دیروقت در دفتر مهندسی تسلا در پالو آلتو (کالیفرنیا) کار میکردم.
ایلان ماسک روز بیست و هشت اکتبر مالک توییتر شد و بلافاصله بعد از نهایی شدن مراحل خرید این شبکه اجتماعی، همه مدیران و ۵۰ درصد از کارکنان آن را اخراج کرد و از راه اندازی سرویس اشتراک توییتر آبی خبر داد که به ازای پرداخت ماهانه ۸ دلار، امکان دریافت مجوز و دیگر امکانات را برای کاربران فراهم میآورد.
ایلان ماسک میگوید هدف از راه اندازی این سرویس، تنوع بخشیدن به درآمدهای توییتر است. درآمد این شبکه اجتماعی تا ۹۰ درصد به جذب تبلیغات وابسته است و ماسک میگوید روزی ۴ میلیون دلار هم ضرر میدهد.
البته این وضعیت مالی در توییتر از زمانی که ماسک آن را خریداری کرده بدتر هم شده است، زیرا تعدادی از تبلیغ کنندگان مهم، سرمایه گذاری در این پلتفرم را متوقف کردند.
از زمانی که ماسک توییتر را خریداری کرد، انتقادات زیادی هم از وی شده است از جمله سازمان ملل که از وی خواسته است حقوق بشر را در این شبکه اجتماعی رعایت کند.
نمایندگان پارلمان اروپا هم روز سه شنبه در این مورد ابراز نگرانی کردند و از پارلمان اروپا خواستند در یک جلسه پرسش و پاسخ، به ماسک تعهداتش را یادآور بشود و از وی در مورد برنامه هایش برای آینده، بیشتر توضیح بخواهد.