پخش زنده
امروز: -
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد: یکهزار میلیارد تومان اعتبار برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش این نهاد اختصاص یافته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور امروز در افتتاحیه نشست علمی کاربردی معاونین اجتماعی بهزیستی استانهای کشور در مشهد افزود: اصلیترین مسئله معاونت اجتماعی در بخش دفتر زنان بهزیستی، توانمندسازی همهجانبه این مددجویان و خروج تدریجی آنها از چرخه خدمات بهزیستی است.
محمد نصیری با یادآوری اینکه پارسال با تلاش بهزیستی استانها، ۲ هزار زن سرپرست خانوار به توانمندی و استقلال کامل دست یافتهاند، گفت: توانمندسازی زنان سرپرست خانوار شامل فراهم کردن زمینه برای ازدواج سالم و ماندگار، اشتغال پایدار، توانمندسازی اجتماعی- فرهنگی و ساماندهی اقتصادی و استقلالبخشی به خانواده است.
وی با اشاره به مشکلات بودجهای در سال گذشته هم گفت: با وجود همه مشکلات، با همکاری مجلس، نهادهای حاکمیتی و ریاست سازمان توانستیم یکهزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار فوقالعاده برای این بخش جذب کنیم که مشکل منابع را تا حدودی حل کرد.
وی همچنین از سه برابر شدن اعتبارات دفتر توانمندسازی زنان بهزیستی در سال جاری خبر داد.
معاون اجتماعی بهزیستی کشور همچنین از تعامل و همکاری دستگاه قضایی در زمینه کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی یاد کرد و گفت: همکاران دستگاه قضایی و بخصوص دادستانی به عنوان مدعی العموم، قول دادهاند که در هر بخش و زمینهای نیاز به همکاری و مساعدت این بزرگواران داشتیم، همکاری کنند.
فرزندان زنان سرپرست خانوار جزو مظلومترین اقشار تحت پوشش هستند
نصیری در ادامه به بحث اورژانس اجتماعی اشاره کرد و گفت: در این بخش با توجه به وضعیت استخدامی و بکارگیری کارکنان و کارشناسان این بخش و همچنین اعتبارات آن، نیازمند تغییرات اساسی هستیم که امیدواریم امسال، شاهد اتفافات خوبی در این زمینه باشیم، ضمن اینکه دانش و بنیه علمی کارشناسان این بخش هم باید به طور جدی تقویت شود و نیروهای روزآمد و کارآمدتری در این بخش فعال باشند.
وی همچنین به موضوع اشتغال پایدار اعضای جامعه هدف بهزیستی در حوزه اجتماعی اشاره داشت و گفت: فرزندان زنان سرپرست خانوار جزو مظلومترین اقشار تحت پوشش هستند که باید برای توانمندسازی و اشتغال آنها، اقداماتی در حال انجام است.
نصیری گفت: گفتگوها و رایزنیهایی با بنیاد برکت داشتهایم که انشاءا ... منجر به یک تفاهم نامه در این زمینه شود که با همکاری بنیاد بتوانیم اشتغال فرزندان زنان سرپرست خانوار، فرزندان مراکز شبهخانواده و سایر گروههای در معرض آسیب و آسیبدیده را با اعتبارات مناسب و به صورت پایدار، محقق کنیم.
اختصاص ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار به سازمان اجتماعی کشور
معاون اجتماعی بهزیستی کشور همچنین از اختصاص ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار به سازمان اجتماعی کشور خبر داد و گفت: امیدواریم با هماهنگیهای به عمل آمده، جذب حداکثری از این اعتبارات داشته باشیم.
وی همچنین گفت: یک هزار میلیارد از این اعتبارات نیز برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار منظور میشود.
نصیری در پایان صحبتهایش به ارسال لایحه منع خشونت علیه زنان به مجلس اشاره کرد و گفت: امیدواریم با همکاری و مساعدت نمایندگان مجلس و همچنین تعامل فعال معاونت مجلس بهزیستی، بتوانیم حداکثر بهرهگیری برای آرامش و تحکیم بنیان خانواده و همچنین پیشگیری از خشونت علیه زنان را داشته باشیم.
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی هم در این نشست گفت: کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی، نیازمند درک مشترک همه دستگاهها از مسائل اجتماعی است.
مسعود فیروزی آسیبدیدگان اجتماعی را زخم خوردگان مشکلات و مسائل اجتماعی دانست و گفت: همان گونه در جنگ نظامی، جانبازان، زخمخورده و مجروح جنگ هستند، آسیبدیدگان اجتماعی نیز زخمخورده جنگ تمام عیار فرهنگی و مهندسی فرهنگی دشمن علیه ملت ما میباشند.
وی درباره مختصات اجتماعی خراسان رضوی گفت: استانی با ۳۳ شهرستان، ۱.۳ میلیون حاشیهنشین، همسایگی با سه کشور همجوار، شرایط اقلیمی و بومی خاص، مهاجرپذیری و مسافرپذیری حداکثری، دارای چالشهای بزرگ اجتماعی است که نیازمند ارائه راهکاری جامع و همهجانبه برای حل مسائل و بحرانهای فردی و خانوادگی است.
این مسئول وجود ۹۵ خانه فرزندان با حدود ۲ هزار کودک بی سرپرست و بدسرپرست و ۸ مرکز حاکمیتی زنان و دختران خشونتدیده و آسیبدیده را از دیگر مختصات اجتماعی خراسان رضوی برشمرد و گفت: مسئله ترنسها که در حال تبدیل شدن به یک مسئله اجتماعی جدی در استان است، با شرایط جدید اجتماعی باید به عنوان یک مشکل اجتماعی، مورد بررسی علمی و تخصصی قرار گیرد و این گروه را ارزیابی و مشکلات و مطالبات آنها را رسیدگی کرد.
نشست علمی تخصصی و کاربردی معاونین اجتماعی بهزیستی استانهای کشور از امروز ۲۷ تا پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت در مشهد مقدس در حال برگزاری است.