پخش زنده
امروز: -
لیز تراس نخست وزیر جدید انگلیس در نخستین اقدام اقتصادی اش براي کاهش پیامدهای ناشی از بحران هزینههای زندگی سقف متوسط صورتحساب سالانه انرژی را برای مشترکان، تا دو سال آینده، ثابت نگاه میدارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ لیز تراس (Liz Truss)، نخست وزیر جدید انگلیس در نخستین اقدام اقتصادی اش به منظور کاهش پیامدهای ناشی از بحران هزینههای زندگی، ساعتی پیش در مجلس این کشور اعلام کرد سقف متوسط صورتحساب سالانه انرژی را برای مشترکان، در سقف دو هزار و پانصد پوند، تا دو سال آینده، ثابت نگاه میدارد.
براساس طرح نخست وزیر انگلیس، از ماه اکتبر امسال، سقف سالانه صورتحساب انرژی، ثابت میماند و افزایش نخواهد یافت. این طرح هم خانوارها و هم شماری از مشاغل کوچک را در بر میگیرد. لیز تراس امروز همچنین در مجلس انگلیس اعلام کرد به منظور تامین انرژی مورد نیاز کشور، ممنوعیت "فراکینگ" (fracking) در انگلیس را لغو میکند و انتظار میرود در ۶ ماه آینده، استخراج نفت و گاز از لایههای زمین در این کشور آغاز شود که گفته میشود سبب الایندگیهای فراوان میشود.
در نشست امروز مجلس انگلیس، نمایندگان احزاب مخالف از لیز تراس خواستند به جای افزایش بدهیهای دولت که در دو سال آینده، ۱۷۰ میلیارد پوند میشود، مالیات بیشتر بر شرکتهای نفت و گاز اعمال کند که پس از جنگ اوکراین و افزایش بهای جهانی نفت به سودهای باد اورده فراوان رسیده اند.
نخست وزیر انگلیس، این درخواستها را رد و بر طرح خود تاکید کرد و افزود با این طرح، سالانه یکهزار پوند از صورتحساب مشترکان انرژی کم خواهد شد. براورد میشود طرح دولت انگلیس، ۱۳۰ تا ۱۵۰ میلیارد پوند دیگر بر بدهیهای دولت این کشور بیفزاید.
حزب لیبرال دموکرات انگلیس، ازحزب حاکم محافظه کار به خاطر افزایش هزینههای انرژی به شدت انتقاد کرد.
این حزب اعلام کرد پارسال سقف سالانه هزینههای انرژی هزار و ۲۷۷ پوند بود و اکنون حزب حاکم محافظه کار، با افتخار از این که این سقف را در حد دو هزار و پانصد پوند ثابت نگاه خواهد داشت، سخن میگوید در حالی که هزینههای برق و گاز مردم دو برابر میشود. به گزارش این حزب، ماه آینده دوباره ۵۰۰ پوند بر هزینههای انرژی مشترکان در انگلیس افزوده خواهد شد.
"فرکینگ"، کوتاه شده شکست هیدرولیکی است و به حفاری در اعماق زمین برای استخراج گاز و نفت شیل از سنگهای متخلخل زیرزمینی از طریق انفجار آنها با مخلوطی از آب، شن، و مواد شیمیایی، با فشار بالا گفته میشود. اگرچه این روش - که دستکم به دهه ۱۸۶۰ برمیگردد – شرکتهای انرژی را قادر میسازد تا به منابعی که دسترسی به آنها دشوار است، دست یابند و از آنها بهرهبرداری کنند و از این طریق اشتغال ایجاد کنند، هدف اعتراض منظم فعالان سبز قرار گرفته است. هواداران محیط زیست میگویند نیروی تزریق که برای شکستن به کار میرود، میتواند صدماتی پایدار به سنگهای زیرزمینی وارد کند و ثبات زمین را تا حدی که باعث لرزش یا حتی زمینلرزه شود، تضعیف کند. آنان همچنین نسبت به مقدار زیاد آب مورد نیاز برای این استخراج اعتراض دارند و علاوه بر اینها، آنان به استفاده از مواد شیمیایی سوزاننده در فرآیند حفاری که منابع آبهای زیر زمینی را آلوده میکند و به فاضلاب و آلودگی هوای ناشی از این روش اشاره میکنند.
تحریم نفت و گاز روسیه از جانب دولتهای غربی موجب شد بهای نفت و گاز در بازارهای جهانی و در کشورهای اروپایی از جمله انگلیس افزایش یابد طوریکه قیمت سوخت خودرو در انگلیس به بالاترین میزان در تاریخ این کشور رسیده است و به علت افزایش هزینههای انرژی قیمت برخی انواع کالاها در این کشور از جمله مواد غذایی بیست تا سی درصد افزایش یافته است.
انگلیس از دوماه پیش دچار بالاترین میزان تورم در چهل سال اخیر شده است.