پخش زنده
امروز: -
طرح بورسیه شغلی دانشگاه یزد ، قرار است پس از بازنگری، به عنوان یک طرح ملی برای کنکور سال آینده به تصویب هیأت دولت برسد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، در اجلاس رؤسای دانشگاههای سراسر کشور در تهران، رییس دانشگاه یزد در یک پنل آموزشی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از رؤسای دانشگاههای کشور به تشریح اهداف و مراحل اجرای این طرح پرداخت.
دکتر عباس کلانتری با اشاره به نیاز جوانان به مهارت آموزی و برخورداری آنان از یک شغل مناسب، اشتغال جوانان را به عنوان پیش نیاز تحکیم بنیان خانواده و عامل مؤثری در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی توصیف کرد. وی همچنین بر لزوم برقراری ارتباط میان دانشگاه و صنعت به عنوان یکی از مهمترین ضرورتهای توسعه کشور تأکید کرد و گفت: متاسفانه کم اطّلاعی دانشگاه از نیازهای صنعت و از سوی دیگر کم اطّلاعی صنعت از توانمندیهای دانشگاه باعث شده تا آموزشهای نظری در دانشگاهها با نیازهای عملی صنایع متناسب نباشد.
رییس دانشگاه یزد در ادامه به تشریح اهداف این طرح پرداخت و گفت: طرح بورسیه شغلی در واقع بسترسازی برای تحقق منویّات رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم و در راستای تسهیل در فرایند اشتغال، ازدواج، فرزندآوری و جوان سازی جمعیت است. رفع دغدغه خانوادهها درباره آینده فرزندان، تقویت ارتباط و تعامل مؤثر میان دانشگاه و صنعت، حمایت از تولیدات دانش بنیان و اشتغال آفرین و همچنین جذب نخبگان و به کارگیری آنان در فعالیتهای مولد داخلی از دیگر اهدافی است که در چارچوب این طرح دنبال میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان ویژگیها و مزایای طرح بورسیه شغلی، اظهار داشت: دانشجویان در چارچوب این طرح با حضور در محیط کار به میزان دو روز در هفته علاوه بر مهارت آموزی و تضمین آینده شغلی خود از حمایتهای قانون کار نیز بهرهمند خواهند شد. برخورداری از بیمه درمان و حوادث، امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر با کسب مجوز از واحد صنعتی، بهره مندی از مزایای طرح شهید وزوایی بنیاد نخبگان از بدو ورود و دریافت کمک هزینه طرح شهید وزوایی در مدت تحصیل در صورت تداوم احراز شرایط آن از دیگر مزیتهای این طرح است که رییس دانشگاه یزد در سخنان خود به آن اشاره کرد. وی افزود: این در حالی است که دانشجویان در مدت زمان تحصیل از کمک هزینه پرداختی از سوی واحد اقتصادی نیز برخوردار هستند.
رییس دانشگاه یزد در ادامه به رایزنیهای انجام گرفته با بنیاد نخبگان درخصوص وضعیت خدمت سربازی دانشجویان بورسیه شغلی اشاره کرد و گفت: با موافقت بنیاد نخبگان و در چارچوب طرح جایگزین خدمت شهید صیاد شیرازی، سوابق بیمه دانشجوی بورسیه در واحد اقتصادی، به عنوان فعالیت فناورانه از سوی بنیاد نخبگان محسوب شده و بر این اساس میتوانند از امتیاز جایگزین خدمت برای گذراندن دوره سربازی خود در همان واحد اقتصادی بهرهمند شوند.
دکتر عباس کلانتری همچنین به بیان برخی از مهمترین شرایط، ضوابط و تعهدات مندرج در شیوه نامه اجرایی این طرح پرداخت و گفت: طرح بورسیه شغلی در واقع یک تعهد الزام آور میان دانشگاه، واحد اقتصادی و بنیاد نخبگان است که باید نسبت به مفاد آن پایبند باشند.