پخش زنده
امروز: -
۱۵ ذی الحجه سالروز ولادت امام دهم شیعیان جهان حضرت امام علی النقی (ع) الهادی بر همه مسلمانان جهان مبارک.
گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، جمعه ۱۵ ذی الحجه سالروز ولادت امام هادی (ع) شکیبایی، تندیس تقوا و پارسایی، الهام بخش اخلاص و معرفت حضرت امام علی النقی (ع) است.
امام هادی علیه السلام سحرگاه روز پانزده ذیحجه قدم به عرصه گیتی نهاد تا وجود تابناکش روشنایی بخش تاریکیهای جهل و بی ایمانی شود. نوزادی در آیندهای نه چندان دور مایه سربلندی و افتخار اسلام شد. امام دهم ادامه دهنده رسالت خطیر امامان ماقبل خویش بود. میلاد با سعادت و پر برکت امام علی النّقی علیه السلام بر تمامی دوست داران خاندان نبوّت و شیعیان جهان مبارک باد.
محل ولادت
دهمین ثمره باغ ولایت و دوازدهمین نهال عصمت و طهارت و نخستین فرزند پیشوای نهم در یکی از محلات مدینه، شهر نورانی پیامبر بزرگوار اسلام، در محلی به نام «صریا» دیده به جهان گشود. میلادش به پیشگاه مقدس خاندان عصمت و طهارت مبارک باد.
نام و القاب حضرت
در چنین روزی، امام هادی علیه السلام دیده به جهان گشود. پدر بزرگوارش او را به زیباترین نامی که در خاندان رسالت سابقه داشت نامید و نام علی بر وی نهاد. بعضی ازالقاب مبارک حضرت علیه السلام هادی، ناصح عالم، فقیه، امین، عسکری، دلیل، فتّاح، نقی، و مرتضی است؛ چنان که امروز بیشتر شیعیان و دوست داران اهل بیت علیه السلام حضرت را با لقب مشهور «هادی» میشناسند.
مادر حضرت هادی علیه السلام
حضرت هادی علیه السلام فرزند اول حضرت جواد علیه السلام است. مادر عزیز و مهربانش، سَمانه نام داشت و از شاهزادگان رومی بود که به اسارت لشکر مسلمانان درآمد و به عنوان «ام ولد» آزاد شد و افتخار همسری امام نهم را پیدا کرد.
وی در نهایت فداکاری و دلسوزی و از بانوان صالح و درستکار و پاکدامن روزگار بود و از پشتیبانان سرسخت امامت و خلافت الهی و نسبت به مقام ولایت آشنا و آگاه بود.
دانش امام هادی علیه السلام
حضرت هادی علیه السلام فرزند دریای دانش و معرفت و میوه درخت امامت و ولایت، و همچون پدران خویش از فضل و دانش سرشار بهرهمند بود آن حضرت هفت سال و اندی تحت تربیت الهی و معنویِ پدر زندگی کرد و بعد از وفات پدراز درخشانترین و برجستهترین چهرههای علمی اسلام بود و مشکلات فقهی و علمی جهان اسلام را با دانش و بینش خود حل و فصل میفرمود.
مقام الهی حضرت امام هادی علیه السلام
ابوهاشم میگوید: متوکل محلی بنا کرده بود که در آن جا افراد به ملاقاتش میآمدند و در ان پنجرههای مشبک قرار داده بود و کبوتران و مرغان آوازخوان و انواع پرندگان را نگهداری میکرده، به طوری که نه متوکل صدای کسی را میشنیدند و نه کسی صدای او را. لیکن، چون حضرت امام هادی علیه السلام وارد آن مجلس میشد، پرندگان ساکت میشدند و هیچ صدایی شنیده نمیشد و هنگامی که حضرت خارج میشدند دوباره شروع به خواندن میکردند. این موضوع برای متوکّل دردناک بود که حتی مرغان هوا نیز به مقام الهی حضرت هادی علیه السلام واقف اند.
فرزندان امام دهم علیه السلام
امام هادی علیه السلام دارای پنج فرزند به نامهای ابومحمد معروف به ـ حسن عسگری علیه السلام ـ محمد بزرگترین آنان، حسین، جعفر و دختری به نام عایشه بود.
راه و رسم امام علیه السلام
امام هادی علیه السلام زندگی ساده و بی آرایشی داشت. همیشه با مردم و در عمق اجتماع بود. ایشان نمونه انسان کامل بودند.
زینب دیوارگر گزارش می دهد