پخش زنده
امروز: -
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر خارجه: توسعه تبادلات اقتصادی با چین تسهیلگری شد و نمایندگان مازندران زمینه صادرات محصولات استان به چین را فراهم کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، نشست فعالان اقتصادی مازندران با مسئولان اقتصادی وزارت خارجه امروز در ساری برگزار شد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر خارجه در نشست فعالان اقتصادی مازندران از تسهیل گری توسعه تبادلات اقتصادی با چین خبر داد و گفت: مجوز صادرات مرکبات، زعفران، عسل و لبنیات تا ۱۵ روز آینده به چین دریافت میشود.
صفری با اشاره به اینکه رویکرد وزارتخانه، ارزی آوری برای کشور است افزود: نمایندگان مازندران و مسئولان اجرایی زمینه صادرات محصولات استان به چین را فراهم کنند.
او ادامه داد:هرگونه اعمال قوانین و مقررات مازاد قرنطینهای از سوی کشورهای هدف اوراسیا توسط سفرا پیگیری خواهد شد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر خارجه گفت:تهاتر کالایی امروز سبب شد در ازای صادرات کالا به کالا بخشی از معضلات مالی را حل و فصل کنیم.
صفری با بیان اینکه پنج میلیارد دلار امسال مصالح ساختمانی میتوانیم به روسیه صادر کنیم افزود: با همکاری با روسیه تبدیل روبل به ریال در دستور کار قرار گرفت.
او خطاب به صادرکنندگان گفت: به ازای نیازمندی صادرکنندگان روبل و ریال مورد نیاز تامین میشود.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه بر لزوم فعالیتهای سازنده سیاسی تاکید کرد و افزود: رایزن اقتصادی با همت وزارت صمت فعال میشود که شمار این رایزنان تا پایان امسال به ۲۵ نفر خواهد رسید.
صفری با تاکید بر اینکه کریدور شمال به جنوب در حال ارسال کالا به هند است از استاندار مازندران خواست با حل مشکل رورو زمینه برای حمل ریلی از روسیه فراهم شود.
او با بیان اینکه با بستن قرارداد شرکت صدرا رورو ریلی از داخل تامین میشود ادامه داد: ترانزیت کالا باید از ۵ میلیون تن به ۳۰ میلیون تن برسیم، اما در حال حاضر ظرفیت حمل بالای ۱۵ میلیون تن کالا را نداریم.
استاندار مازندران نیز از افزایش ۳۴ درصدی حجمی محصولات استان در چهار ماهه نخست امسال از استان خبر داد و گفت: این صادرات در زمینه سیمان، خوراک آبزیان، مرکبات، کیوی و محصولات شیلاتی بوده است.
حسینی پور افزود:این محصولات به کشورهای هدف صادرات همچون عراق، ترکمنستان، روسیه، ارمنستان، صربستان و ترکیه صادر شد.
او با تاکید بر اینکه مازندران یکی از قطبهای صادراتی کشور در تولید محصولات در مسیر کریدور شمال به شمار میآید گفت: در حال حاضر سهم مازندران در صادرات اندک است که باید با بهره گیری از بندر امیرآباد، نوشهر و فریدونکنار از ظرفیتها استفاده شود.
او با بیان اینکه در حال حاضر از ۲۵ درصد ظرفیت بنادر استان استفاده میشود گفت: بسیاری از کشورها خواهان توسعه صادراتی با مازندران هستند.
حسینی پور افزود: مازندران در حوزه مرکبات بیشترین صادرات را دارد و درصد هستیم از پایانه صادراتی روماک حجم صادرات افزایش یابد.
او با بیان اینکه فضای اقتصادی دیپلماسی کشور متحول شده است گفت:اجلاس اکو نیز در مازندران با هدف توسعه صادرات برگزار شد.
مهاجر رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر از ۲۵ درصد ظرفیت بنادر استان استفاده میشود گفت: هشت میلیون تن تولید کشاورزی و سه میلیون تن تولید مرکبات در اختیار مازندران است که باید برای بیش از یک و نیم تن تولید مازاد برنامه ریزی صادراتی انجام شود.
او با بیان اینکه دو هفته دیگر آماده ظرفیت سازی برای صادرات کیوی و مرکبات استان هستیم گفت:در زمینه برنج مازندران نیز صادرات به کانادا و روسیه داشته ایم که راغب بر خرید برنج مرغوب مازندران هستند.
مهاجر با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی صادرات محصولات در استان افزود:تبدیل واحد پولی در روسیه از روبل به ریال، انتقال هزینهها و ایجاد شرایط حمایتی رقابتی با کشورهای هدف مهمترین نیاز افزایش صادرات محصولات مازندران است.
او با بیان اینکه ۷۰ درصد ظرفیتها در انبارها است ادامه داد:نیازمند بازتعریفی در تبادلات ارزی هستیم.
مهاجر با بیان اینکه اوراسیا و روسیه، ازبکستان؛ قزاقستان و کشورهای عربی از الویتهای صادراتی مازندران است گفت:بیش از ۳۰۰ میلیون تن کالا در چهار ماه نخست امسال از مازندران به کشورهای هدف صادر شد.
سمیه فقیه گزارش می دهد