ارتقاء سلامت سالمندان با خودمراقبتی و آموزههای طب ایرانی
طرح ارتقا سلامت سالمندان با رویکرد خود مراقبتی و با تکیه بر آموزههای طب ایرانی به صورت پایلوت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اجرا می شود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی
مشهد هم اکنون ۱۰ درصد جمعیت کشور را افراد بالای ۶۰ سال تشکیل میدهند اظهار کرد: از آنجایی که با افزایش جمعیت سالمندان، نیازهای بهداشتی و سلامتی نیز پیچیدهتر و طولانی مدت تر می شود و شیوع بیماریهای مزمن نیز افزایش می یابد، لذا این مهم نیازمند آموزش به عموم جامعه برای اصلاح سبک زندگی است.
دکتر محمد احمدیان با بیان اینکه رسالت برنامه سالمندان، کاهش بار بیماریهای اولویت دار و قابل پیشگیری سالمندان از طریق طراحی برنامههای بهداشتی در راستای تعهدهای ملی و بین المللی است گفت: در همین راستا، برنامه مداخلهای با هدف ارتقای سلامت سالمندان با رویکرد خود مراقبتی و با تکیه بر آموزههای طب ایرانی و با مشارکت دانشکدههای بهداشت و طب ایرانی و مکمل مشهد پیش بینی و برنامه ریزی شده است.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بر اساس این برنامه، مقرر شد طرح مداخلهای به صورت پایلوت در شهرستان فریمان با عنوان "تاثیر آموزش سبک زندگی مبتنی بر طب ایرانی در نگرش و عملکرد سالمندان در زمینه اصلاح آداب تغذیه ای" اجرا شود.
دکتر احمدیان با اشاره به اینکه طب ایرانی، مکمل طب نوین و موثر در اصلاح سبک زندگی است گفت: برای درمان بیماریها می توان با توجه به مزاج فرد و استفاده از آموزه های طب ایرانی نتایج رضایت بخشتر و سریعتری بدست آورد.
وی گفت: شناخت مزاج در سالمندان، در ارائه آموزشهای لازم مبتنی بر طب ایرانی حائز اهمیت بوده و در اصلاح آداب تغذیهای و بویژه رفع مشکلات شایع دستگاه گوارش و شناخت غذاها و نوشیدنیهای سالم و مضر موثر است.