پخش زنده
امروز: -
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی: پنج هزار میلیارد ریال اعتبار از محل تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ برای حمایت از تولید و خرید کمباین توسط پنبه کاران تخصیص یافته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛ قربانی عصر سه شنبه در جریان بازدید از شرکت تولیدی کشاورزی اراک گفت: استان مرکزی به عنوان قطب صنعتی در کشور مطرح است، اما در حوزه کشاورزی نیز ظرفیتهای مناسبی دارد، که در حوزه یکپارچه سازی با مشکلاتی مواجه است و مقرر شد در این راستا با تعامل و همکاری سازمان جهادکشاورزی استان، تسهیلاتی در اختیار بهره برداران مناطق خنداب و کمیجان قرار گیرد تا منابع آبی موجود به مزارع برسد و میزان بهره وری آب نیز ارتقا یابد.
او با اشاره به بازدیدهای روز جاری از ظرفیتهای کشاورزی استان تاکید کرد: مقرر شد در حوزه لایروبی و بهسازی قنوات نیز، تسهیلات بلاعوض قابل توجهی به این استان اختصاص پیدا کند، چرا که در استان بیش از ۴۰۰ رشته قنات فعال است که ظرفیت مناسبی به شمار میرود.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: استان مرکزی با کمبود صنایع تبدیلی مواجه است که باتوجه به ظرفیت تولید انگور، تسهیلات مناسبی برای ایجاد زنجیره تولید صنایع تبدیلی کشمش لحاظ شد تا ۳ صنعت تبدیلی کشمش در این مناطق ایجاد شود.
قربانی اضافه کرد: رویکرد اصلی دولت سیزدهم، حمایت از تولید داخل است، مگر اینکه تولید داخل جوابگوی تقاضای موجود نباشد که درخصوص تسهیلات شرکت تاکا، تفاهم نامهای با مرکز مکانیزاسیون کشاورزی وزارت کشاورزی ایجاد و مقرر شد در قالب آن چهارچوب حمایت از تولید دستگاههای مختلف در ارتباط با پنبه و چغندر و کلزا انجام شود.
نماینده مردم اراک خنداب و کمیجان هم در جریان این بازدید گفت: کارگران عنصر اصلی توسعه اقتصادی هستند از این رو تأمین امنیت شغلی به عنوان دغدغه کارگران واحد تولیدی آذرآب باید به صورت مخصوص مدنظر قرار گیرد.
آصفری افزود: قسمت عمدهای از سهام شرکت آذرآب متعلق به بانک کشاورزی است که متأسفانه علیرغم اینکه اکنون کارگران این واحد تولیدی در دو شیفت حضور دارند، اما در حال حاضر مدیر عامل ندارد و چرخ تولید در این شرکت نمیچرخد.
او تاکید کرد: ماشین آلات واحد تولیدی آذرآب در کشور در نوع خود بی نظیر است و با توجه به اینکه برای واردات این ماشین آلات باید مخارج زیادی را متقبل شد چنانچه در تحریم هم نباشیم نمیتوان این ماشین آلات را وارد کرد.
نماینده مردم اراک خنداب و کمیجان در خانه ملت عنوان کرد: واحد تولیدی آذرآب تا سه هفته گذشته با ۳۰ درصد ظرفیت فعال بود که اکنون فعالیت آن متوقف و تولیدی با همان ظرفیت نیز صورت نمیگیرد.
آصفری تصریح کرد: کارگران این واحد تولیدی نگرانی به لحاظ معوقه حقوقشان ندارند و خواسته اصلی این جامعه هدف فعالیت آذرآب با تمام ظرفیت است.
وی خاطر نشان کرد: واحد تولیدی آذرآب علیرغم تحریمهای خارجی، به دلیل کم توجهی در دولتهای گذشته، اکنون درگیر تحریم داخلی نیز شده است که امکان قبول سفارش و تولید ندارد که امید است سفر قریب الوقوع ریاست جمهوری نتایج مناسبی برای استان و کارگران این واحد تولیدی به همراه داشته باشد.
وی تأکید کرد: آذرآب علیرغم تحریمهای خارجی، به دلیل بی توجهیهای که در گذشته صورت گرفته، اکنون درگیر تحریم داخلی نیز شده است.
نماینده مردم اراک خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: در سفر معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی، ایجاد باجه بانک کشاورزی در شهر کارچان مورد تصویب قرار گرفت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استاندار مرکزی نیز گفت: انتقال سهام بانک کشاورزی به یک مجموعه با صلاحیت در سفر وقوع القریب هیئت دولت به استان مرکزی، به صورت خاص در دستور کار قرار دارد.
