پخش زنده
امروز: -
بحران انرژی موجب شده است تا کشورهای مختلف از ژاپن گرفته تا آلمان و فرانسه بین استفاده از انرژی هستهای و تغییرات اقلیمی بار دیگر توجه خود را به انرژی اتمی معطوف کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، یازده سال پس از فاجعه فوکوشیما، که یک ترمز جدی برای انرژی هستهای ایجاد کرده بود، این انرژی در حال تغییر است و صنعتگران و سیاستمداران حامی انرژی اتمی خوش بینی خود را برای استفاده از آن کتمان نمیکنند.
ژاپن تمایل احتمالی خود را برای ساخت نیروگاههای جدید هستهای اعلام کرده است.
دولت ژاپن روز چهارشنبه از راکتورهای نسل جدید، مجهز به مکانیسمهای ایمنی در آینده خبر داد.
در آینده نزدیک، توکیو قصد دارد برخی نیروگاههای هستهای را دوباره راه اندازی کند و طول عمر آنها را افزایش دهد، چرخشی ظریف برای کشوری که سال گذشته کمتر از ۴ درصد برق خود را از طریق هستهای تامین میکرد. ژاپن تا پیش از سال ۲۰۱۱ نزدیک به سی درصد برق مصرفی خود را توسط ۵۴ راکتور تامین میکرد.
در حالی که افکار عمومی نگران کمبود انرژی هستند و وابستگی به واردات گاز، نفت و زغال سنگ را رصد میکنند، تمایلات برای استفاده از انرژی هستهای بروز بیشتری پیدا کرده است.
کشورهای دیگر نیز تغییر رویه داده اند از جمله بلژیک که میخواهد فعالیت دو راکتور را به مدت ده سال تمدید کند.
در آلمان، که قرار بود در پایان سال ۲۰۲۲ سه راکتور را تعطیل کند، اکنون گمانه زنیهایی درباره تمدید فعالیت برخی راکتورها در این کشور شنیده میشود.
برای تصمیم گیری، برلین منتظر راه اندازی سامانه جدید سیستم الکتریکی خود با توجه به نیازهای زمستانی است.
جرالد نوبائر، کارشناس انرژی صلح سبز آلمان، معتقد است طولانی شدن فعالیت راکتورها برای استفاده از انرژی هستهای راه حلی برای بحران انرژی نیست. وی گفت کارایی محدودی در جایگزینی گاز روسیه دارد. گاز عمدتاً برای گرمایش استفاده میشود، نه برق.
اروپا در وضعیت انرژی بسیار دشواری قرار دارد، با چندین بحران همپوشانی از جمله مشکل تامین گاز روسیه و خشکسالی که ظرفیت سدها را کاهش داده است.
بنابراین، استفاده از انرژی اتمی بار دیگر به سناریوهای کارشناسان سازمان ملل متحد افزوده شده است.
با اعلام رونق در برق رسانی، در حمل و نقل، صنعت یا ساخت و ساز، چندین کشور تمایل خود را برای توسعه زیرساختهای هستهای خود اعلام کرده اند. اول چین که در حال حاضر بیشترین تعداد راکتور را دارد، لهستان، جمهوری چک یا هند که میخواهند کاهش وابستگی آنها به زغال سنگ سرعت گیرد.
فرانسه، انگلیس و حتی هلند تمایل خود را برای استفاده از انرژی هستهای ابراز کرده اند و حتی در آمریکا طرح سرمایه گذاری جو بایدن این بخش را تشویق میکند.
در حالی که انرژی هستهای موجود در ۳۲ کشور، ۱۰ درصد از تولید برق جهانی را تامین میکند، آژانس بین المللی انرژی اتمی پیش بینیهای خود را در سپتامبر ۲۰۲۱، برای اولین بار از زمان فاجعه فوکوشیما افزایش داد. این آژانس اکنون پیش بینی میکند ظرفیت استفاده از انرژی هستهای تا سال ۲۰۵۰ دو برابر شود.
با این حال، دانشمندان معتقدند آینده انرژی هستهای ممکن است توسط ترجیحات اجتماعی محدود شود. این موضوع به دلیل خطر حوادث فاجعه آمیز یا مشکل هنوز حل نشده زباله ها، طرفداران متفاوتی دارد.