پخش زنده
امروز: -
همه رسانههای صوتی و تصویری انگلیس در پی درگذشت ملکه انگلیس برنامههای عادی خود را قطع کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن، همه رسانههای صوتی و تصویری انگلیس در پی درگذشت ملکه ۹۶ ساله انگلیس برنامههای عادی خود را قطع کردند و به پخش ویژه برنامههایی درباره ملکه از جمله هفتاد سال سلطنت او میپردازند.
رسانههای مکتوب این کشور نیز رویه مشابهی را در پیش گرفته اند و فراز و فرودهای دوره او که طولانیترین فرمانروایی در تاریخ انگلیس را به ثبت رساند درج کرده اند.
به نوشته رسانههای انگلیس پرچم این کشور و کشورهای همسود همچنین سفارتخانههای انگلیس در کشورهای مختلف در پی درگذشت ملکه انگلیس نیمه افراشته شده است.
تدابیر امنیتی در اطراف اماکن مهم دولتی از جمله ساختمان نخست وزیری و پارلمان انگلیس به ویژه در اطراف کاخ باکینگهام که اقامتگاه اصلی ملکه انگلیس و جانشین اوست اجرا شده و برخی خیابانهای اطراف کاخ باکینگهام به روی خودروها بسته شده است.
پس از درگذشت ملکه الیزابت دوم، چارلز ولیعهد انگلیس و نخستین وارث سلطنت جانشین او شده است و لقب چارلز سوم را برای خود برگزید.
او در پیامی درگذشت ملکه را بزرگترین اندوه زندگی خود و اعضای خانواده اش دانست و ملکه را حاکمی محبوب و مادری بسیار گرامی توصیف کرد.
ملکه الیزابت دوم دارای چهارفرزند، هشت نوه و هفت نتیجه است.
در دوران سلطنت ملکه الیزابت دوم ۱۴ نخست وزیر آمدند و رفتند و شماری از آنان همچون چرچیل سالهاست که درگذشتند. لیز تراس پانزدهمین نخست وزیر انگلیس است که سه شنبه این هفته ۱۵ شهریور از جانب ملکه مامور تشکیل کابینه جدید شد.
لیز تراس که در جوانی و زمانی که چپ گرا بود و علیه نظام سلطنت موضع داشت، گفته شد هنگام ملاقات اخیر با ملکه دست او را بوسیده است. تراس پس از درگذشت ملکه در نطقی در برابر ساختمان نخست وزیری گفت: از ملکه الهام گرفته که میراث بزرگی برجای گذاشته است.
نخست وزیر جدید انگلیس ضمن ابراز وفاداری به چارلز وارث ملکه، از مردم خواست متحد شوند و از جانشین ملکه در کشور که وارد دوران تازهای شده است پشتیبانی کنند.
بنا بر اعلام کاخ باکینگهام ملکه انگلیس که ملکه ۱۴ کشور دیگر نیز بود در دوران سلطنت هفتاد ساله اش با صدها مقام رسمی کشورها ملاقات رسمی داشت، از جمله با ۱۴ رئیس جمهور آمریکا، متحد سنتی انگلیس. او همچنین به بیش از صد کشور سفر رسمی کرد از جمله ایران در سال ۱۳۳۹ و در دوران محمد رضا پهلوی. ملکه به علت حمایت از دیکتاتورها و ناقضان حقوق بشر و همچنین پیشینه استعماری و برده داری این کشور که تا آخر حاضر به عذرخواهی از قربانیان آن نشد بارها هدف انتقادهای شدید قرار گرفت.
انتقادها از ملکه با جدایی دایانا، همسر فرزند ارشدش چارلز که اکنون جانشین او شده است شدت گرفت و با مرگ مشکوک دایانا در یک تصادف در فرانسه به اوج رسید به ویژه اینکه ملکه حاضر نشد سفرش را پیش از پایان خاتمه دهد و به لندن بیاید تا اینکه در پی گسترش انتقادها تن به این کار داد، اما حضور دیر هنگام و ماجرای اختلافات او با دایانا شکافی ترمیم ناپذیر میان او و شمای از مردم ایجاد کرد و موضوع دست داشتن او در مرگ دایانا مادر ولیام، سومین وارث تاج و تخت سلطنت را تقویت کرد.
مخارج هنگفت خاندان سلطنتی با کاخهای متعدد و مجلل آن در نقاط مختلف این کشور و نیز رسواییهای اخلاقی و اقتصادی فرزندان ملکه که تازهترین آن پرونده تجاوز فرزندش شاهزاده اندرو به دختری زیر سن قانونی بود موجب شد شمار زیادی از مردم از او روی گردان شوند.
با درگذشت ملکه الیزابت دوم، طولانیترین دوره فرمانروایی در انگلیس نیز به پایان رسید، آن هم در زمانی که انگلیس با یکی از بحرانیترین شرایط پس از جنگ جهانی دوم به ویژه از لحاظ اقتصادی مواجه شده است.