پخش زنده
امروز: -
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بهتر است مجموعههای مسکونی بسازیم که هر نسل، چند سال استفاده کنند و بعد خانه دار شوند و ساخت منازل برای هیئت علمی و یاوران علمی با استفاده از کمک خیرین باید در دستور کار باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در روز پایانی اجلاس رؤسای دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری سراسر کشور، با اشاره به موضوع استفاده از اراضی دانشگاهها برای ساخت مسکن گفت: رؤسای دانشگاههای بزرگ معتقدند این کار به نفع آینده آموزش عالی نیست، بهتر است مجموعههای مسکونی بسازیم که هر نسل چند سال استفاده کنند و بعد خانه دار شوند و ساخت منازل برای هیئت علمی و یاوران علمی با استفاده از کمک خیرین باید در دستور کار باشد.
زلفی گل خواستار استفاده از ظرفیت قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده و امکانات آن برای ساخت خوابگاههای متاهلی و ... شد.
وزیر علوم تاکید کرد: برخی دانشگاهها ساختمانهایی در مراکز شهر دارند که از آن به خوبی استفاده نمیشود، بهتر است این ساختمانها را فروخته و در پردیس مرکزی دانشگاه تبدیل به ساختمانهای جدید شود.
زلفیگل با تاکید بر چابک سازی بخش اداری گفت: با صرفه جویی در این بخش و کاهش نیروها یا اتوماسیون میتوان بودجه را در بخشهای دیگر هزینه کرد.
وزیر علوم در ادامه گفت: نقش نظارتی اعضای حقیقی هیئت امنا و نقد اعضای هیئت علمی را بپذیریم.
زلفیگل افزود: باید از ظرفیت قانونهای مترقی از جمله قانون جهش تولید استفاده کنیم. در این قانون ظرفیتهای خوبی است که اگر صنایع با دانشگاهها رایزنی کنند و مشاوره بگیرند، به منزله پرداخت مالیات برای آنهاست.
وزیر علوم با تاکید بر فعالیتهای فرهنگی خطاب به رؤسای دانشگاهها گفت: در هزینه امور فرهنگی دست و دلباز باشید، از کانونهای فرهنگی، شوراهای صنفی، تشکلهای مذهبی و دیگر فعالیتها حمایت کنید.
زلفی گل افزود: معاون مالی و اداری نباید نبض سیستم را در دانشگاه به دست گیرد. معاون مالی اداری باید بداند، خدمت دهنده به بخش فرهنگی، پژوهشی و فناوری است.
وزیر علوم با بیان اینکه رییس دانشگاه موفق کسی است که اولویت و برنامه ریزی داشته باشد، گفت: پروژههای نیمه تمام باید تکمیل شوند و با اولویت بندی کارها را پیش برد. اگر مطمئن نیستیم اعتبار وجود دارد، فقط کلنگ نزنیم. یا اگر امکانات آموزشی و خوابگاهی نداریم، رشتههای جدید را پایه گذاری نکنیم.
زلفیگل گفت: باید از ظرفیت سفرهای ریاست جمهوری استفاده کنیم. در این سفرها میتوان بودجهای برای تکمیل پروژههای نیمه کاره جذب کرد. همچنین باید رابطه خوبی با استاندار، فرماندار، نماینده مجلس داشته باشیم تا کارها آسانتر پیش برود. البته نباید باج داد یا خواستههای نادرست را پذیرفت، ولی میتوان تعامل داشت.
وزیر علوم خاطرنشان کرد که تا پایان شهریور تخصیص خوبی به دانشگاهها داده میشود، بهتر است این مبلغ یک باره هزینه نشود و به طور کلی هر رئیس دانشگاه باید پس اندازی برای اتفاقهای پیش بینی نشده داشته باشد.
زلفی گل درباره تدوین لایحه بودجه در سازمان برنامه و بودجه گفت: اگر از همین حالا برای افزایش بودجه تعامل کنید، بودجه بیشتری تخصیص مییابد. همانطور که سال گذشته نیز برخی دانشگاهها به همین شکل و با تعامل، بیش از ۵۷ درصد افزایش بودجه داشتند.
وزیر علوم درباره جذب دانشجویان نخبه نیز تصریح کرد: دانشگاه یزد و هرمزگان در مرزشکنی برای بورسیه دانشجو، نمره اول را دارند. بورسیه یکی از راههای جذب دانشجوی نخبه است.
زلفی گل در ادامه گفت: برنامه توسعه هفتم در حال تدوین است، نظرهای خود را در مورد آموزش عالی به اطلاع وزارتخانه برسانید. برای آینده کشور نیروسازی کنید و اجازه دهید آنها تجربهآزمایی کنند.
وزیر علوم گفت: رییس جمهور در یک سال گذشته ۹ بار در موسسات آموزش عالی و در میان دانشگاهیان حضور یافته است، زیرا علم و فناوری و نوآوری برای یک کشور مهم است و ما هم باید بیشتر و بهتر جایگاه خود را نشان دهیم. همچنین مرکز ارزیابی رؤسای دانشگاهها مرتب فعالیتها را رصد میکند و از پنج رئیس برتر دانشگاهها، سال آینده تقدیر میشود.
زلفی گل از رؤسای دانشگاهها خواست مشکل دانشجویانی را که به دلیل کرونا اضافه سنوات دارند، به نوعی حل کنند، با دانشگاه فرهنگیان تعامل کنند، نسبت به پذیرش دانشجویان خارجی اهتمام بیشتری داشته باشند و رصد وضعیت اشتغال دانش آموختگان را جدی بگیرند.
اجلاس رؤسای دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری سراسر کشور با موضوع بازگشایی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی؛ لوازم، راهکارها، پیامدها از روز پنج شنبه (۱۰ شهریور) با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران آغاز شد و به مدت سه روز پنلهای آموزشی، دانشجویی، پژوهشی و فناوری با حضور رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور و با موضوع لوازم، راهکارها و پیامدهای بازگشایی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی برگزار شد. این اجلاس شنبه دوازدهم شهریور به کار خود پایان داد.
در پایان مراسم از بنیادهای خیرین فعال در حوزه آموزش عالی تقدیر شد.