پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از محصولات کشاورزی این استان در طول فرآیند پس از برداشت تا عرضه به بازار به ضایعات تبدیل میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،مجتبی دهقان پور افزود: میزان ضایعات محصولات کشاورزی این استان براساس آمارهایی که اعلام میشود حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد است؛ این ضایعات بیشتر در طول فرایند پس از برداشت تا عرضه به بازار پیش میآید؛ باید به دنبال این باشیم تا بتوانیم این فرایند را با مدیریت بهتری انجام بدهیم.
دهقان پور وضعیت جادههای دسترسی را یکی از مصادیق دخیل در هدر روی محصولات کشاورزی دانست و تصریح کرد: بعضا جادههای دسترسی، چون مناسب نیست، حمل و نقل در آن به راحتی انجام نمیشود یا محصولی که به اصطلاح از درخت چیده میشود یا از زمین برداشت میشود در زمان لازم به بازار هدف نمیرسد؛ این میتواند در بالا رفتن ضایعات این بخش موثر باشد.
این مقام مسئول به نحوه درجه بندی و بسته بندی محصولات کشاورزی به عنوان دیگر عوامل موثر در میزان از بین رفتن این تولیدات اشاره کرد و افزود: محصولات کشاورزی باید متناسب با ذائقه مصرف کننده و با کیفیت مطلوب درجه بندی و بسته بندی شود تا خریدار از خرید خود اطمینان خاطر یابد.
او اضافه کرد: در عرضه محصول از مزرعه تا میادین میوه و تره بار استانداردهای لازم رعایت نمیشود.
وی از لزوم ترویج تولید محصولاتی که بازار پسندی بهتری دارند و از ماندگاری بالاتری برخوردار هستند به منظور کاهش ضایعات سخن گفت و بیان کرد: استفاده از فناوریهای نوین نیز در کاهش ضایعات تولیدات بخش کشاورزی موثر است.
دهقان پور با اشاره به اینکه همکاران او در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بر روی استفاده از فناوریهای نانو برای افزایش طول مدت نگهداری محصولات کشاورزی و باغی در حال تحقیق هستند، گفت: اگر این طرح نتیجهی ملموسی داشته باشد میتواند یک تحول بزرگ در ماندگاری محصولات کشاورزی که غالبا فسادپذیر هستند ایجاد کند.
به عقیده او، استفاده توامان از فناوریهای نوین، سیستمهای حمل و نقل بهتر و توجه به یک سری استانداردهای ضروری برای نگهداشت محصول در واحدهای عرضه مستقیم از جمله میادین تره بار میتواند در کاهش ضایعات کمک کند.
استان فارس رتبه نخست تولید محصولات باغی کشور را دارد و در مجموع حدود ۱۰ درصد تولید بخش کشاورزی ایران را تامین میکند.