پخش زنده
امروز: -
استاندار مازندران: برای صادرات مرکبات از مازندران به چین آمادگی کامل داریم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، استاندار مازندران امروز در نشست ویدئو کنفرانسی با محمد کشاورز زاده سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین گفت: استان مازندران برای صادرات کالا از جمله مرکبات و محصولات لبنی و افزایش تبادلات تجاری به کشور چین آمادگی دارد.
سیدمحمود حسینیپور افزود: مازندران تشنه صادرات محصولات تولیدی است که با رایزنیهای مختلف درصدد تحقق این امر مهم هستیم.
وی با بیان این که صادرات یک میلیارد دلاری کالا از مبدا مازندران به نقاط مختلف جهان در سه سال آینده برنامه ریزی شده است، گفت: از هرگونه تبادل تجاری که باعث رونق کسب و کار و توسعه مازندران شود، استقبال خواهیم کرد.
استاندار مازندران با بیان این که در ابتدای دهه ۱۳۹۰ برای صادرات مرکبات از مازندران به کشور چین پیگیریهایی انجام شد، اما این طرح در گام بعدی ناتمام ماند، خاطر نشان کرد: در دوره جدید پیگیری ها، خواهان اجرای ۱۰۰ درصدی صادرات مرکبات از مازندران به کشور چین هستیم.
حسینی پور بر ضرورت وجود و فعالیت میدان میوه و تره بار و دفتر ویژه اتاق بازرگانی مازندران در کشور چین تاکید کرد و گفت: ظرفیتهای بینظیر کالاهای تولیدی مازندران باید به معنای واقعی به کشور چین معرفی شود.
نماینده عالی دولت در مازندران با تشریح ظرفیتهای قابل توجه گردشگری بویژه گردشگری سلامت استان، اضافه کرد: خواستار حضور گردشگران چینی در مازندران و شکوفایی گردشگری سلامت و گردشگری دریایی در این استان هستیم.
مازندران، خواهان مشارکت چین در ساخت آزاد راه ساحلی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران هم در نشست ویدئو کنفرانسی با سفیر کشورمان در چین گفت: خواهان حضور شرکتهای عمرانی کشور چین با فناوریهای روز دنیا در طرحهای توسعهای و زیرساختی مازندران از جمله ساخت آزادراه ساحلی هستیم.
حسن خیریانپور افزود: در ابتدای سالجاری گروهی از فعالان اقتصادی کشور چین به مازندران سفر کردند و در آن سفر کاری طرف چینی در ارتباط با ساخت طرحهای زیرساختی استان اعلام آمادگی کرد که از سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین میخواهیم که این موضوع را پیگیری کند.
وی سدسازی، زهکشی اراضی کشاورزی، راه اندازی نیروگاه خورشیدی، تله کابین و لایروبی بنادر را بخشی از ظرفیتهای مازندران برای حضور فعالان اقتصادی کشور چین معرفی کرد و گفت: مازندران ظرفیتهای بیبدیلی درحوزههای مختلف دام و طیور، شیلات و انواع محصولات کشاورزی دارد که باید به معنای واقعی برای شکوفایی آنها با هدف توسعه صادرات برنامهریزی کنیم.
خیریانپور تصریح کرد: مازندران ظرفیت تولید ۲.۵ میلیون تن مرکبات و همچنین ۱۸۰ هزار تن کیوی با کیفیت و صادراتی را دارد که باید با برنامهریزی اصولی برای شناسایی بازارهای هدف فروش این محصولات در خارج از کشور برنامه ریزی کرد.
وی ادامه داد: کارگروه ویژه تبادل تجاری مازندران با کشور چین در استانداری تشکیل شده است و از سفارت جمهوری اسلامی ایران در کشور چین میخواهیم که این جلسات را به صورت مستمر برگزار کند.
معاون هماهنگی اموراقتصادی استاندار مازندران تصریح کرد: فعالیت سه بندر امیرآباد، نوشهر و فریدونکنار و همچنین سه فرودگاه در استان زیرساخت تجاری صادرات کالاهای مازندران به چین را فراهم کرده که باید از این ظرفیتها به معنای واقعی استفاده شود.
خیریانپور خاطر نشان کرد: فعالیت چهار پایانه صادراتی در حوزههای گل و گیاه، برنج، بسته بندی انواع میوه و شیلات ظرفیتهای صادراتی استان را دوچندان رونق بخشیده و این پایانهها برای تحقق منویات رئیس جمهور در ارتباط با توسعه دیپلماسی اقتصادی در منطقه آماده است.
محمد کشاورز زاده سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین هم در این نشست ویدئو کنفرانسی اظهار امیدواری کرد: با برطرف شدن مشکلات موجود بر سر راه صادرات محصولات کشاورزی، حجم صادرات کالاهای تولیدی از استان مازندران به کشور چین افزایش یابد.
مازندران سال ۱۴۰۰ را با حدود ۲۷۸ میلیون دلار صادرات از طریق گمرکات استان به پایان رساند که نسبت به سال گذشته حدود ۵۳ درصد افزایش نشان میدهد.