ضرورت ارتقای فرهنگ مالیاتی در جامعه
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی بر ارتقای فرهنگ مالیاتی در جامعه تاکید کرد .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی، حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم امروز در دیدار مدیران امور مالیاتی استان به مناسبت هفته مالیات با بیان اینکه پرداخت به موقع مالیات در جامعه باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود تصریح کرد: بهبود نظام مالیاتی بدون توجه به سیاست های مبتنی بر ارتقاء فرهنگ مالیاتی امکان پذیر نیست.
وی با تاکید بر اهمیت مالیات گفت: پرداخت مالیات از مهمترین عوامل رشد و توسعه هر جامعه محسوب شده و موجب رونق اقتصادی و تحقق عدالت اجتماعی و افزایش خدمات و عمران و آبادانی کشور می شود.
امام جمعه تبریز افزود: ایجاد امنیت، رفاه اجتماعی و گسترش خدمات باید از مزایای پرداخت مالیات تلقی شده و باید با فرهنگسازی مناسب، مردم را از مزایای پرداخت مالیات آگاه کنیم.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی مبارزه با فرار مالیاتی را مهم و تاثیرگذار خواند اما در عین حال یادآور شد: این مبارزه باید با دانهدرشتها آغاز شود و به سرانجام برسد نه اینکه اقشار ضعیف جامعه در این موضوع مورد هدف قرار گیرند.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم به پیامدهای نامطلوب فرار مالیاتی اشاره کرد و افزود: کاهش درآمد دولت و تنزل تنوع خدمات دولتی به مردم و همچنین ایجاد شکاف مالیاتی، ناکارآمد شدن نظام مالیاتی و کاهش رغبت پرداخت مالیات از سوی شهروندان و توزیع نامناسب درآمدها و شکاف طبقاتی عامل بروز بی عدالتی و پیامد مهم فرار مالیاتی خواهد شد.
وی تکریم مودیان مالیاتی را ضروری دانست و گفت: باید طوری برنامه ریزی شود که مودیان مالیاتی مورد تکریم قرارگرفته و با رضایت کامل نسبت به پرداخت مالیات اقدام کنند و با این کار خود را در مدیریت کشور شریک بدانند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی همچنین با قدردانی از مشارکت اصناف و بازاریان در پرداخت به موقع مالیات، از این قشر تاثیرگذار جامعه به عنوان پیشگامان اقتصادی و توسعه ای کشور یاد و با قدردانی از همراهی خوب اصناف و بازاریان برهم گامی و همسویی با سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد.
در ابتدای این دیدار مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۹۵ درصد درآمدهای استان از محل مالیات است گفت: میزان مالیات وصولی استان در سال گذشته ۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بود که این میزان نسبت به سال قبل ۶۰ درصد افزایش نشان میدهد.
اروج زاده افزود: از این رقم بیش از یک هزار و 100 میلیارد تومان به شهرداری ها و دهیاری های استان از محل مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شد که سهم شهرداری تبریز از این میزان ۴۵۵ میلیارد تومان بود.