پخش زنده
امروز: -
در آستانه زمستان سرد تنش بین کشورهای اتحادیه اروپا بر سر انرژی رو به افزایش است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی راشا تودی، در آستانه زمستان سرد تنش بین کشورهای اتحادیه اروپا بر سر انرژی رو به افزایش است.
براساس گزارشها کشورهای اروپایی در تلاشند به تنشهای ناشی از بحران انرژی و تامین گاز مورد نیاز خود در آستانه زمستان رسیدگی کنند. صدراعظم آلمان اتحاد اتحادیه اروپا را برای مقابله با این وضع خواستار شده است.
خبرنگار این شبکه در پاریس گفت: اتحادیه اروپا در دام ناشی از تحریمهای خود گرفتار آمده است و با افزایش شدید بهای انرژی همانند یک کشتی سوراخ و در حال غرق شدن است. اما اعضای اتحادیه اروپا در آستانه سرمای زمستان در حال جدال با همدیگر هستند. آنها در برابر اقدامات یکدیگر موضع گیری میکنند. در حال حاضر کشورهای منطقه اسکاندیناوی اقدام به موضع گیری کرده اند. آنها از وضع موجود ناخشنود هستند، زیرا شرکتهای تولید کننده گاز در نروژ از کاهش بهای گاز تولیدی خود خودداری کرده اند. این موضوع سبب شده است دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا نتوانند گاز را به طور ارزان تهیه کنند. مدیران اجرایی، شرکتهای تولید کننده انرژی در کشورهای فنلاند، دانمارک و نروژ را به ملی گرایی و خودخواهی متهم کرده اند. آنها میگویند این مردم نروژ نیستند که از وضع موجود نفع میبرند بلکه این ولادیمیر پوتین است که از وضع موجود نفع میبرد.
ظاهرا اوضاع بین فرانسه و همسایگان آن بهتر به نظر میرسد. لوهان بونا وزیر امور اروپای فرانسه گفت آلمان قول داده است برق ما را تامین کند و ما همچنین قول داده ایم که گاز آنها را تامین کنیم. اما بسیاری از شهروندان فرانسوی از خود میپرسند که دولت این کشور این مقادیر زیاد گاز را از کجا آورده است که میخواهد با آنها علاوه بر نیاز داخلی نیاز آلمان را تامین کند و آن را به این کشور صادر کند؟ از طرف دیگر شهروندان آلمانی از خود میپرسند که دولت این کشور این مقدار زیاد برق را از کجا تامین کرده است که میخواهد آن را به فرانسه صادر کند؟ واقعیت این است که فرانسه به خاطر اینکه یک قدرت اتمی است هرگز نیازی به واردات برق ندارد. این اقدامی غیرمنطقی و متناقض است. اما در عمق این اتحاد پوشالی ما شاهد رقابت اقتصادی بین آلمان و فرانسه هستیم. آلمان و همسایگان جنوبی آن میتوانند از ساخت خط لوله میدی کاتولونیا نفع ببرند. این میتواند گاز الجزایر را به شبه جزیره ایبریا منتقل کند و آنگاه به مرکز اروپا منتقل کند. اما این خط لوله انتقال گاز باید از داخل فرانسه عبور کند و فرانسه بارها به دلایل زیست محیطی تلاش کرده است که خود را از احداث این خط لوله دور کند. اما واقعیت این است که این خط لوله در نهایت به اقتصاد آلمان نفع میرساند. این موضوع سبب میشود که آلمان انرژی اتمی خود را به کشورهای همسایه نیازمند خود صادر کند.
در این حال اتریش و اسلوواکی درباره ساخت یک نیروگاه هستهای در مرزهای خود با هم اختلاف دارند و آن را طرحی قدیمی و مضر میدانند. این در حالیست که اتحادیه اروپا به استفاده از انرژی اهستهای به عنوان یک طرح دوست دار محیط زیست نگاه میکند. اتحادیه اروپا اخیرا به انرژی اتمی برچسب انرژی سبز زده است.
مجارستان هم در حال بررسی این ایده افتضاح اتحادیه اروپا است. بوداپست پس از اعلام توافق جدید واردات گاز روسیه اعلام کرد که چراغ سبز اتحادیه اروپا برای ساخت یک نیروگاه اتمی را که روسیه آن را میسازد، دریافت کرده است. مجارستان به طور مستقل از دیگر کشورهای اتحادیه اروپا عمل میکند. باید منتظر بمانیم و ببینیم که دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا خود را از محدودیتهای این اتحادیه جدا میکنند یا اینکه با وضع دشوار کنونی کنار میآیند.