وجود ۲۰۰۰ کودک بیسرپرست و بدسرپرست در خراسان رضوی
مدیرکل بهزیستی خراسانرضوی گفت: در این استان ۱۰۰ مرکز نگهداری از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست وجود دارد و حدود دوهزار فرزند در این مراکز نگهداری میشوند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مسعود فیروزی در آیین رونمایی از کتاب "دختران بیسرپرست" تالیف «آزاده
شریفینیا» که در مرکز آموزش علمی کاربردی خدمات بهزیستی شکوه مهر برگزار شد، افزود: این در حالی است که در هر استان ۲ الی ۳ مرکز کودکان بیسرپرست و بدسرپرست وجود دارد.
وی تصریح کرد: به دلایل مختلف از جمله شرایط ویژه استان، هممرزی استان با دوکشور، زائرپذیری مشهد و کوچ افراد آسیبدیده به این شهر و مهمتر از همه به دلیل مسائل مذهبی، افرادی که میخواهد فرزند خود را رها کنند معمولا در کنار مضجع امام مهربانیها این کار را انجام میدهند.
مدیرکل بهزیستی استان خراسانرضوی گفت: لذا تعداد کودکان بیسرپرست و بدسرپرست مقیم در مراکز و تعداد مراکز شهر مشهد قابل قیاس با شهرهای دیگر نیست.
فیروزی ادامه داد: این فرزندان با توجه به گروه سنی به فرزندخواندگی گذاشته میشوند و در سن قانونی وارد بازار کار میشوند، همچنین این فرزندان در مشهد نه تنها کمتر نمیشوند که بیشتر هم میشوند؛ لذا در استان ضرورت دارد که به مسئله کودکان بیسرپرست و بدسرپرست توجه بیشتری شود.
در ادامه این مراسم رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل موسسه خیریه بوستان شکوه مهر اظهار کرد: موسسه شکوه مهر تنها موسسه کشوری در خراسان است که در سطح کشور فعالیت دارد و از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست کم توان ذهنی و عادی حمایت میکند.
محمدجواد اشرافی بجستانی افزود: در شهر مشهد ۱۴ مرکز وجود دارد که در آن، از گروه سنی ۲ تا ۶۰ سال و از کودک کم ناتوان ذهنی شدید تا کودک بیسرپرست نابغه نگهداری میشود.
نویسنده کتاب "دختران بیسرپرست" هم گفت: در این کتاب به پدیده بیسرپرستی، کودک آزاری، چگونگی حضانت این کودکان و عوامل موثر در بدسرپرستی کودکان اشاره شده است.
آزاده شریفینیا افزود: این کتاب دارای ۴ فصل و ۱۵۳ صفحه است که البته این کتاب نیاز به اصلاح دارد که در تیراژهای بعدی اصلاحات انجام خواهد شد؛ ضمنا این کتاب برای روانشناسان، مددکاران و افرادی که در این حوزه فعالیت دارند، بسیار مفید است.