افزایش تعداد مبتلایان به تب مالت در شهرستان کلات
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان کلات نسبت به آمار بالای ابتلا به تب مالت در این شهرستان هشدار داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، زینالعابدین آزاد در این باره گفـت: طبق آمار گروه پیشگیری و مبارزه با
![افزایش تعداد مبتلایان به تب مالت در شهرستان کلات افزایش تعداد مبتلایان به تب مالت در شهرستان کلات](/files/fa/news/1401/6/14/8496052_277.jpg)
بیماریهای واگیر، روند ابتلا به بیماری تب مالت در روستاهای چرم، گرو و محله دربندشهر کلات نادری، بالا است.
وی با بیان اینکه در دو ماه گذشته ۳۰ نفر به آمار مبتلایان به تب مالت در کلات نادر افزوده شده است، گفت: میزان ابتلا به تب مالت در این شهرستان بیشتر از شهرستانهای مجاور است و بانوان خانه دار روستایی و دامداران به علت تماس بیشتر با دام بیش از سایرین در معرض این بیماری قرار دارند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان کلات، تب مالت را از بیماریهای باکتریایی و مشترک بین انسان و حیوان معرفی کرد و افزود: شبکه بهداشت و درمان یکسری اقدامات کنترلی مانند بیماریابی و آموزش و اطلاع رسانی را برای پیشگیری از شیوع تب مالت انجام داده است و واکسیناسیون را نیز بر عهده دارد.
وی اظهار داشت: بیماری تب مالت در فصلهای زاد و ولد حیوانات، ورود عشایر به مناطق، حضور مردم در طبیعت و تماس با حیوانات افزایش مییابد و مهمترین راه انتقال این بیماری، مصرف لبنیات غیربهداشتی است لذا به مردم توصیه میشود از لبنیات پاستوریزه و بسته بندی شده به جای لبناتهای سنتی و فلهای استفاده کنند.
آزاد همچنین جوشاندن شیر در صورت مصرف به صورت فلهای و قرار دادن پنیر مصرفی به مدت چند روز در آب و نمک برای ضد عفونی، را توصیه کرد.
وی تاکید کرد: با این وجود تا زمان پایداری تب مالت در شهرستان، مصرف شیر، پنیر، خامه، ماست و لبنیات فلهای و سنتی به هیچ وجه توصیه نمیشود؛ بلکه باید فرآوردههای دامی پاستوریزه مورد تایید وزارت بهداشت را مصرف کرد.
آزاد با تاکید بر ضرورت رعایت بهداشت فردی برای پیشگیری از ابتلا به تب مالت گفت: نشستهای مشترکی با حضور دامپزشکی و شبکه بهداشت برگزار شده است که امید میرود به زودی روند ابتلا به این بیماری سیر نزولی پیدا کند.
وی علائم تب مالت را شامل تب، درد مفاصل و خستگی ذکر کرد که اغلب با آنتی بیوتیک درمان میشود.