پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت، یکی از منافع طرح «دارویار» را جلوگیری از قاچاق دارو برشمرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ بهرام عیناللهی در برنامه «صف اول» گفت: اگر هر موضوعی حساب و کتاب و نظم پیدا کند این میتواند که مانع از قاچاق شود، در شرایطی که میآمدیم یارانهمان را به ماده اولیه میدادیم و نه به مردم و بعد آن تولید انجام میگرفت و بعد آن حساب و کتابی وجود نداشت.
وی افزود: اکنون با بیمه همگانی، دیگر حساب و کتاب آن معلوم است، یعنی مشخص است دارو به چه کسی میرسد، ولی وقتی دارو مثل همه کالاهای اساسی که وجود داشت، بی حساب و کتاب در جامعه وجود داشته باشد و افراد دسترسی داشته باشند بدون بیمه به راحتی بتوانند مقدار فراوانی از این داروها را تهیه کنند و به راحتی نیز میتوانند قاچاق کنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: وقتی مواد اولیه به نرخ نیمایی در میآید و یارانه سلامت به بیمار داده میشود نه به آن کسی که آن دارو را آورده است، منابع مالی ما هدایت شده میشود، هدف ما این است که دارو به دست مصرف کننده برسد وقتی که این هدایت انجام بگیرد قطعاً از قاچاق جلوگیری میشود، البته ما در موضوع داروهایی که وارداتی کامل است، اینها را با پروندههای الکترونیکی که درست میکنیم صرفاً برای بیمار داده میشود و به غیر بیمار داده نمیشود یعنی در اختیار همه قرار نمیگیرد.
عیناللهی گفت: در بعضی از اقلام دارویی وقتی نگاه کردیم در همین طرحی که عرض کردم دیدیم ما چند برابر میزان مصرفمان، واردات و تولید داشتهایم، زیرا بیمارانمان مشخص است، مثلاً در دیابت تعداد مشخصی انسولین قلمی داریم، دیدیم چند برابر مصرفی که برای بیماران انسولین داریم اینها تولید و وارد شده ولی متأسفانه از راههای مختلف قاچاق شده است.
وی افزود: فکر میکنم این طرح دارویار یکی از منافعی که دارد این است که جلوی قاچاق دارو و هدر رفت منابع مالی ما گرفته میشود. بعضیها میگفتند ما ۸۰ میلیون جمعیت را خدمات نمیدهیم بلکه به ۴۰۰ میلیون جمعیت، خدمات میدهیم، یعنی همه کشورهای همجوار ما دارند از ما خدمات میگیرند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: وظیفه ماست به ۸۰ میلیون نفر خدمات دهیم و با این منابع میتوانیم کیفیت درمان و کیفیت خدمات دهیمان را بهتر کنیم و این اتلاف مالی بوده که سالها انجام میگرفته است و از امسال جلوی آن گرفته میشود.
عیناللهی گفت: تولیدکننده باید سودش را از تولید دارو ببرد، ولی بعضاً این شائبه وجود داشت که سود از اختلاف بین ارز ترجیحی و ارز نیمایی و ارز آزاد به دست بیاید.
وی افزود: از یک طرف اگر تولیدکننده بداند که با هر ارز مرغوبی که وجود دارد آن ماده اولیهاش را تهیه کند و هزینههایی که مربوط به تهیه مواد غیر از مواد اولیه است، بپردازد، درنهایت تولیدکننده، دارویی که میخواهد تولید کند، برایش به صرفه باشد، از طرف دیگر ما به عنوان سازمان بیمه گر و به عنوان کسی که میخواهیم سلامت مردم را ایجاد کنیم آن یارانه را به مردم بدهیم و نه به آن کسی که در این فرایند شرکت دارد، آن دارو به قیمت واقعیاش تولید میشود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: اگر ما یارانه دارو را به مردم بدهیم و مردم آن را با قیمت مناسب بتوانند تهیه کنند، این میتواند هم در افزایش تولید ما مؤثر باشد و هم این که یارانه به مردم رسیده باشد.
عیناللهی گفت: منتها یکی از طرحهایی که ما داریم این است که اگر تولیدکنندههای ما که با این فرایندی که اخیراً ایجاد شده آن میزان تولیدشان را بتوانند به مقدار کافی برسانند، هر مقدار که تولید هم افزایش پیدا کند ما از واردات داروهایی که به عنوان داروی فراورده کامل است نه به عنوان کسی که بخواهد تولید کند میتوانیم کمتر کنیم، بنابراین تولیدکننده انگیزه بیشتری پیدا میکند.
وی افزود: براساس صحبتهایی که با دوستان دارویی مان داریم کیفیت هم برایمان مهم است، یعنی تولید داخلی با کیفیت که آن پزشکان، متخصصان و دانشگاههای ما تأیید کنند، ما در تولید داخلی با کیفیت، حتماً آن امتیازی که لازم است به تولید کننده داده شود و حتماً آن حمایتی که باید انجام دهد، انجام میدهیم و هدفمان این است که خودکفایی پیدا کنیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در انقلاب به این تجربه رسیدیم که باید روی پای خود بایستیم، باید آن قدر صنایع مان و تولید داخلی مان را آن قدر بالا ببریم که بتوانند نیازهای مردم را تأمین کنند و این یک هدف غایی ماست، برای این کار امسال رهبر معظم انقلاب بر موضوع دانش بنیان مجدد تأکید کردند و گفتند به دانشمندان ما که شما باید بروید و نیازهای خودتان را حل کنید.
عیناللهی گفت: یکی از نیازهای مهم ما در بحثهای دانش بنیان، بحثهای دارویی است و باید هزینهها و منابع مالی خودمان را به سمتی ببریم که دانشبنیانهایمان را حمایت کنیم، دانش بنیانها در ابتدا نیاز به حمایت و کمک دارند و نیاز دارند وسایل پیشرفته برایشان تهیه شود.
وی افزود: دنبال این هستیم به هر شکل ممکن تولیدکنندههای خودمان را حمایت کنیم و به سمتی برویم که هم بتوانیم نیازهای داخلی خودمان را تأمین کنیم و هم بتوانیم صادرات دارو داشته باشیم و کشورهایی که در جوار ما هستند از این داروها بهرهمند شوند.
بیشتر بخوانید؛
پوشش بیمهای داروهای پرمصرف مردم در طرح «دارویار»
وزیر بهداشت از پوشش بیمهای داروهای پرمصرف و توجه به رفع نیاز دارویی مردم در طرح «دارویار» خبر داد.
کاهش پرداخت از جیب بیمار با بیمهها از برنامههای دولت سیزدهم
وزیر بهداشت، کاهش پرداختی از جیب بیمار به نصف را از برنامههای دولت سیزدهم برشمرد که از مسیر بیمهها محقق میشود.