به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما از جامعه دریایی ایران (مانا)، عبدالرضا محبی با گرامیداشت هفته دولت و با بیان اینکه یکی از مؤلفههای راهبردی در گروه کشتیرانی توسعه همکاری با دانش بنیانها و مراکز علمی و دانشگاهی است، تصریح کرد: مرحله اول پروژه هوشمند سازی شناورها را با همراهی مرکز علمی و فنّاوری ریاست جمهوری و همکاری یک شرکت دانشبنیان و دانشگاه صنعتی شریف محقق کردیم.
وی افزود: این فنّاوری که بر روی یکی از شناورهای ناوگان گروه کشتیرانی پیاده سازی شده در نوع خود از جهت انتقال دانش و نوآوری یکی از دستاوردهای بزرگ و ملی محسوب میشود که قرارداد آن برای سایر شناورهای ناوگان نیز در مراحل نهایی تنظیم و امضاست.
محبی از دیگر همکاریهای گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با دانش بنیانها را در زمینه تولید سوخت کم سولفور اعلام و خاطر نشان کرد: برای اولین بار با ستاد نانوفنّاوری ریاست جمهوری برای تولید سوخت کم سولفور مورد نیاز ناوگان همکاریهای مؤثری صورت گرفته که یکی از شرکتهای نانو فنّانوری موفق به تولید این سوخت شد و تست نمونه سوخت تولید شده نیز در آزمایشگاه گروه کشتیرانی موفق آمیز بوده است.
محبی هدف از این همکاری را تولید مشترک سوخت دانست و افزود: قصد داریم با کمک تولید کنندگان داخلی تولید سوخت کم سولفور را در بنادر جنوبی کشور آغاز کنیم.
معاون توسعه ناوگان گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تأمین نیاز ناوگان به سوخت دیزل اولترا از تأمین کنندگان داخلی را از جمله دستاوردهای مهم این گروه دانست و تصریح کرد: با پیگیریهایی که انجام شد، وزارت نفت با صدور دستور تولید سوخت دیزل اولترا در داخل، کمک بزرگی به کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در این زمینه کرد چرا که ناوگان تاکنون برای تامین این نوع سوخت متکی به خارج بود چون این سوخت برای تردد در بنادر و گذرگاههای خاصی در خارج ایران استفاده میشود.
وی همکاری گروه کشتیرانی با مراکز علمی را محدود به یکی دو مرکز ندانست و گفت: همکاری با تعداد زیادی از دانشگاهها در حوزههای مختلف ادامه داشته و از جمله این دانشگاهها میتوان به دانشگاههای علم و صنعت، امیرکبیر، صنعتی شریف و دانشگاه دریانوردی چابهار اشاره کرد. همچنین تعدادی پروژه تحقیقاتی مؤثر و عملیاتی را در دست انجام داریم و از جمله آنها پروژه مربوط به کشتیهای حمل سوخت مایع یا ال پی جی است که توسط مؤسسه آموزشی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران طی قراردادی به سرانجام رسیده است.