پخش زنده
امروز: -
بوی رب خانگی چاشنی که عطر و بوی گذشتهها را وارد سفرههای مردم کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان شمالی ،رب خانگی چاشنی که عطر و بوی گذشتهها را وارد سفرههای مردم کرده این روزها نه تنها کشاورزان و گوجه کاران را به سمت خود کشانده است بلکه حتی ساکنان شهرهای استان هم در تکاپوی خرید گوجه فرنگی و پخت رب خانگی هستند.
رب جایگاه ویژهای در آشپزی دارد و تقریبا در بیشتر غذاها استفاده میشود و به گفته کارشناسان سرانه مصرف این چاشنی خوش رنگ و مزه در استان ۳۰ کیلوگرم است، اما در سالهای اخیر که بهای هر قوطی رب ۸۰۰ گرمی روز به روز در حال افزایش است مردم آستینهای خود را بالا زده اند و تقریبا بیشتر مردم استان رب سالانه خود را خود تهیه میکنند.
خانمهای خانه پس از شستن گوجه فرنگی آن را قاچ و در دیگهای بزرگ میجوشانند و سپس از صافی عبور میدهند تا پوست و تخم گوجه فرنگی جدا شود و اگر مقدار گوجهها خیلی زیاد بود در کیسههای بزرگ ریخته و با لگد کردن آب آن گرفته میشد در این حالت جوانان با چکمههای پلاستیکی و در محلی مخصوص آنقدر گوجه فرنگیها را لگد میکردند که تقریبا جز پوست و تخم آن باقی نمیماند.
مرحله بعد جوشاندن آب گوجه فرنگی و مهیا کردن کردن آتش، اجاق و هیزم بود و در آن سالها اجاقهای گازی بزرگ هنوز متداول نبود، اما با توجه به در دسترس بودن هیزم رب خانگی با هیزم و روی اجاقهایی که در حیاطهای بزرگ آن زمان و باغها مهیا میشد در فرآیندی که معمولا تا ۱۵ ساعت هم طول میکشید آماده میشد و در طول سال مورد استفاده قرار میگرفت.
روشهای مختلفی برای نگهداری رب افزودن نمک و پوشاندن سطح رب با روغن جامد پس از قرار دادن آن در داخل ظروف نگهداری بود و البته رب باید در محیطی تاریک و سرد نیز نگهداری شود.