پخش زنده
امروز: -
یک سال گذشته تا کنون بیش از ۳ میلیون تُن محصولات باغی با افزایش ۵ درصدی در مازندران تولید شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: با توجه به اقلیم مناسب منطقه و نیز ظرفیت بخش باغبانی در تنوع محصولات، یک سال گذشته تا کنون ۳ میلیون و ۲۱۲ هزار و ۱۴۶ تُن محصولات باغی در استان تولید شد.
احسان عباسپور با اشاره به کسب رتبه دوم تولید محصولات باغی، رتبه نخست تولید مرکبات و رتبه نخست تولید کیوی مازندران در کشور افزود: بیشترین تولیدات محصولات باغی استان شامل ۲ میلیون و ۵۱۵ هزار و ۹۱۴ تُن مرکبات، ۳۱۷ هزار و ۸۸۸ تُن کیوی، ۲۸۴ هزار و ۴۶۸ تُن هسته داران، ۲۸ هزار و ۱۱۶ تُن دانه داران، ۱۷ هزار و ۶۱۱ تُن میوههای دانه ریز، ۶ هزار و ۹۲۷ تُن گردو و فندق، ۲۲ هزار و ۳۲۶ تُن انار و سایر محصولات باغی بوده است.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: آموزشهای ترویجی گسترده برای بهبود تغذیه گیاهی، مدیریت هرس، کنترل آفت ها به ویژه مگس مدیترانه و نیز توانمندسازی بخش خصوصی در تامین و توزیع نهادهها با کمک ظرفیت بخش باغبانی، موجب افزایش ۵ درصدی عملکرد محصولات باغی و نیز رضایتمندی باغداران از میزان افزایش درآمد شد.
عباسپور از توسعه باغ های میوه و گیاهان دارویی در ۳۰۷ هکتار زمین های شیبدار و کم بازده مازندران خبر داد و افزود: این استان با دارا بودنِ ۶۰۰ هکتار از ۲۰ گونه گیاهان دارویی و نیز ۴۰۰ هکتار گل محمدی با میزان تولید ۷۰۰ تُن، نقش تعیین کنندهای در عرصه تولید گیاهان دارویی و حوزه سلامت و بهداشت کشور دارد.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران به توسعه ۴۳ هکتاری گلخانهها در استان اشاره کرد و تصریح کرد: تحقق این برنامه موجب کسب رتبه نخست تولید گل و گیاه در کشور، افزایش تولید و اشتغال جوان تحصیلکرده به ویژه دانش آموختگان رشته کشاورزی، مصرف بهینه آب و افزایش صادرات شده است.
عباسپور با بیان اینکه ۷ هزار و ۳۶۸ هکتار از باغ های میوه مازندران اصلاح و نوسازی شده است گفت: افزایش دانش فنی باغداران و بکارگیری اصول صحیح مدیریت نوین باغداری از جمله عملیات اصلاح باغ شامل مدیریت تغذیه، مدیریت هرس، مدیریت آبیاری، مدیریت کف باغ، مدیریت مبارزه با آفات و بیماریها و مدیریت در زمان سرمازدگی و تنشهای محیطی در این سطح، ارتقای کمی و کیفی تولید، افزایش عملکرد محصولات باغی، کاهش هزینه تولید و افزایش درآمد باغداران را در پی داشته است.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، اصلاح ساختار و نوسازی ۱۰ هکتار گلخانه، تولید ۱۰۰ هزار اصله نهال سالم و نیز استاندارد و شناسه دار محصولات باغی را از دیگر اقدامات شاخص بخش باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان برشمرد.