پخش زنده
امروز: -
وزارت خزانه داری آمریکا ۱۰ شرکت مرتبط با فروش نفت ایران و همچنین یک نفتکش را در فهرست تحریمهای جدید خود قرار داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه ای از افزودن نام ۱۰ شرکت و یک فروند کشتی را به دلیل ارائه تسهیلات برای صادرات نفت ایران به دیگر کشورها در فهرست تحریمهای ضد ایرانی خود قرار داد.
اسامی شرکتها و نفتکشی که در فهرست سیاه آمریکا قرار گرفتهاند به شرح ذیل است:
شرکت کشتیرانی کلارا ، امارات متحده عربی
شرکت سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران
شرکت پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه
شرکت ام اِل هلدینگ گروپ در هنگ کنگ چین
شرکت سی یرا ویستا تریدینگ هنگ کنگ چین
شرکت پتروشیمی تیبالاجی، هند
شرکت فیرگو مارین، امارات
شرکت کشتیرانی دبلیو اس، هنگ کنگ چین
شرکت انبارداری و حمل و نقل ژانگو چین
و نفتکش گاسالور، تحت پرچم پاناما
پایگاه اینترنتی وزارت خزانه داری آمریکا در تشریح اقدام خود به وضع این تحریمها بیانیهای منتشر کرد که در آن آمده است دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانه داری آمریکا (اوفک) نام شرکتهای مذکور را به فهرست تحریمهای خود علیه ایران افزوده و علت آن برای جلوگیری از تسهیل صادرات نفت ایران است.
گفتنی است قبل از اقدام امروز وزارت خزانه داری آمریکا به تحریم ۱۰ شرکت و یک کشتی به دلیل مشارکت در انتقال نفت ایران، وزارت بازرگانی این کشور نیز اخیرا سه فروند هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ متعلق به شرکتهای هواپیمایی ایران را که به روسیه خدمات باری ارائه میکنند، در فهرست سیاه مربوط به هواپیماهای ناقض قوانین کنترل صادرات ایالات متحده قرار داده است. (جزئیات بیشتر)
وزارت خزانهداری آمریکا روز جمعه ۱۹ شهریورماه نیز با صدور بیانیهای از اعمال تحریمهایی علیه وزیر و وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران خبر داد و علت اعمال این تحریم را «کمک به حمله سایبری» ادعایی علیه آلبانی عنوان کرد. (جزئیات بیشتر)
اقدامات جدید آمریکا به تحریم ایران به بهانههای مختلف و اتهامهای فاقد ادله و سند در حوزه سایبری اخیرا با هماهنگی آلبانی انجام شد که این کشور سفارت جمهوری اسلامی در تیرانا را بست و به کارکنان و دیپلماتهای کشورمان فرصت ۲۴ ساعته ترک آلبانی را صادر کرد. (جزئیات بیشتر)
آلبانی در اقدامی یکسویه و خلاف رویه معمول عرف دیپلماتیک، بدون ارائه مدرک موثر و قابل استناد، روز چهارشنبه ۱۶ شهریور مدعی شد: ایران حملات سایبری بر علیه برخی شرکتهای آلبانی انجام داده است. (جزئیات بیشتر)
در همین حال سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نامهای به دبیرکل سازمان ملل متحد با بیان اینکه "ایران به عنوان یکی از اهداف حملات سایبری، ادعاهای آلبانی را ساختگی و بی اساس میداند"، نسبت به هرگونه اقدام تحریک آمیز و غیرموجهی که تحت پوشش ادعاهای بیاساس انجام میشود، هشدار داد. (جزئیات بیشتر)