پخش زنده
امروز: -
نتایج مطالعهای نشان میدهد بین مصرف بالاتر شیرینکننده مصنوعی (بهویژه آسپارتام، آسه سولفام پتاسیم و سوکرالوز) و افزایش خطر بیماریهای قلبی عروقی ارتباط مستقیم بالقوهای وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت؛ یافتههای حاصل از یک مطالعه آینده نگر که روی بیش از ۳۸۸ هزار نفر در فرانسه در فاصله زمانی سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۱ انجام شده است ارتباط بین مصرف شیرین کنندههای مصنوعی از همه منابع غذایی (نوشیدنی ها، مصرف خود شیرین کنندهها بصورت قرص یا پودر، محصولات لبنی و...) و خطر بیماریهای قلبی عروقی را ارزیابی کرد.
یافتههای تحقیق حاکی از این است که مصرف کل شیرین کننده مصنوعی با افزایش ۹ درصدی خطر بیماریهای قلبی و عروقی همراه است. همچنین مصرف شیرین کنندههای مصنوعی به طور خاص با خطر بیماریهای عروق مغزی مرتبط بود، به طوری که مصرف بالاتر آنها خطر این بیماریها را ۱۸ درصد افزایش داده بود.
در تجزیه و تحلیل به تفکیک نوع شیرین کننده، محققان متوجه شدند که مصرف آسپارتام با افزایش خطر حوادث عروقی مغز همراه بود و دریافت آسه سولفام پتاسیم و سوکرالوز با افزایش خطر بیماری عروق کرونر قلب مرتبط بود.
نویسندگان این تحقیق نتیجه گیری کردند که ارتباط مستقیم بالقوهای بین مصرف بالاتر شیرینکننده مصنوعی (بهویژه آسپارتام، آسه سولفام پتاسیم و سوکرالوز) و افزایش خطر بیماریهای قلبی عروقی وجود دارد. شیرین کنندههای مصنوعی در هزاران برند غذا و نوشیدنی در سراسر جهان وجود دارند، با این حال آنها همچنان یک موضوع بحث برانگیز هستند و هم اکنون سازمان ایمنی غذای اروپا، سازمان جهانی بهداشت و سایر آژانسهای بهداشتی این موضوع را بررسی میکنند.