پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر اقتصاد گفت: کمتر از سه ماه، توانستیم خروج آرد از شبکه را رصد کنیم و جلوی افزایش قیمت نان را بگیریم و هم اکنون ۹۳ درصد تراکنش های نانوایی ها رصد می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای سید هادی سبحانیان، در نشست خبری خود با اصحاب رسانه گفت: درطی یک دهه گذشته رشد اقتصادی پایینی را تجربه کردیم و بین سال۹۱ تا ۱۴۰۰ رشد اقتصادی کمتر از یک درصد بوده است. درآمد سرانه کشور که نشان دهنده میزان رفاه کشور بوده شاهد کاهش ۳۲ درصدی بوده است.
او گفت: تشکیل سرمایه نیز سیر نزولی را در سال های ۹۱ تا ۱۴۰۰ طی کرده و عملا بر همین اساس دولت ها نتوانستند رشد ۸ درصدی در اقتصاد را محقق کنند. پایه پولی و نقدینگی در هشت سال گذشته رشد بالایی داشته و به ۵ هزار هزار میلیارد تومان رسیده است.
آقای سبحانیان با اشاره به تجربه تورم های بالا در چهار سال گذشته افزود: شیب صعودی تورم در سال های گذشته زنگ خطری برای دولت سیزدهم بود تا رویه را در اقتصاد تغییر دهد.
به گفته معاون سیاست گذاری وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: رشد ۴۷۰ درصدی بدهی دولت به بانک مرکزی، رشد ۶۰۰ درصدی بدهی به صندوق های بازنشستگی، رشد ۱۳۰درصدی بدهی بانک ها به بانک مرکزی از جمله مواردی است تا سال ۱۴۰۰ مشهود بود.
آقای سبحانیان یکی از ریشه های اختلال در اقتصاد ایران را پیش بینی ناپذیر بودن آن دانست و گفت: با روی کار آمدن دولت سیزدهم با پیشنهاد مدیریت هوشمند و استفاده از دانش بنیان ها برای اصلاح شرایط اقدام کردیم که مواردی نظیر اصلاح تخصیص ارز ترجیحی از جمله این اصلاحات است.
اتصال ۷۵ هزار نانوایی به کارتخوان
او گفت: برای تحقق دستور رئیس جمهور مبنی بر عدم افزایش قیمت نان و دارو، با ایجاد یک سامانه به نظارت مصرف آرد در کشور پرداختیم تا مطمئن شویم آرد به دست مصرف کننده می رسد یا خیر.
به گفته آقای سبحانیان از میان ۷۵ هزار نانوایی، ۷۲ هزار نانوایی به دستگاههای کارتخوان متصل شدند. روزانه در کشور ۱۰۰ میلیون قرص نان پخته میشود که نیازمند ۱۷ هزار تن آرد است، اما روزانه ۲۴ هزار تن آرد در کشور توزیع میشود؛ این یعنی ۶ هزار تن آرد یارانهای توزیع شده به نان تبدیل نشده است.
او ادامه داد: یعنی در مجموع در یک ماه ۸۰ هزار تن آرد یارانهای به ارزش ۲.۵ تا ۲.۷ هزار میلیارد تومان به نان تبدیل نشده است.
آقای سبحانیان گفت: از میان رصد ۹۳ درصدی تراکنشهای نانواییها متوجه شدیم که ۳ درصد از نانواییها تخلف کرده اند؛ که از همین طریق تخلفات نیز قابل رصد است.
تفکیک حساب تجاری از شخصی تا پایان شهریور به سرانجام میرسد
آقای سبحانیان در ادامه به تکمیل به تدریج سامانه مودیان برای اجرای عدالت مالیاتی و کاهش فشار بر مودیان مالیاتی فعلی گفت: برای اجرای قانون پایانههای فروشگاهی ابتدا تکلیف ۱۸ میلیون و ۹۰۰ هزار دستگاه کارتخوان مشخص شد و ۹۹ درصد این دستگاهها به پرونده مالیاتی متصل شدند.
به گفته معاون سیاست گذاری اقتصادی وزارت اقتصاد، در بحث تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار تاکنون ۱۵۰۰ مجوز با شرایط مبهم باقی مانده، ۱۴۹۰ مجوز در سامانه بارگزاری و ۴۰۰ مجوز مشاغل خانگی به ثبت رسیده است. همچنین با تصویب نهایی ثبت مجوزها در درگاه ملی مجوزها در آیندهای نزدیک ۲۵۰ مجوز تایید محور و ۲۴۰۰ مجوز ثبت محور و اعلانی به ثبت خواهد رسید.
او میگوید: برای اجرای بند الف تبصره ۱۸ با اهرم سازی ۱۹ همت منابع پایداری را بدست آوردیم. ۳۱ استان در کشور ۷۱ هزار طرح در کمیتههای استانی به تصویب رسیده که ۱۱۳ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارند. هم اکنون ۲۴ هزار طرح وام خود را دریافت کرده و یا در مرحله دریافت وام هستند.
آقای سبحانیان با اشاره به عملکرد دولت در تامین زیرساختهای کالابرگ الکترونیک گفت: زیرساختهای این طرح توسط دولت آماده شده و پیش بینی میکنیم بتوانیم تا مهر امسال در یک استان این طرح را به صورت آزمایشی عملیاتی کرده و با بررسی نتایج آن در صورت مثبت بودن، آن را سراسری اجرا کنیم.
معاون سیاست گذاری اقتصادی وزارت اقتصاد در پایان میگوید: ۱۹۰ شرکت در نوبت واگذاری به بخش خصوصی هستند که به ترتیب با بررسیهای انجام شده واگذار خواهند شد.
او در پاسخ به اين سوال که چرا براي برخي از افرادي که منزل مسکوني خود را به فروش رسانده اند، پيامک اخذ ماليات بر خانه خالي ارسال مي شود گفت: مالکانی که به عنوان مالیات دهنده شناخته شدهاند، اما به این موضوع اعتراض دارند باید اعتراض خود را با ورود به سامانه تا ۱۰ شهریور اعلام کنند تا دوباره مورد بررسی قرار گرفته و در لیست حذفیات قرار بگیرند در غیر این صورت و اگر بعد از این تاریخ اعتراض کنند وارد مرحله دادرسی خواهند شد.
پس این آرد یارانه ای که توزیع شد، چه شد؟