پخش زنده
امروز: -
جمعیت زنان سالمند خودسرپرست در حال افزایش است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با پژوهشهای انجام شده در سال ۱۴۰۰ به ازای هر ۱۰۰ زن سالمند، ۹۲ مرد سالمند وجود دارد از این رو سالمندی به سمت زنانه شدن پیش میرود و تعداد زنان سالمند خودسرپرست در حال افزایش است.
دکتر سید جواد حسینی با بیان اینکه درصد تنهایی زنان سالمند در مقایسه با مردان بیشتر است افزود: این بیشتر بودن، واگذاری بیشتر آنان را به مراکز نگهداری سالمندان در پی دارد از این رو نیاز به سیاستگذاریهای اجتماعی و فرهنگی و توجه به منابع در اختیار زنان سالمند بیشتر احساس میشود.
وی تصریح کرد: بررسیهای جهانی هم نشان میدهد که امید به زندگی زنان به طور متوسط چهارسال و نیم بیشتر از مردان است و تعداد زنانی که در گروه سنی سالمند قرار دارند، به نسبت قابل توجهی بیشتر از مردان سالمند است.
زنان سالمند، آسیبپذیرترین گروه سالمندان هستند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد براساس آمار، تعداد زنان سالمند سه تا چهار برابر مردان سالمند تنها است و این پدیده میتواند چالشی جدی برای این جمعیت و همچنین جامعه به وجود آورد.
دکتر حسینی افزود: بر اساس یافتههای پژوهش علمی و کاربردی بیش از ۹۰ درصد زنان سالمند تنهای ایرانی در سه دهک پایین درآمدی قرار دارند و برای پرداخت هزینههای درمان و توانبخشی با چالش بزرگی رو به رو هستند؛ بیش از ۷۱ درصد زنان سالمند تنها، درآمدی ندارند و فقط ۲۹ درصد بقیه درآمد دارند.
وی گفت: حدود ۷۴ درصد زنان سالمند تنهای ایرانی، بیسواد هستند و میان زنان سالمند تنهای با سواد، بیش از ۵۸ دارای سواد در مقطع ابتدایی یا سوادآموزی هستند و توانایی چندانی برای بهرهگیری از اینترنت و فناوریها ندارند.
الگوی تنهازیستی در میان زنان سالمند بیش از چهار برابر مردان سالمند است
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در یک دهه اخیر تعداد زنان سالمند تنهازیست دو برابر شده است و در ۳۰ سال آینده این آمار، ۳ برابر میشود، اما از وضع سواد و بهرهگیری از تکنولوژی وضع بهتری در مقایسه با هم اکنون خواهند داشت