پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور چین به بایدن درباره سفر نانسی پلوسی به تایوان هشدار داد و گفت با آتش بازی نکنید تایوان جزیره ای متعلق به چین است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی؛ در حالیکه گفته میشود گفتگوی تلفنی روسای جمهور چین و آمریکا دو ساعت به طول کشیده است برخی منابع این گفتگوها را بسیار تند و پرتنش توصیف کردهاند.
رئیس جمهور شی جین پینگ به رئیس جمهور بایدن و آمریکا درباره سفر نانسی پلوسی به تایوان هشدار داد و گفت با آتش بازی نکنید و این جزیره بخشی از خاک خود توصیف کرد.
در مقابل، رئیس جمهور آمریکا نیز اتهامهایی مانند نسل کشی و ایجاد اردوگاههای کار اجباری را برای اقلیت مسلمان ایغور مطرح میکند؛ هر چند گزارشها نشان میدهند بایدن تصمیمی برای برداشتن تعرفههای صادرات چین به آمریکا ندارد، در این گفت و گو پکن را به اقدامات ناعادلانه تجاری متهم کرده است که به کارگران آمریکایی آسیب میزند.
در همین حال، پاتریک فوک، خبرنگار الجزیره انگلیسی در تایوان نیز گفت سخنگوی وزارت امور خارجه چین کم و بیش آنچه را که در مورد تایوان و سفر پلوسی به آن در گفتگو بین بایدن و شی رد و بدل شده بود، بازتاب داده است. اقدامی که پکن به شدت مخالف آن است و این سفر را مداخله در امور داخلی خود میداند.
خبرنگار الجزیره انگلیسی ادامه داد ژائو لیجان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفته است کسانی که با آتش بازی کنند، میسوزند. یکی از جالبترین سئوالهایی که از سخنگوی وزارت امور خارجه چین پرسیده شد این بود که در صورت انجام سفر نانسی پلوسی به تایوان، آیا چین به این دست گفت و گوها با آمریکا ادامه میدهد یا نه؟ که وی در پاسخ گفت چین به صورت مداوم این را به آمریکا متذکر شده است که نگرانیهایی جدی از سفر احتمالی پلوسی به تایوان دارد و در این باره موضعی قاطع اتخاذ کرده است؛ در صورتی که طرف آمریکایی درخواست ما را به چالش بکشد، قطعا با اقدامات متقابل روبرو یا پیامدهای احتمالی روبرو میشود که از این امر ریشه میگیرد و طرف آمریکایی عامل آن است.
فوک گفت سران دو کشور همچنان در تماس خواهند بود، ولی به این موضوع که آیا دیدار احتمالی رئیس کنگره آمریکا تاثیری در این دست گفتگوها خواهد داشت یا نه؟ اشارهای نکرد. پکن همواره درباره اقدامات متقابل احتمالی در صورت اجرای این دیدار هشدار داده، ولی معلوم نکرده است واکنشی که خواهد داشت واکنش دیپلماتیک است و یا نظامی؛ ولی در صورتیکه سران دو طرف گفتگو با همدیگر را قطع کنند، قطعا نوعی شکست و عقب نشینی به شمار میآید. این تماسها برای گفتگو و احتمالا حل و فصل اختلافات در جلوگیری از خارج شدن روابط دو کشور از ریل بسیار موثر بود، ولی گزارشها میگویند سران دو کشور به دستیاران خود گفتهاند برای دیدار بعدی، نشستی حضوری را برنامه ریزی بکنند.