پخش زنده
امروز: -
عضو هیئتعلمی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران، رژیم غذایی، تغذیه مناسب و مصرف مواد مغذی را در کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان موثر دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابطعمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ دکتر حامد محمدی با اشاره به نقش تغذیه در پوکی استخوان گفت: در همه گروههای سنی تغذیه نقش مهمی دارد، اما افراد بالای ۵۵ سال بهخصوص بانوان در سن یائسگی باید به این نکته توجه ویژه کنند که استفاده از کلسیم و ویتامین D و K بسیار اهمیت دارد.
وی افزود: امروزه مشخص شده است ویتامین K میتواند در پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان نقش مهمی ایفا کند و نکتهای که باید یادمان باشد این است که در بیشتر ردههای سنی حدود ۲۰۰ میلیگرم کلسیم در طول روز نیاز داریم که با خوردن شیر و ماست میتوانیم آن را تأمین کنیم.
عضو هیئتعلمی گروه تغذیه بالینی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: ویتامین D بهصورت عمده از طریق نور مستقیم آفتاب ایجاد میشود و در برخی از مواد غذایی مانند تخممرغ و ماهی یافت میشود، اما موضوعی که باید به آن اهمیت دهیم این است که در چکاپهای سالیانه ویتامین D حتماً بررسی شود.
محمدی گفت: منابع کافی از کلسیم، ویتامین D و K در برگهای سبز پهن وجود دارد که با مصرف آن میتوانیم از خطر شکستگی پیشگیری کنیم.
وی افزود: بسیاری از افراد اعتقاد دارند مصرف لبنیات باعث سردی بدن میشود و مصرف لبنیات را از سبد غذای خود حذف کردند که این امر در درازمدت باعث افزایش پوکی استخوان میشود و فوقالعاده خطرناک است.
عضو هیئتعلمی گروه تغذیه بالینی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در سنین ۵۵ سال به بالا به خصوص بانوان، وزن پایین یا افرادی که خودبهخود لاغر میشوند به گونهای که در پی این کاهش وزن، BMI بدن زیر ۲۰ قرار گیرد، بسیار میتواند خطرساز برای شکستگیهای استخوانی باشد؛ بنابراین باید حواسمان به کاهش وزن باشد.
محمدی گفت: باید برای تأمین منابع کافی از کلسیم برای رشد در سن قبل از بلوغ دختران و پسران توجه کرد و به مصرف میزان کافی ویتامینها عادت کنند تا در سنین بزرگسالی دچار پوکیاستخوان نشوند، مقالات علمی (رفرنسهای) مختلفی در دنیا درباره تغذیه و پوکی استخوان چاپ شده است.