پخش زنده
امروز: -
معاون سياسي دبير کل سازمان ملل در ادامه ديدارهاي خود در تهران با معاون امور حقوقي و بين المللي وزارت امور خارجه ديدار و در مورد مسائل و موضوعات مورد علاقه گفتگو و مذاکره نمود.
به گزارش واحد مرکزي خبر ، معاون امور حقوقي و بين المللي وزارت امور خارجه کشورمان در اين ديدار تاکيد کرد: جمهوري اسلامي ايران بعنوان يکي از کشورهاي بنيانگذار سازمان ملل متحد و عضو فعال جامعه بين الملل همواره در راستاي تقويت صلح و امنيت بين الملل اهتمام دارد.
آخوند زاده با اشاره به برگزاري موفقيت آميز شانزدهمين اجلاس سران کشورهاي عضو جنبش عدم تعهد در تهران ، بر عزم ايران براي بهينه سازي ظرفيتهاي همکاري نم و سازمان ملل متحد در دوره رياست کشورمان بر جنبش عدم تعهد به خصوص با توجه به شرايط حساس کنوني در منطقه و جهان و همچنين ضرورت طراحي و اجراي ابتکار عملهايي مشترک به منظور تحقق اين امر تاکيد کرد.
معاون وزارت امور خارجه در اين راستا با ارائه پيشنهاد برگزاري نشست تروئيکاي جنبش عدم تعهد با دبير کل سازمان ملل متحد در حاشيه اجلاس آتي مجمع عمومي بعنوان فرصتي براي تبادل نظر طرفين ، همچنين آمادگي جمهوري اسلامي ايران براي افزايش مشارکت کشورمان در عمليات حفظ صلح سازمان ملل متحد را اعلام داشت.
آخوند زاده در اين ديدار همچنين با اشاره به ويژگيها و ارزشهاي نظام مردم سالاري ديني در ايران و توجه به آن بعنوان يک الگوي موفق در اداره کشور ، برگزاري موفقيت آميز و باشکوه انتخابات رياست جمهوري و مجلس شوراي اسلامي با مشارکت گسترده ملت ايران را يادآور شد و خاطر نشان کرد: تاکيد بر گفتمان اعتدال و گفتگو موجب حضور چشمگير مردم ايران در انتخابات اخير شد.
وي با انتقاد از تداوم و تشديد تحريم هاي غيرقانوني و يکجانبه که روند توسعه کشور و آسايش شهروندان ايران را هدف قرار داده ، ضرورت ايفاي نقش مستقل و موثر سازمان ملل متحد بر اساس منشور اين سازمان و بدون تاثيرپذيري از سياستهاي برخي کشورهاي قدرتمند را يادآور گرديد.
آخوند زاده همچنين با اشاره به عضويت جمهوري اسلامي ايران در کنوانسيون منع سلاح هاي شيميايي تاکيد کرد : ايران بعنوان قرباني اين گونه تسليحات خواستار امحاء کامل و منع استفاده از سلاح هاي شيميايي در جهان است.
جفري فلتمن معاون سياسي دبير کل سازمان ملل متحد نيز در اين ديدار با اشاره به نفوذ و نقش موثر جمهوري اسلامي ايران در ميان کشورهاي منطقه ، همکاري هاي گذشته و جاري بين ايران و سازمان ملل متحد در موضوعات مربوط به قاچاق مواد مخدر ، محيط زيست ، تغييرات آب و هوا ، امور پناهندگان ، همکاري با سازمان صليب سرخ و ارائه کمکهاي انسان دوستانه در خصوص عراق و افغانستان و غيره را يادآور شد.
وي بر اهميت همکاري ايران با سازمان ملل متحد براي پايان بخشيدن به مناقشات و بحران هاي جاري در منطقه به ويژه پايان درگيري در سوريه تاکيد نمود.
همچنين متعاقب دعوت بان کي مون دبير کل سازمان ملل از آقاي روحاني براي شرکت در شصت و هشتمين مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيويورک ، معاون سياسي دبير کل اين سازمان نيز در اين ديدار نسبت به حضور دکتر روحاني در نشست آتي مجمع عمومي ابراز اميدواري کرد.