پخش زنده
امروز: -
مدیر کل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت بر رعایت حفاظت فردی دانش آموزان بر زدن ماسک و تهویه مناسب کلاس ها در مدارس تاکید کرد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برنامه صبح امروز روزنه رادیو گفتگو با حضور آقای محمدرضا صائینی مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت، به بررسی وضعیت بهداشتی مدارس درباره انتقال کرونا پرداخته است .جزیئات این گفتگو به شرح ذیل است.
مدارس هم باز شد و تقریبا یک ماه از آن گذشته است. اوضاع چطور است؟ قبل از اینکه مدارس باز شود والدین نگران بودند که کرونا ممکن است باز منتقل شود مخصوصا اومیکرون که سویه موذی است الان گزارشی دارید که آیا انتقالی صورت گرفته و حوزه مدارس از نظر بهداشتی چگونه است؟
محمدرضا صائینی مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت: خوشبختانه الان از نظر وضعیت خود بیماری کرونا الان در سطح ملی همانطور که گزارشها را داریم موارد بسیار پایین است، ولی طبیعتا موارد دیگر ویروسی وجود دارد مانند آنفلوآنزا، بیماریهای تنفسی سرماخوردگیهای قبلی که داشتیم بعضا دیده میشود و در بعضی از مدارس به همین خاطر توصیه میکنیم رعایت بحث حفاظتهای فردی مثل زدن ماسک و همینطور تهویه مناسب در کلاس را کلا توصیه میکنیم که انشاالله دوستان در مدارس حتما رعایت کنند.
در مدارس دوره متوسطه هیچ بحثی در آن نیست، ولی مثلا یک بچه اول ابتدایی یا دوم که یک مقدار شیطان هم باشد چگونه میشود به رعایت پروتکلها مجاب کرد؟
محمدرضا صائینی مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت: بله طبیعتا بطور کامل نمیشود آنچه که مهم است تهویه مناسب است ودرکنار آن وقتی میبینیم دانش آموزی علائم سرماخوردگی، آبریزش بینی و سرفه و عطسه دارد این دانش آموزان استراحت در منزل داشته باشند واز دانش آموزان دیگر جدا شود و خیلی میتواند محافظت کننده باشد از لحاظ بیماری سرماخوردگی و آنفلوآنزا.
برای خود معلمها قبل از آغاز مدارس خبری خوشحال کننده رسید، ولی نمیدانم صحت و سقم آن چه بود. کلاس خاصی ویژه معلمها گذاشته شده برای اینکه بیماریها را بشناسند یا بتوانند تشخیص دهند بیماری فصلی را؟
محمدرضا صائینی مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت: طبیعتا باید از آموزش و پرورش سوال کنید که آیا برنامهای در این زمینه داشتند؟ معمولا برنامههای آموزشی را حوزه سلامت آموزش و پرورش پیگیری میکند.
در مدارس صحبت شده بود که قرار است یک سری مکملهایی مانند اسید فولیک و فولات توزیع شود. ماجرا چیست؟
محمدرضا صائینی مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت : امیدواریم با شروع سال تحصیلی برای دانش آموزان دختر متوسطه اول و دوم که بحث درسی را شروع میکنند به مدت ۱۶ هفته در طول سال تحصیلی است هر هفته یک قرص به آنها بدهیم و هم برای متوسطه اول و هم متوسطه دوم است این از بابت آهن یاری است.
وقتی بدن بچه سالم است واقعا نیاز به این مکمل است؟
محمدرضا صائینی مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت : این میزان پایه برای تغذیه دانش آموزان از لحاظ موارد مکمل یاری است و مشکلی برای دانش آموزان ایجاد نمیکند بلکه پایه نیازی را فراهم میکند، چون شرایط جسمی خانمها شرایطی است که نیاز به این میزان را دارند و اگر این کار را کنیم باعث پیشگیری از کم خونی و آنمی و بیماریهای دیگر میشود.
حرف شما درست است، ولی زمانی است که فرد مشکلی ندارد و بدنش سالم است و آهن بدنش از طریق تغذیه تامین میشود بدون آزمایش خون یا سنجش چگونه میشود این کار را انجام داد؟
محمدرضا صائینی مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت: این میزان، میزان نگهدارنده است ما روزانه نمیدهیم میگوییم هفتهای یک قرص تا ۱۶ هفته، در کل سال تحصیلی هم داده نمیشود فقط به مدت ۱۶ هفته بهتر است که پشت سرهم باشد در طول سال تحصیلی ما این قرص را میدهیم. در مورد کمبود ویتامین دی هم که بررسیها نشان داده میزان کمبود به علت وضعیت اینکه بیرون فعالیت میکنیم یا نه، میزان ارتباط مستقیم پوست با اشعه خورشید و تامین ویتامین دی ۳، به همین خاطر ویتامین دی ۳ برای پایه اول و دوم متوسطه داده میشود که این ماهی یک قرص است به مدت نه ماه، هم دانش آموزان پسر راشامل میشود و هم دختر پایه اول و دوم متوسطه انشاالله انجام خواهد شد امیدواریم اینها هردو باعث شود که بحث جسمی و شرایطی که نیاز دانش آموزان به مکملها را دارند به نحو مطلوبی بتواند جبران کند.
بحثی دیگر مطرح میشود که شما فرمودید یک پرل ۵۰ هزار مگر آن بچه چندکیلو است که بخواهد آن را مصرف کند؟
محمدرضا صائینی مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت: برای دانش آموزان محاسبه شده است از نظر ما دانش آموزی که بالای ۱۲ سال است حداقل وزنی که دارد بالای ۳۵ کیلو است این محاسبه شده برای دانش آموزان و مشکلی از این بابت نداریم.