پخش زنده
امروز: -
با پایان فصل برداشت انگور از باغ های تاکستان مراسم سنتی شیره پزی آغاز میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، بعد از چیدن انگور و به خانه آوردن آن همه اعضای خانواده جمع می شوند تا شیره پزی را آغاز کنند. این برنامه تقریبا در 80 درصد از باغداران شهر تاک دیده میشود.
در گذشته آب گیری انگور کار بسیار مشکلی بود که وقت بسیار زیادی میبرد. اما امروزه با روی کار آمدن دستگاههای آب گیری این کار آسان تر شده است.
برای تولید شیره ابتدا آب انگور حاصل از له شدن انگور را داخل ظرف بزرگی میریزند و به آن خاک مخصوص شیره که باید آفتاب خورده باشد اضافه میکنند.
تاکستان به علت وجود باغ های زیاد انگور و همچنین وجود زمین های حاصلخیز کشاورزی در زمینه تولید انگور بسیار موفق عمل کرده است.
امروزه از انگور تاکستان مرغوب ترین و بهترین شیره ها به دست می آید که توانسته تا حدود زیادی نیاز بازارهای داخلی و خارجی را فراهم کند.
شیره انگور از خواص منحصر به فرد و مزایای بسیار بالایی برای سلامت بدن برخوردار است که به عنوان تامین کننده نیاز بدن می تواند برای بیماری هایی از قبیل کم خونی، بسیار حائز اهمیت باشد.