برخورد قانونی با ۱۶ مرکز مداخله گر حوزه طب سنتی در مشهد
۱۶ مرکز مداخله گر حوزه طب سنتی از ابتدای امسال تا کنون در مشهد مهر و موم شدند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر امور طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از ابتدای امسال
۱۶ مرکز متخلف و مداخله گر در حوزه طب سنتی در مشهد مهر و موم شدند.
دکتر سید جواد مجتبوی با اشاره به اینکه برخورد قانونی با این مداخله گران طب سنتی به دنبال ۳۷۰ مورد بازدید از مراکز فعال در این حوزه انجام شده است، افزود: این مداخله گران سلامت، یا پزشک نبوده و یا صلاحیت لازم برای فعالیت در این حرفه را نداشته و مرتکب تخلفات مختلفی در این زمینه می شدند.
وی بیان کرد: همچنین طی یک هفته اخیر در راستای شکایت های دریافتی از سامانه ۱۹۰ در خصوص انجام خدمات در حوزه طب سنتی از جمله در حوزه شکستگیها، زالو درمانی و رگ گیری در منازل مسکونی، ابتدا بازدید میدانی انجام شد و پس از اثبات تخلف و اخذ مجوز قضایی این مراکز تعطیل شدند و پرونده آنان به دادگاه ارسال شد.
دکتر مجتبوی گفت: در یکی از این موارد یکی از شاکیان به دلیل عفونت شدید ایجاد شده از طریق زالو درمانی به دادستانی شکایت کرده است.
وی از مردم خواست: در انجام کارهای درمانی و استفاده از خدمات طب سنتی از مراجعه به مراکز فاقد صلاحیت خودداری کنند و به مراکز درمانی طب سنتی مورد تایید و دارای مجوز مراجعه کنند.
دکتر مجتبوی همچنین توصیه کرد: در صورت مشاهده هرگونه فعالیت غیر مجاز در حوزه سلامت بویژه در طب سنتی با سامانه ۱۹۰ تماس گرفته تا موضوع به سرعت توسط کارشناسان پیگیری شود.
دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را آغاز کرده است و در این مدت بیش از ۱۰ دوره پذیرش دانشجو در این دانشکده انجام شده است.
هماکنون بیش از ۱۴ سلامتکده و مرکز طب ایرانی و مکمل در مشهد فعال است که ۹ مرکز از این تعداد دانشگاهی است و بقیه توسط بخش خصوصی فعالیت دارند که از این تعداد دو سلامتکده در درمانگاه های بیمارستانهای امام رضا (ع) و قائم (عج) مشهد دایر هستند.
سلامتکده های طب سنتی به منظور دسترسی عموم مردم به خدمات استاندارد و تخصصی طب سنتی و مکمل احداث شده اند و در این مراکز خدماتی همچون مشاوره مزاج شناسی، تغذیه، تجویز گیاهان دارویی، مشاوره سبک زندگی، حجامت، بادکش، فصد و زالو درمانی، ماساژ، طب سوزنی و معاینه بیماران انجام می شود.