پخش زنده
امروز: -
کارشناس ازدیاد برداشت نفت گفت: صدور بی رویه مجوز برای توسعه پتروشیمیهای تولیدکننده متانول، سبب افزایش ناترازی گاز در کشور شده و اگر این روند ادامه یابد، صادرات گاز کاهش مییابد.
آقای سید سجاد پورالحسینی در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: افت فشار همیشه در مخازن نفتی و گازی وجود دارد اما از جایی به بعد، پیامدهای برگشت ناپذیری دارد که تعیین این نقطه برگشت ناپذیر، برای پیشرفته ترین شرکت ها نیز امکان پذیر نیست؛ بنابراین، نمی توان این موضوع را برای میدان گازی پارس جنوبی نیز تعیین کرد.
وی ادامه داد: مخازن ایران پیچیدگی های زیادی دارند، اما برای جبران این افت فشار که اکنون پارس جنوبی با آن مواجه شده، راه های زیادی هم وجود دارد. در چاه های گازی، معمولا فوم هایی را تزریق می کنند که می تواند تا حدودی با افت فشار مقابله کند، اما در مورد کسری گاز در ایران، این موضوع در کوتاه مدت پاسخگو نخواهد بود.
این کارشناس ازدیاد برداشت نفت گفت: راهکار کوتاه مدت مقابله با کسری گاز در ایران، مدیریت کردن پتروشیمی های تولید متانول است که اگر این اتفاق بیفتد، مشکلی در تامین گاز زمستانی رخ نمی دهد.
وی تصریح کرد: توسعه پتروشیمی های متانولی تا حدی متوقف شده اما اگر روندی که تاکنون داشته اند، ادامه دار باشد، احتمالا تا سه سال آینده شرایط تامین گاز کشور به نحوی تغییر می کند که چون نمی توانیم تامین نیاز داخلی را نادیده بگیریم، مجبور به کاهش صادرات گاز کشور می شویم که روابط راهبردی و سیاسی را تحت تاثیر می گذارد.
آقای پورالحسینی گفت: تبدیل گاز طبیعی به متانول، می تواند نوعی مقابله با خام فروشی باشد، اما خود متانول نیز، پیش نیاز تولید محصولات دیگری در صنعت پتروشیمی است؛ به نحوی که چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده متانول جهان، وارد کننده این محصول است.
وی تاکید کرد: باید پتروشیمی های پایین دستی برای تبدیل متانول به ترکیبات زنجیره ارزش افزوده ایجاد شود که شرکت های دانش بنیان زیادی هم در این حوزه توانمندی دارند.