پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: تا کنون ۵ مورد ابتلای قطعی به وبا در استان شناسایی شده اند که دو مورد آنها ابتلای داخلی است.
دکتر ابراهیم شکیبا، در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: ۳ مورد از مبتلاهای شناسایی شده دارای سفر به عراق بوده اند و دو نفر دیگر ابتلای محلی بوده و به واسطه ارتباط با این افراد به بیماری آلوده شده اند.
وی گفت: یکی از دو مورد ابتلای داخلی، کارگری بوده که فرد دارای سابقه سفر به عراق، پیش از شدت گرفتن علایم و مراجعه به مرکز درمانی و ارائه توصیه های بهداشتی، او را آلوده کرده بود، و دیگری هم فرزند یکی از همین افراد دارای سابقه سفر بود که پدرش پیش از شدت یافتن علایم و مراجعه به مرکز درمانی، در بدو ورود بیماری را به او منتقل کرده بود.
دکتر شکیبا با اشاره به این مطلب که هر پنج نفر حال عمومی خوبی دارند، گفت: همین مساله که دیگر افراد خانواده افراد مبتلا، درگیر بیماری نشده اند علامت بسیار خوبی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه هر ۵ مورد ابتلا مربوط به یک نقطه نزدیک مرز در استان بوده است ادامه داد: وبا معمولا به شکل یک اپیدمی گسترده نمی شود و اگر هم رخ بدهد به شکل یک کانون یا چند کانون متعدد ایجاد می شود.
دکتر شکیبا در پاسخ به سوالی در زمینه تعداد موارد مشکوک و محتمل ابتلا به وبا در استان گفت: موارد محتمل و مشکوک قابلیت آمارگیری ندارد زیرا فصل تابستان است و موارد اسهال و مسمومیت غذایی با علایم اسهال و استفراغ زیاد است و نمی توان بین اینها با وبا افتراق ایجاد کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در عین حال تاکید کرد: موارد مشاهده شده سریع آزمایش می شود و اگر نتیجه قطعی مشخص شود اعلام می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: نگرانی اصلی این است که به علت طغیان گسترده وبا در کشور همسایه، عراق، هم وطنانی که به آنجا سفر می کنند، این بیماری را با خود بیاورند. و علت نگرانی درواقع این است که تا ۸۰ درصد موارد مبتلا به وبا، بی علامت هستند و حدود ۱۵ درصد هم علامت کمی دارند، بدون اینکه مشخص شود بیماری را بیاورند و هم خانواده و اطرافیان و هم کسانی را که با آنها داد و ستد و ارتباط دارند آلوده کنند.
دکتر شکیبا تصریح کرد: اگر مردم اصول بهداشتی اولیه و نظافت فردی را رعایت کنند و مراقب سالم بودن آب و غذایشان باشند و بهداشت فردی را نیز رعایت کنند، مانند اینکه پیش از تهیه و مصرف خوراکی ها از تمیز بودن دستهایشان مطمئن شوند، هیچ جای نگرانی وجود ندارد، حتی اگر اطرافیانشان آلوده شوند، زیرا مانند کرونا نیست که از طریق تنفسی منتقل شود و از کنترل فرد خارج باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص مراقبت های سندرمیک در مناطق مرزی، بیان داشت: پایش در مرز پرویزخان شبانه روزی است و در ۴ نقطه مرزی دیگر، تا پایان وجود مراودات مرزی، نیروهای ما مستقر هستند و کارشان را انجام می دهند.
دکتر شکیبا گفت: علاوه بر برنامه مراقبت سندرمیک داخل استان، در نوار مرزی هم برنامه مراقبت سندرمیک را از سال ۹۶ و پس از وقوع زلزله، برقرار کردیم و همچنان ادامه دارد و اگر مشکلی پیش بیاید و مسافری با علایم دیده شود به سرعت هشدارباش داده می شود.
وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به بی علامت بودن ۸۰ درصد موارد، چه اقدامی برای پیشگیری از انتقال بیماری از سوی مبتلاهای بالقوه که به کشور وارد می شوند انجام می شود، تاکید کرد: بروشورهایی تهیه شده که به مسافران ورودی داده می شود و آموزش داده می شوند که در صورت مشاهده علایم به اولین پایگاه بهداشتی درمانی مراجعه کنند.