پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت، کاهش پرداختی از جیب بیمار به نصف را از برنامههای دولت سیزدهم برشمرد که از مسیر بیمهها محقق میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ بهرام عیناللهی در برنامه «صف اول» گفت: یکی از سیاستهای دولت مردمی آقای رئیسی که در برنامههای خود رئیس جمهور نیز اعلام شده بود، این است که بیمه همگانی داشته باشیم.
وی افزود: مردمی که در کشور ما زندگی میکنند یک سری حقوقی دارند که یکی از حقوق مهمشان برخورداری از سلامت است، یعنی ما باید بتوانیم سلامت را برای مردم ایجاد کنیم، ایجاد سلامت برای مردم به غیر از بیمه تقریباً راه دیگری ندارد، ولی تنها راهی که میشود مطمئن برای مردم تضمین کرد که مردم اگر بیمار شدند بتوانند درمان شوند موضوع بیمههاست، بنابراین تقویت بیمهها یکی از مهم ترین مسئلههاست که به آن توجه شده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: متأسفانه در برخی سالها میزان هزینهای که مردم برای سلامت پرداخت میکردند، بیش از ۴۵- ۴۶ درصد بود و یکی از برنامههای آقای رئیسی این است که پرداخت از جیب مردم باید از ۴۶ درصد حداقل نصف شود و به حدود ۲۳ درصد برسد و تنها راهی که میشود به این موفقیت رسید، بیمههاست.
عیناللهی گفت: برای همین بود که با تلاشی که انجام شد، شش هزار میلیارد تومان اعتبار برای بیمه همگانی در نظر گرفته شد و از سه دهک پایین، براساس آن تعریفی که وزارت رفاه دارد، حدود شش میلیون نفر را بیمه کردیم.
وی افزود: فکر میکنیم با توجه به بیمههای دیگر که اکنون وجود دارد، چون تأمین اجتماعی به اندازه بیمه سلامت، بیمه شده دارد، شاید یک تا یک میلیون و نیم نفر دیگر باقی مانده باشند که بیمه ندارند؛ البته این افراد از نظر آماری وسعشان خوب است و میتوانند خودشان را بیمه کنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: اگر کسی بخواهد خودش را بیمه کند، پرداخت سالانهاش یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است، ولی اگر درباره برخی افراد از نظر آزمون وسع به این نتیجه برسند که باید رایگان بیمه شوند، بیمه خواهند شد.
عیناللهی گفت: مهمترین مسألهای که میتوانیم برای سلامت مردم ایجاد کنیم این است که بتوانیم بیمه همگانی کنیم و این مژده را من به مردم عزیزمان میدهم که این آرزوی بیمه همگانی که سالهای سال در کشور مطرح بوده، امسال محقق شده و با همین زیرساختهای بیمه است که ما میتوانیم طرح دارویار را اجرا کنیم.
وی افزود: یعنی اگر مردم بیمه نشوند این طرح قابل اجرا نخواهد بود، ولی با شاخصهای بیمه با اطلاعاتی که بیمه میدهد، با مراجعهای که افراد میکنند و اطلاعات بیمهای که دارند میشود این یارانه سلامت و آن فرانشیز بیمهای را انجام داد و پرداخت از جیب مردم کاهش پیدا کند و ما افزایشی در پرداختی بیماران نداشته باشیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: شاید اکنون یک تعداد از هموطنان عزیز ما خبر نداشته باشند که بیمه شدند، ولی آنهایی که خودشان میدانند در سه دهک اول هستند، اینها مطمئن باشند که بیمه شدند، یعنی وقتی مراجعه کنند بیمه شدند.
عیناللهی گفت: حدود ۴۶ میلیون نفر را بیمه سلامت داریم و یک بیمه تأمین اجتماعی نیز داریم که آن هم به همین مقدار بیمه شده دارد و بیمههای دیگر که خیلی درصد کمتری را دارند، بنابراین فکر میکنم در زمینه بیمه همگانی، میتوانیم بگوییم بالای ۹۰ درصد این بیمه همگانی اجرا شده است.
وی افزود: یک تعدادی نیز براساس آماری وزارت کار هستند که جزو سه دهک اول نیستند، آنها میتوانند به دفاتر پیشخوان مراجعه کنند و در آنجا ثبت نام خودشان را انجام دهند، از این افراد خواهش میکنیم مراجعه کنند و اگر هم نظرشان این است که از بیمه رایگان استفاده کنند باز آن مستندات را آنجا ارائه بدهند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: با توجه به این که اکنون در موضوع یارانهها نیز یک مقدار فعالیتهایی انجام شده، تغییراتی نیز در دهکبندیها انجام شده، یک آزمون وسعی نیز دوباره خود سازمان انجام داده، ممکن است این تغییر انجام شده باشد، ولی به هر حال ما خیلی اصراری به این قضیه نداریم و این آمادگی را داریم که در این شش ماه آینده بتوانیم حتی بدون آزمون وُسع نیز آن افرادی که بیمه نشدند و تعدادشان نیز زیاد نیست، بیمه کنیم تا بتوانیم خدماتی که در حوزه سلامت لازم است به این افراد نیز بدهیم.
عیناللهی گفت: اکنون حدود هزار بیمارستان داریم و نزدیک به ۵۰۰ هزار پرسنل داریم و تجهیزات پیشرفتهای در این بیمارستانها وجود دارد، بنابراین ما برای اینکه بتوانیم خدمات به مردم بدهیم، زیرساختها را داریم و مشکل اصلی امروز بهرهوری است، یعنی باید شرایطی ایجاد کنیم تا از این امکانات دولتی به نحو احسن برای مردم استفاده کنیم، با این طرح دارویار و با این امکاناتی که میتواند به این مراکز درمانی اضافه شود، میتوانیم آن خدمات را بدهیم.
وی افزود: برای ما هیچ فرقی نمیکند، حتی درباره اتباع خارجی نیز اگر به شکل اورژانسی هر بیماری با هر ملیتی اگر اورژانسی به مراکز درمان ما مراجعه کند حتماً باید به آنها خدمات دهیم و درجا بیمه شان کنیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: یکی از نکات مهمی که ما در درمان مردم داشتیم، بیماریهای صعبالعلاج بود و به این بیماریها از نظر پزشکی به آن خانه برانداز میگویند، بعضی از این بیماریها وقتی ایجاد میشود واقعاً هزینههای خیلی هنگفتی ایجاد میکند و آن فرد از پس هزینههایش بر نمیآید.
عیناللهی افزود: مجلس امسال برای این بیماریها و هزینههایشان حدود پنج هزار میلیارد تومان مصوب کرده که بتوانیم برای این بیماران خاص، بیماران سرطانی و بیمارانی که هزینه بالایی دارند هزینه کنیم و به هر حال فکر میکنم گام خیلی بزرگی برای بیمه برداشته شد و البته این نکته در حوزه بیمه سلامت است. بیمه تأمین اجتماعی از بیمههای بسیار خوب و موفقی در کشور است که سازمان تأمین اجتماعی دارد انجام میدهد و آن نیز به این بیمه سلامت اضافه میشود و در مجموع میتواند خدمات برای مردم بدهد.
بیشتر بخوانید؛
پوشش بیمهای داروهای پرمصرف مردم در طرح «دارویار»
وزیر بهداشت از پوشش بیمهای داروهای پرمصرف و توجه به رفع نیاز دارویی مردم در طرح «دارویار» خبر داد.