واردات، گره کوری بر تار و پود تولید پارچه
با وجود قانون ممنوعیت واردات کالاهای مشابه تولید داخل، تولیدکنندگان پارچه از واردات پارچه که سبب شده تولید این کالا کاهش یابد گلایه مندند.
آقای کامران اندایش در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، با بیان اینکه واردات رسمی پارچه به کشور، یکی از علتهای افت تولید پارچه در کشور است، افزود:با وجود قانون ممنوعیت واردات کالاهای مشابه تولید داخل، سال هاست انواع پارچههای خارجی در بازارهای داخلی مشاهده میشود.
وی اضافه کرد: در سالهای گذشته، توانستیم انواع پارچههای فاستونی در کشور تولید کنیم، اما با توجه به ظرفیت تولید این کالا، دوباره شاهد وجود پارچههای فاستونی با کیفیت پایین خارجی در بازار هستیم.
اندایش گفت: با توجه به اینکه واردات پارچه نیاز به کد تعرفه ندارد و اگر هم نیاز به کد داشته باشد به دلیل ضعف نظارت در گمرکات، در برخی مواقع، کالای دیگری به جای پارچه وارد میشود.
وی ادامه داد: بررسیها نشان میدهد قیمت گذاری گمرکات بر مبنای وزن است و بدون در نظر گرفتن نوع پارچه، آن را وارد میکنند. موضوعی که جذابیتی ایجاد کرده تا واردکنندگان رغبت بیشتری به واردات پارچه نشان دهند.
اندایش با بیان اینکه که 40 سال است انواع پارچه هارا به صورت صد در صد پنبه تولید می کند، گفت: در سال های اخیر, یکی از مشکلات و چالش ها در مسیر تولید، خرید ماشین آلات از کشورهای دیگر بوده است. چراکه برای پرداخت هزینه ها با مانع رو به رو بودیم و طرف مقابل هم برای فروش تجهیزات بافندگی به ما رغبتی نشان نمی داد.
وی ادامه داد: بعد از مرحله ی خرید تجهیزات، چالش دیگرمان ترخیص ماشین آلات از گمرک بوده است. برای مثال ظرف مدت سه ماه ,گروه های کارشناسی گمرک تغییر کردند و دستگاه بافندگی که خریداری کرده بودیم، در کش و قوس های این تغییرات، ترخیص اش با ماه ها تاخیر انجام شد.
چون یه عده از واردات این محصولات سود کلان می برن.