پخش زنده
امروز: -
راهاندازی ۳۵ موزه جدید و استرداد ۲۳ شی تاریخی نقطه عطف عملکرد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در یکسال گذشته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، بازبینی اهمیت و جایگاه موزه و موزهداری از جمله رویکردهای جدید در برنامه دولت سیزدهم است، در شرایطی که مخزن به عنوان پدیدهای نامبارک در موزههای کشور عنوان میشود و ۹۰ درصد اشیاء ثبت شده کشور امکان نمایش ندارند، در یک سال گذشته ۳۵ موزه جدید در کشور راهاندازی شده است.
اختصاص بیش از ۷۰ درصد بودجه وزارتخانه به حوزه میراثفرهنگی نشان از اهمیت و شان حوزه میراث فرهنگی است، اما در دولت سیزدهم تلاش شده حفاظت و مرمت و بازسازی میراث فرهنگی به عنوان مسئولیت اجتماعی همه جامعه قرار گیرد و سهم مشارکت مردم افزایش یابد.
تعارض منافع مردم به ویژه زمینهای کشاورزی داخل حریم میراث با قوانین حرایم محوطههای تاریخی یکی دیگر از چالشهای قدیمی حوزه میراث فرهنگی است که در یک سال گذشته با پیشنهاد وزارت میراث فرهنگی و دستور رئیسجمهوری و حمایت وزارت جهاد کشاورزی با طرح اعطای زمینهای معاوض حل و فصل شد.
تشکیل شوراهای اندیشهورزی کاخ موزهها و پایگاههای مهم تاریخی، راهاندازی آزمایشی شبکه تلویزیون اینترنتی میراث و آمادهسازی زیرساختهای تولید و انتشار محتوا و تولید چندرسانهای در حوزههای گردشگری، صنایعدستی و میراث فرهنگی و تاسیس انجمن خیرین میراث فرهنگی کشور و آئیننامه کارگروه مبارزه با قاچاق اموال تاریخی از دیگر اقدامات وزارت میراث فرهنگی در یک سال گذشته است.
در یک سال گذشته وزارت میراثفرهنگی با تغییر رویکرد از پژوهشهای بنیادین به مطالعات و پژوهشهای کاربردی ۴۲۰ طرح پژوهشی، مقاله علمی و کتاب منتشر شده و مجوز کاوش بیش از ۱۰۰۰ محوطه باستانی و مستندسازی صادر شده است. همچنین دیپلماسی بینالمللی فرهنگی در دستور کار دولت سیزدهم قرار داشت که در این چارچوب ۱۲پرونده زیارت رضوی، فرهنگ افطاری و... برای ثبت در فهرست جهانی یونسکو آمادهسازی شد.
همچنین با همکاری وزارت خارجه ۲۳ شی تاریخی از خارج از کشور مسترد شد.
ثبت آثار میراث فرهنگی در فهرست جهانی یونسکو در دو دهه اخیر با جدیت انجام شده است و تاکنون ۲۶ اثر میراث فرهنگی در فهرست آثار ملموس و ۱۷ عنصر فرهنگی در فهرست آثار ناملموس یونسکو ثبت جهانی شده است.