پخش زنده
امروز: -
کارشناس دانشگاه علوم پزشکی دزفول:استفاده سموم کشاورزی برای درمان شپش ممنوع است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: استفاده موضعی سموم آفتکش کشاورزی به منظور درمان شپش سر کودکان در برخی از شهرهای خوزستان باعث مسمومیت حاد و حتی مرگ شده است.
الناز بهروز، اظهار داشت: استفاده موضعی سموم آفتکش کشاورزی مثل دیازینون از خانواده سموم ارگانو فسفره به منظور درمان شپش سر کودکان در برخی از شهرهای استان خوزستان باعث مسمومیت حاد و حتی مرگ شده است.
دکتر بهروز گفت: سموم دفع آفات نباتی مورد استفاده در کشاورزی، به شدت سمیت بالایی دارند و از طریق پوست قابل جذب هستند و تماس پوستی با این سموم میتواند منجر به مسمومیت و حتی مرگ شود.
وی یادآور شد: کشاورزان میبایست جهت سم پاشی مزارع از دستکش لاستیکی، کفش لاستیکی جلو بسته و ماسک حفاظت کننده استفاده نمایند تا از بروز مسمومیت ناشی از تنفس و یا تماس سم با پوست پیشگیری کنند.
دکتر الناز بهروز تأکید کرد: در صورت برخورد با افراد مبتلا به شپش به ویژه در کودکان باید به پزشک معالج و یا داروساز مراجعه کرد و از شامپوها و لوسیونهای مخصوص درمان شپش موجود در داروخانهها بر اساس توصیههای اعلام شده استفاده کرد و به هیچ عنوان از سموم دفع آفات و حشرات مانند سموم کشاورزی و یا سموم خانگی برای دفع شپش استفاده نشود.