پخش زنده
امروز: -
برداشت آنغوزه از مزارع شهرستان نی ریز به عنوان قطب تولید آنغوزه تلخ کشور آغاز شده است و تا اواخر شهریورماه ادامه دارد.
علیرضا بصیری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیریز در گفت و گو با خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، گفت: برداشت آنغوزه از نیمه اول خرداد در این شهرستان آغاز شده است و تا اواخر شهریورماه ادامه دارد.
او با بیان این که شهرستان نی ریز با سطح ۱۰۰ هزار هکتاری آنغوزه در عرصههای منابع طبیعی از دیرباز قطب تولید آنغوزه تلخ کشور و رویشگاه این گیاه به صورت خودرو بوده است، اظهارداشت: افزون بر یک هزار هکتار از زمینهای کشاورزی در این شهرستان به کشت آنغوزه دیم اختصاص یافته که نزدیک به ۱۰۰ هکتار آن مثمر است.
بصیری با بیان این که هر غده آنغوزه در طول برداشت بهطور متوسط ۱۸ مرتبه بهصورت عرضی برش میخورد و در مجموع هشتاد تا ۵۸ گرم شیرابه از آن بهدست میآید، اظهارداشت: پیش بینی میشود امسال ۱۱۰ تن صمغ آنغوزه برداشت شود که علاوه بر مصارف داخلی به کشورهایی از جمله هندوستان، پاکستان، حوزه خلیج فارس صادر میشود.
این مقام مسوول تصریحکرد: دوره باردهی این گیاه هر ۷-۶ سال یک بار بوده، از این رو برای افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها، میتوان اقدام به کاشت نشا آنغوزه کرد که با این روش دوره باردهی ۲ سال کاهش مییابد و سودآوری بیشتری را بهدنبال دارد.
این گونه نادر گیاهی بوتهای بزرگ، علفی و چند ساله است که ساقه نسبتاً محکم و ضخیم با سطحی خشن دارد؛ ارتفاع آن گاهی به ۲.۵ متر و طول برگهای بزرگ و ضخیم آن تا ۶۰ سانتیمتر میرسد؛ رویشگاه آن منحصرا ایران، افغانستان، تاجیکستان، قزاقستان و ازبکستان است؛ شیرابه آن مصارف دارویی، صنعتی و خانگی دارد.گلهای این گیاه زرد رنگ و به
صورت گل آذین چتری در انتهای ساقه قرار میگیرند؛ رنگ میوهها قهوهای تیره است، از ریشه یا قاعده ساقه این گیاه بر اثر تیغ زدن مادهای به نام "اولئوگم رزین" به دست میآید که به "آنغوزه" مشهور و شیرابه آن به عنوان مادهای خلط آور، ضدنفخ و اسپاسم رودهای مورد توجه بوده است.