پخش زنده
امروز: -
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی گفت: شیوع بیماری تب مالت در مناطق شهری استان خراسان رضوی به ویژه مشهد پایین است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی ،دکتر محمد رشتیباف افزود: این در حالیست که در روستاها میزان آلودگی و ابتلا به تب مالت بالا است که در این راستا طرحی با همکاری مرکز بهداشت به منظور انجام فعالیتهای ترویجی و آموزشی در حال اجراست تا با شناسایی مناطق پر خطر اقدامات پیشگیرانه گسترش یابد.
وی گفت: جوشاندن و حرارت دادن شیر عامل مهم و تعیینکننده در پیشگیری از ابتلا به بیماری تب مالت یا بروسلوز است.
معاون دامپزشکی خراسان رضوی افزود: با حرارت دادن شیر ریز فاکتورها و عامل خطر مهم ابتلا به بیماری از بین میرود، بنابراین به شدت توصیه میشود که مردم به هیچ وجه شیر جوشیده نشده را مصرف نکنند.
دکتر رشتی باف با بیان اینکه تب مالت یک بیماری مشترک بین انسان و دام است، گفت: در مبارزه با این بیماری و شیوع آن مرتب مایهکوبی دام انجام میشود که بخش مهمی از گسترش آلودگی را کاهش میدهد اما به تنهایی با این روش نمیتوان موارد تب مالت انسانی را به صفر رساند زیرا رعایت اصول بهداشتی از سوی انسانها اهمیت به سزایی در کاهش میزان ابتلا به این بیماری دارد.
او افزود: به همین علت علاوه بر انجام واکسیناسیون دام، ارائه آموزشهای عمومی بسیار مهم است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه این آموزشها در روستاها اهمیت بیشتری دارد ادامه داد: به همین علت تاکید به سزایی بین روستاییان به منظور عدم استفاده از شیر آغوز گوسفند بدون حرارت دادن و جوشاندن آن داریم تا ریسک ابتلاء به بیماری کاهش یابد.
رشتیباف گفت: همچنین در روستاها اگر دامی دچار سقط جنین یا سختزایی شده باشد، حتما باید با دستکش به جنین دست بزنند زیرا جنین در این وضعیت عامل مهم ابتلا به بیماری تبمالت است.
۱۰ درصد جمعیت دام کشور به ظرفیت ۱۵ میلیون راس متعلق به خراسان رضوی است و سالانه ۷۶ هزار تن گوشت قرمز، ۱۵۳ هزار تن گوشت سفید و ۱۴۰ هزار تن تخممرغ در این استان تولید میشود.