پخش زنده
امروز: -
دونیانا مهمترین تالاب اروپا در اسپانیا در حال خشک شدن است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از یورونیوز، دونیانا مهمترین تالاب اروپا در اسپانیا در حال خشک شدن است و خشک شدن آن علاوه بر وارد کردن آسیب جدی به زیست بوم منطقه، احتمالا موجب تلف شدن شمار زیادی از پرندگان مهاجر خواهد شد که همه ساله بین آفریقا و شمال اروپا در مهاجرت فصلی هستند.
مهمترین تالاب اروپا به علت فقدان آب ورودی در حال خشک شدن است. آخرین حوضچه طبیعی آب شیرین که زمانی بخشی از تالاب بزرگ دونیانا در اسپانیا بود خشک شده است و حیوانات نیز به علت فقدان آب آشامیدنی در حال تلف شدن هستند.
کارمن دیاز، فعال محیط زیست، مدتها بود که درباره این خطر هشدار داده بود. وی گفت: اگر دوره خشکسالی طول بکشد همانطور که ما طی یک دهه اخیر شاهد آن بودیم. به تدریج شاهد از بین رفتن گونههای مختلف گیاهی و جانوری خواهیم بود و در واقع آنچه شاهد هستیم خشکیدن تالاب دونیانا است. ما همچنین به تدریج گونههای مختلف گیاهی و جانوری در این زیست گاه را که بسیار مهم هستند را از دست داده ایم.
خبرنگار یورونیوز گفت: این منطقه در مسیر اصلی مهاجرت پرندگان به شمال اروپا و آفریقا قرار دارد که شماری از آنها در خطر انقراض قرار دارند، آخرین آمار پرندگان زمستانی حدود ۸۸ هزار قطعه بوده است این درحالی است که میانگین تعداد پرندههای زمستانی در این منطقه ۴۱۷ هزار قطعه بوده است.
نخستین چیزی که پرندگان مهاجر متوجه میشوند این است که بخش عمدهای از سفر خود را به جایی صورت داده اند که مواد غذایی مورد نیازشان دیگر آنجا به اندازه کافی نیست و بنابراین باید یک راه حل جایگزین پیدا کنند راه حل آنها رفتن از مسیر شرق مدیترانه یا دیگر مسیرها در طول دریای مدیترانه و یا حتی بازگشت است و این احتمال بقای آنها را کاهش و احتمال مرگ و میر آنها را افزایش میدهد.
کارشناسان میگویند علاوه بر فقدان بارش ها، برداشت آب برای استفادههای کشاورزی و مصرف انسانی عامل اصلی وضعیت وخیم تالاب دونیانا است. در سال ۲۰۲۱ میلادی، دادگاه عدالت اتحادیه اروپا اسپانیا را به علت کوتاهی در حفاظت از تالاب دونیانا محکوم کرد. خشکسالی همچنین حیات بخشهای دیگر پارک ملی دونیانا در اسپانیا را تحت تاثیر قرار داده است. در اینجا چهار گونه بومی از اسب، گوسفند و دیگر چارپایان زندگی میکنند و دامداران مجبور شدند برای جلوگیری از تلف شدن دامها تنها در یک منطقه هشت هزار یورو هزینه کنند.
اگر برداشت منابع آب متوقف نشود، تغییرات جوی کند نشود و منابع آب مصنوعی ایجاد نشود، آینده بدی در انتظار این منطقه است.