میرزاخانی افزود: صدور چندین فقره چک برگشتی و بدهیهای غیرجاری در سیستم بانکی، تأمین اجتماعی همچنین امور مالیاتی، محدودیتهایی برای واحد تولیدی آذرآب ایجاد کرده بود که با پیگیریهای نماینده عالی دولت در استان، بعد از دو ماه و نیم وقفه، از سوی بانک مرکزی این محدودیتها رفع شد.
وی تأکید کرد: به واسطه تعامل و هم افرایی بانکهای عامل استان موانع ۹۰۰ میلیارد ریالی ضمانتنامه این واحد تولیدی رفع شد که انجام این مهم، موانع اجرای قراردادهای ۱۴ گانه با پیمانکار سازمان انرژی اتمی نیز از میان برداشته شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استاندار مرکزی بیان کرد: ۱۴ فقره قرارداد به ارزش ۷۲ میلیون یورو با طرف روسی منعقد و در این جهت نشستی با حضور مسئولان و مدیران اجرایی ذیربط در سازمان انرژی اتمی برگزار شد.
میرزاخانی ادامه داد: واحد تولیدی آذرآب برای اعطای ضمانت نامه مشکل نقدینگی داشت که در این راستا از محل اعتبارات بانک ملی، درخواست تسهیلات ۲ هزار میلیارد ریالی شد که تاکنون موافقت اصولی صورت نگرفته و امید است این مهم منتج به نتیجه شود.
وی عنوان کرد: واحد تولیدی آذرآب با مشکلات دیگر در حوزه کارت بازرگانی و مواد اولیه بلوکه شده در گمرک مواجه است که در این راستا تدابیری در دستگاه قضا اتخاذ شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: تاکنون سه نفر از اعضای هیئت مدیره این واحد تولیدی منصوب و حکم برای آنها صادر شده است و امید است با انتصاب ۲ نفر دیگر از اعضای هیئت مدیره، ترکیبی از نیروهای انقلابی و صاحب فن و تجربه در حوزههای مختلف شکل بگیرد و مهمترین خواسته حلقه مدیریتی استان که اجرایی کردن قراردادها است محقق شود.
مدیرعامل بانک کشاورزی استان مرکزی نیز در ادامه این نشست گفت: بر اساس قانون رفع موانع تولید، بانکها حق بنگاه داری ندارند و احتیاج است داراییهای تملیکی خود را بر اساس جدول زمان بندی مشخص شده در محدوده زمانی یکساله به فروش برسانند که این دارایی میتواند ملک یا سهام یک شرکت باشد.
مهدی رضایی افزود: اکنون حدود ۲۷ درصد از سهام آذرآب در اختیار بانک کشاورزی است و در قانون مذکور اشاره شده چنانچه بانک نتواند دارایی خود را در این بازه زمانی به فروش برساند، مشمول پرداخت ۵۵ درصد مالیات میشود که این یک منع قانونی برای سرمایه گذاری در این حوزه و افرایش سرمایه گذاری در شرکت است.
وی ادامه داد: ماهیت تولید و صنعتی بودن این واحد تولیدی، ارتباط زیادی با این بانک عامل ندارد که این موارد در نشست با معاون اول رئیس جمهور مطرح و مقرر شد شرکت آذرآب به مپنا یا سازمان انرژی اتمی واگذار شود.
مدیر عامل بانک کشاورزی استان مرکزی گفت: در این راستا مدیران بانک کشاورزی قول مساعد در خصوص نحوه فروش سهام را دادند تا مجموعه دچار آسیب نشود از سوی دیگر با توجه به این قانون، مبنی بر افزایش سرمایه بانک کشاورزی، مصوبه سران قوا امری الزامی است.
رضایی خاطرنشان کرد: در سفر ریاست جمهور به استان مرکزی و برنامه بازدید ایشان از آذرآب، مقرر شد واگذاری سهام این مجموعه به شرکتهای مذکور نهایی و دستورات لازم از سوی رئیس جمهور در این راستا صادر شود.
او در انتها افزود: اکنون هزار میلیارد تومان از دارایی بانک کشاورزی در واحد تولیدی آذرآب قفل شده، که مسئولان بانک کشاورزی نیز تمایل دارند این مهم در اسرع وقت تعیین تکلیف شود.