پخش زنده
امروز: -
با مرگ ملکه الیزابت دوم پس از هفتاد سال سلطنت و دفن آن پس از ۱۲ روز، پسرش چارلز وارث ۷۳ ساله نظام سلطنت، بدون رای و نظر مردم و در میان انتقادها شاه انگلیس و جانشین ملکه شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن؛ با مرگ ملکه الیزابت دوم پس از هفتاد سال سلطنت و اجرای مراسم خاکسپاریش در دوازدهمین روز درگذشت، اکنون پسرش چارلز وارث ۷۳ ساله نظام سلطنت، بدون رای و نظر مردم و در میان انتقادها شاه انگلیس و جانشین ملکه شده است.
پاول پاولزلند حقوقدان و از معترضان به نظام سلطنت معتقد است چارلز (شاه جدید) از این موقعیت، به صورت کاملا سیاسی و آشکار، سوء استفاده کرد. زیرا میشد شاه شدنش را پس از دفن ملکه اعلان کند.
وی افزود در مراسم درگذشت ملکه که به صورت گسترده و سراسری از جانب نهاد سلطنت و دولت برگزار شده است، اجازه داده نمیشود نظری مخالف نظر دولت و سلطنت ابراز شود و پلیس هرگونه سخن مخالف را سرکوب میکند.
با آشکار شدن ابعاد گسترده ثروت خاندان سلطنتی، مزایای فوق العاده اعضای این خاندان و دخالتهای فراوان ملکه پیشین و شاه فعلی در لوایح و طرحهای قانونی، مخالفت با نظام سلطنتی در این کشور، رو به فزونی است. منتقدان میگویند این رویه برخلاف اصول دموکراسی است که انگلیس مدعی آن است.
جیم برن تحلیلگر مسائل انگلیس در این باره میگوید:" بدیهی است این نظام دموکراتیک نیست. زمانی که مردم میگویند سلطنت را ما انتخاب نکرده ایم، همان که این روزها مشاهده میشود، پلیس آنها را بازداشت میکند. مردی که میگفت من به شاه رای نداده ام، که البته حقیقتی آشکار است، تنها جرمش، مانند دیگر منتقدان، مخالفت با شاه کشور بود. "
با این که تبلیغات گسترده رسانهها و نهادهای دولتی در انگلیس، به منظور نمایش فضایی از اندوه در سراسر کشور، به شدت و به صورت شبانه روی ادامه دارد، مخالفان از پا ننشستهاند و با اشکال گوناگون، پایان سلطنت را خواستار شدهاند و البته با بازداشت، تاوان آن را نیز میپردازند."
بررسیها نشان میدهد در سال جاری، ۴۳ کشور با نظام سلطنتی در جهان اداره میشوند. ۱۳ کشور در آسیا، ۱۲ کشور در اروپا، ۹ کشور در آمریکا، ۶ کشور در اقانوسیه و ۳ کشور در آفریقا."
در حالیکه رسانههای انگلیس از زمان درگذشت ملکه انگلیس تاکنون تمام وقت در تلاش و تبلیغ برای تثبیت نظام سلطنت و جایگاه و قدرت شاه چارلز، جانشین ملکه اند، بخشی از جامعه انگلیس از اینکه مردم به طور مستقیم یا غیر مستقیم هیچ نقشی در تعیین عالیترین مقام سیاسی این کشور ندارند و نظام سلطنتی را به چالش کشیدهاند.
۱ – پاولز پاولزلند: حقوقدان انگلیسی
۲ – جیم برن: تحلیلگر مسائل انگلیس