پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: از میان ۲۲ مورد تایید شده ابتلا به وبا در استان کردستان، ۸ مورد ابتلای محلی بودند.
"فرزام بیدارپور" در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به اینکه در استان کردستان وضعیت طغیان اعلام شده است، افزود: ۱۴ نفر از افراد شناسایی شده، سابقه سفر به کشور عراق داشتند و ۸ نفر دیگر از طریق ارتباط با این افراد، به وبا مبتلا شده اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: از این ۲۲ نفر، فقط یک مورد ۷۴ ساله بود که نیاز به بستری داشت و در حال حاضر وضعیت عمومی خوبی دارد و ۲۱ نفر دیگر به شکل سرپایی درمان شدند.
"فرزام بیدارپور" گفت: از این ۲۲ مورد 3 مورد مربوط به سنندج سقز و کامیاران هست و ۱۹ مورد دیگر در مریوان در سطح بیمارستان و مراکز خدمات جامع سلامت و مرز باشماق شناسایی شده اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه بر اساس دستورالعملها، همه مواردی که دارای علایم بالینی اسهال حاد آبکی باشند و سابقه مسافرت به عراق داشته باشند را به عنوان فرد مبتلا در نظر می گیریم و خانواده فرد و افراد در تماس با او مورد بررسی قرار می گیرند و هشدارهای لازم به نهادهای مربوط به آب و فاضلاب در منطقه داده می شود.
"فرزام بیدارپور" با بیان اینکه از 22 نمونه شناسایی شده، 12 نمونه روستایی هستند، بر اهمیت مقابله با آبیاری مزارع با آب فاضلاب تاکید کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به کلرزنی آب و فاضلاب روستایی که در آن مواردی از وبا شناسایی شده بود گفت دستور قضایی برای تخریب مزارعی که در این روستا با فاضلاب آبیاری می شد گرفته شد و ممنوعیت خرید و فروش محصولات آنها صادر شده است.
"فرزام بیدارپور" گفت: از حدود ۱۹۷۰ روستای استان، حدود ۵۰۰ روستا با جمعیت کم که تحت پوشش آبفا نیستند، کلر در اختیارشان قرار داده می شود تا خودشان کلرزنی کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: نظارت بر کلرزنی آب روستاها تشدید شده و دستگاه کلرزنی تهیه شده است.
"فرزام بیدارپور" با بیان اینکه در پایگاه مرزی در مرز باشماق پایش 24 ساعته ناظران بهداشتی بر عبور و مرورها در جریان است گفت اکنون تعداد این افراد از دو نفر به 4 نفر افزایش پیدا کرده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به ایکه در سال 92 و 86 باز هم از طریق کردستان عراق درگیر بیماری شده بودیم، گفت در سال 92 که در سلیمانیه عراق حدود 5000 نمونه مبتلا ثبت شد، حدود 40 مورد آلوده هم در مناطق مرزی استان کردستان مشاهده شد اما با تلاش همکاران در این مناطق، بیماری به داخل کشور گسترش پیدا نکرد.