پخش زنده
امروز: -
۸ آبان یادآور حماسه شهید فهمیده بزرگ مردی که برای همیشه در تاریخ ماندگار است .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزلرستان؛امروز ۸ آبان ماه سالروز شهادت شهید محمد حسین فهمیده و روز نوجوان و بسیج دانش آموزی است. محمدحسین فهمیده بزرگ مرد ۱۳ سالهای بود که با ایثار و از خود گذشتگی و شجاعت بی مثال خود در نخستین روزهای دوران دفاع مقدس الگوی تمام مردان و زنان فداکار و نسلهای آینده شد حماسه شهید فهمیده در دفاع از انقلاب اسلامی برای همیشه در تاریخ ماندگار است.
در هشتم آبان پنجاه و نه ، محمد حسین فهمیده دانش آموز سیزده ساله در بحبوحه دوران دفاع مقدس با بستن نارنجک به کمر خود، زیر تانک عراقیها رفت و جان خود را در راه دفاع از ایران و ایرانی نثار کرد و با این اقدام شجاعانه، برای مردم این مرز و بوم به الگوی ماندگاری از شجاعت و جوانمردی تبدیل و نامش در تاریخ ایران جاودانه شد.
نوجوان ۱۳ سالهای که ثابت کرد بزرگ بودن سن و سال نمیشناسد فقط قلبی بزرگ میخواهد، بزرگمرد کوچکی که اکنون نام و یادش در قاب دل همه مردم کشور نقش بسته است.
حسین فهمیده به هر شکل ممکن خود را به خرمشهر می رساند، اما فرمانده او از حضور او در خط مقدم جلوگیری می کند. او با چشمان پر از اشک به فرمانده خود می گوید: «من به شما ثابت می کنم که می توانم به خط بروم و لیاقت آن را دارم». پس از این گفت وگو حسین لیاقتش را به فرمانده و همگان نشان داد. در همان روزها برای اثبات خود یک بار به تنهایی میان عراقی ها رفته، لباس و اسلحه ای به غنیمت می گیرد و در شکل و شمایل سرباز عراقی به طرف نیروهای خودی حرکت می کند.می خواهند به او شلیک کنند، که یکی می گوید، صبرکنید با پای خودش بیاید تا اسیرش کنیم. هنگامی که نزدیک میشود، میبینند حسین است که خواسته ثابت کند که می تواند با دست خالی هم با عراقی ها بجنگد و شهامت و لیاقت حضور در خط مقدم را دارد.
در سال ۵۸ هنگامی که کردستان در جنگ و آشوب به سر می برد، حسین فهمیده تنها دوازده سال داشت. او با وجود سن کم راهی کردستان شد تا در کنار رزمندگان اسلام بجنگد. او از خانه رفت و چند روز از او خبری نبود. خانواده و اطرافیان از غیبت او ناراحت و نگران بودند تا این که دو نفر از نیروهای سپاه حسین را به خانه می آوردند و تحویل خانواده می دهند و از او می خواهند تا تعهّد بدهد که دیگر از کرج خارج نشود. امّا او می گوید: «به خودتان زحمت ندهید اگر امام بگوید به هرکجا که باشد آماده رفتن هستم. من باید به مملکت خود خدمت کنم». حتی با تهدید به زندان هم تعهد نداد و آنها که سرسختی حسین را دیدند از مادرش امضا گرفته، رفتند.
حسین فهمیده رادیوی کوچکی داشت و مرتبا اخبار جنگ را دنبال می کرد. هنگامی که عراق به ایران حمله کرد و شهرهای جنوب کشورمان را به اشغال درآورد او بسیار ناراحت بود و حتی بعضی شب ها از ناراحتی نمی خوابید و به مادرش می گفت: باید به این مردم کمک کرد. در اولین روزهای سال تحصیلی (مهر سال ۵۹) حسین قلم را زمین گذاشت و برای به دست گرفتن سلاح راهی جبهه شد. او رفت تا حماسه ای خلق کند که در آسمان پرافتخار تاریخ ایران اسلامی چون ستاره ای نورافشانی کند.
هنگامی که حسین فهمیده به جبهه رفت، خرمشهر، خونین شهر شده بود و جز ویرانی و آثار جنگ چیزی به چشم نمی خورد. همه جا با گلوله های توپ و تانک دشمن بعثی ویران شده بود و دیگر اثری از هیاهوی روزمره اهالی شهر دیده نمی شد. آری، خرمشهر به دست دشمن متجاوز افتاده بود، اما از باطن خرابی های شهر دری به آسمان گشوده بودند و اولیای الهی را به سوی بالا فرا می خواندند. خرمشهر تبدیل به دروازه ای شده بود تا آنان که خانه تن را زندان روح می دیدند، از قفس تن رها شوند و در آسمان بی کران قُرب پرواز کنند. شهید فهمیده نیز از زمره آنان بود.
شهید فهمیده به اتفاق دوست شهیدش محمدرضا شمس كه در یک سنگر قرار داشتند، در هجوم عراقیها، محاصره میشوند. محمدرضا شمس، زخمی میشود و حسین با سختی و زحمت زیاد او را به پشت خط میرساند و به جایگاه قبلی خود برگشته و مشاهده میكند كه 5 تانک عراقی به طرف رزمندگان اسلام هجوم آورده و در صدد محاصره و قتل عام آنان هسند. حسین، در حالیكه تعدادی نارنجک به كمر خود بسته بود به طرف تانکها حركت میكند . تیری به پای او میخورد اما در اراده پولادین او خللی وارد نمیكند و در همان حال موفق میشود كه خود را به تانک پیش رو رسانده و با استفاده از نارنجک آنرا منفجر كند. دشمن در این حال تصور میكند كه حملهای صورت گرفته و با سرعت تانکها را رها كرده و فرار میكند؛ در نتیجه، حلقه محاصره شكسته میشود و پس از مدتی نیروهای كمكی نیز میرسند و آن قسمت را از وجود متجاوزان پاكسازی میكنند.
حضرت امام خمینی رحمه الله در پیامی به مناسبت دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی فرمود:
"رهبر ما آن طفل سیزده ساله ای است که با قلب کوچک خود، ارزشش از صدها زبان و قلم بزرگ تر است. با نارنجک خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم نمود و خود نیز شربت شهادت نوشید.
رهبر معظم انقلاب مدظله العالی درباره حماسه شهید فهمیده می فرمایند: «زنده نگه داشتن ياد حادثه شهادت دانشآموز بسيجی،شهيد فهميده از اصالتهای دفاع مقدس ميباشد. مقام معظم رهبري در ديدار با خانواده او در رابطه با فداكاری و شجاعت او فرمودند: بروز چنين حوادثی كه از تربيت صحيح و اصالتهای خانوادگی است، صرفاً در محيطهای اسلامی جلوهگری و نورافشانی می كند.»