در آستانه عید قربان
کشتارگاهها مطمئنترین مکان برای قربانی
معاون سلامت دامپزشکی استان تهران گفت: مطمئنترین جا برای ذبح قربانی کشتارگاهها هستند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر مهدی سلوکانه، در برنامه رادیویی به زندگی سلام کن از شبکه سلامت درباره نکات بهداشتی زمان قربانی کردن دام گفت: در آستانه عید قربان کشتارگاهها در روز عید قربان باز و آماده هستند که با حضور دکتر دامپزشک و ناظر شرعی روحانی قربانی مطمئنی داشته باشند.
وی افزود:، چون کشتارگاهها به طور معمول خارج از شهرها هستند ممکن است دسترسی و امکان آن برای هموطنان سخت باشد از این رو با همکاری شهرداری و سازمان میادین، در سطح جایگاههای موقت عرضه و ذبح دام به صورت بهداشتی انجام میشود و در آنجا هم دکتر دامپزشک و ناظر روحانی است که قبل از کشتار و بعد از کشتار معاینه میشود تا یک دام سالم و بهداشتی در اختیار شهروندان قرار بگیرد.
وی در ادامه با پیشنهاد دو راهکار جایگزین دیگر افزود: با اتحادیه قصابها هماهنگ شده است که قصابیهای منتخب شناسایی و با نصب تابلو مشخص شوند که هموطنان از روز قبل یک لاشه گوسفند یا حتی مقادیر کمتر ۴ کیلو و ۵ کیلو سفارش دهند که دقیقاً هم بحث بهداشتی و بحث شرعی اش رعایت شود و با اطمینان خاطر دریافت کنند.
معاون سلامت دامپزشکی استان تهران افزود: با توجه به همکاری که با اتحادیه و انجمن بسته بندی گوشت صورت گرفته است، گوشت ویژه عید قربان کشتار شده، بسته بندی و با برچسب ویژه عید قربان از طریق فروشگاههای زنجیرهای و اینترنتی به مردم ارائه میشود که میتوانند از فروشگاههای زنجیرهای گوشت ویژه عید قربان خود را تهیه کنند.
وی گفت: اگر کسی در کوچه و منزل میخواهد کشتار کند توصیه و تأکید ما این است که به هیچ عنوان صورت نگیرد، چنانچه این کار صورت گرفت باید گوشت قربانی را به مدت ۲۴ ساعت داخل یخچال بگذارند تا آن بحث بیماریها بخصوص بیماری تب خونریزی دهنده که یک بیماری ویروسی است از بین برود.
معاون سلامت دامپزشکی استان تهران گفت: تأکید میکنم لاشه به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود که اگر عوامل بیماری زایی وجود دارد از بین برود.