پخش زنده
امروز: -
نتایج یک بررسی ۲۸ ساله نشان میدهد که مصرف بالای کل غذاهای فرآوریشده در مردان و زیرگروههای خاصی از غذاهای فرآوریشده در مردان و زنان با افزایش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال همراه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت؛ در تحقیقی که به تازگی در مجله BMJ بر روی بیش از ۴۶۰۰۰ مرد و حدود ۱۶۰ هزار نفر زن سالم در ابتدای مطالعه انجام شد، ارتباط بین مصرف غذاهای فرآوری شده و خطر ابتلا به سرطان کولورکتال در مردان و زنان بصورت آیندهنگر بررسی شد.
در این تحقیق دریافتهای غذایی افراد شرکت کننده هر چهار سال یکبار با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک ارزیابی شده است. در ۲۴ تا ۲۸ سال پیگیری افراد مورد مطالعه، سه هزار و ۲۱۶ مورد بروز سرطان کولورکتال (مرد، ۱۲۹۴ نفر، زن، ۱۹۲۲ نفر) ثبت شد. در مقایسه با آنهایی که کمترین مصرف مواد غذایی فرآوری شده، داشتند، مردانی که بیشترین مقدار را مصرف میکردند، ۲۹ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان کولورکتال بودند. این ارتباط حتی پس از تعدیل برای نمایه توده بدنی نیز معنی دار بود.
در این بررسی هر چند هیچ ارتباط معنی داری بین مصرف کلی مواد غذایی فرآوری شده با خطر ابتلا به سرطان کولورکتال در زنان مشاهده نشد، اما در میان زیرگروههای غذاهای فرآوری شده، مصرف بیشتر محصولات آماده بر پایه گوشت، مرغ، غذاهای دریایی و نوشیدنیهای شیرین شده با شکر با افزایش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال مرتبط بود. همچنین مصرف دسرهای مبتنی بر ماست و لبنیات با خطر ابتلا به سرطان کولورکتال در زنان ارتباط منفی داشت.
محققان این بررسی نتیجهگیری کردند که مصرف بالای کل غذاهای فرآوریشده در مردان و زیرگروههای خاصی از غذاهای فرآوریشده در مردان و زنان با افزایش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال همراه است.
این دانشمندان انجام مطالعات بیشتر را برای درک بهتر ویژگیهای بالقوه غذاهای فرآوری شده که به سرطانزایی کولورکتال کمک میکنند، لازم دانستند.