پخش زنده
امروز: -
بمباران شیمیایی سردشت دردها و رنجهای زیادی بر مردم این خطه وارد کرد و تاثیر گازهای شیمیایی سالها با آنها باقی مانده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما ، محققان و پزشکان کشور برای درمان مصدومان شیمیایی راه طولانی و موفقیت آمیزی طی کرده اند.
دکتر مصطفی قانعی محقق و فوق تخصص ریه که سال های بسیاری در زمینه درمان و حقوق بیماران سردشتی فعالیت کرده می گوید: پزشکان و محققان کشورمان توانسته اند درمان بیماران شیمیایی را به طور جدی و اصولی در کشور پیش ببرند به طوری که ایران ، امروز خود صادر کننده و تنظیم کننده شیوههای درمان مصدومان شیمیایی در جهان شده است.
او میگوید: ۳۰ هزار نفر را در کل کشور دیدم ، شهر به شهر رفتم و بررسی کردم و بعد فهمیدیم در کل کشور چه خبر است. بیشترین تاثیری که گازهای شیمیایی روی انسان میگذارد ریهها هستند ، بیماران شیمیایی در دم مشکلی ندارند اما نمیتوانند هوای داخل ریه را به بیرون بدهند و به اصطلاح نمی توانند حتی در خواب یک نفس راحت بکشند.
دکتر قانعی به کتاب تالیف شده خود "تشخیص و درمان بیماریهای تنفسی در مصدومان شیمیایی" اشاره می کند و می گوید: که ۲۰ سال کار مداوم و تحقیق است بعد از ۲۰۰ مقاله این کتاب منتشر شد که این منبع وزارت بهداشت و مرجعی برای درمان جانبازان شیمیایی شد.
روز هفتم تیر ۱۳۶۶ ، جنگندههای رژیم بعث عراق بر فراز منطقه مسکونی سردشت استان آذربایجان غربی به پرواز درآمدند. بعدازظهر بود و مردم غرق در زندگی عادی خود که ناگهان بمبهای عراق بر سر مردمان کردنشین این خطه فرو ریخت.
در چند ثانیه زندگی مردم دگرگون شد، چند ثانیهای که برای بسیاری از مردم آن شهر یا مرگ در پی داشت و یا ۳۵ سال زندگی با تاول و تنگی نفس شان همراه بوده است.
این بمبها شیمیایی بودند و در همان ساعتهای اولیه ۱۰۹ نفر جان باختند و هزاران نفر مجروح شیمیایی شدند.