پخش زنده
امروز: -
کشاورزی پایدار مبتنی بر تولید محصولات سالم و با کیفیت با حفظ منابع خاک، آب و جنگلها و مراتع محقق میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذا وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به اینکه تامین امنیت غذایی بیشترین سهم در اشتغال، اقتصاد و تولید ناخالص ملی دارد، گفت: غذا یکی از ارکان حیات بشر است که سه جزء مهم هم در تولید آن نقش دارد.
علیرضا رفیعیپور اظهار کرد: این اجزا شامل مدیریت تولید با مسئولیت وزارت جهاد کشاورزی، مدیریت بهداشت با مسئولیت وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان استاندارد و مدیریت بازار با مسئولیت وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت و دیگر دستگاهها است که این سه مدیریت باید به یک نقطه اشتراکی برسد تا نارضایتی از مشکلاتی که از تولید تا عرضه محصولات کشاورزی وجود دارد مرتفع شود.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی افزود: وزارت جهاد کشاورزی سامانه تولید محصولات گواهی شده و ارگانیک را به نام سامانه "سرگانیک" راهاندازی کرده است و از سال ۹۴ با کمک وزارت بهداشت در تولید محصولات گواهی شده و استاندارد با تمرکز بر هشت محصول پرمصرف سیب زمینی، پیاز، سیب درختی، پرتقال و خیار و گوجه فرنگی گام برداشته است.
به گفته او، با تولید محصول گواهی شده و ارگانیک علاوه بر کاهش هزینههای درمان، کاهش ضایعات کشاورزی نیز اتفاق میافتد که در نهایت تحول در اقتصاد کشاورز رخ میدهد و در نتیجه منجر به تحول اجتماعی مهاجرت معکوس از شهر به روستا میشود.
رفیعیپور، تحول در محیط زیست را از دیگر نتایج تولید محصول گواهی شده و ارگانیک دانست.