پخش زنده
امروز: -
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه جلسه نوبت عصر مجلس، به تشریح و دفاع از برنامه های خود برای تصدی این مسئولیت پرداخت.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، قاضی زاده هاشمی در مقدمه تشریح برنامه هایش برای اداره این وزارتخانه گفت: در دفاع از برنامه پیشنهادی بخش بهداشت و درمان و آموزش پزشکی مباحث خود را در چهار محور شامل اهمیت سلامت، موفقیت ها، چالش ها و همچنین اهداف و راهبردها بیان می کنم.
وی افزود: در بخش اول که اهمیت سلامت است بر اساس قانون اساسی سلامت حقی همگانی است که دولت مکلف است برای همه افراد کشور تامین کند؛ این حق همانند امنیت، وظیفه حاکمیتی است.
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: مردم همچنان که به آب و غذا و امنیت محتاج هستند به سلامت هم محتاجند؛ انتظار مردم از حاکمیت تامین امنیت و سلامت است قانون گذار بر تامین و نه دسترسی تاکید دارد.
قاضی زاده هاشمی گفت: وظیفه حاکمیت تامین سلامت است؛ امنیت سلامت اجتماعی و سلامت، امنیت فردی را به همراه دارد.
وی افزود: انتظار حداقلی مردم این است که حاکمیت زیرساخت های اولیه را برای تامین سلامت مردم فراهم کند.
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: معتقدیم انسان سالم محور توسعه پایدار است؛ رشد و توسعه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی پایدار و بدون داشتن انسان هایی با سلامت جسمی روحی اجتماعی و معنوی امکان پذیر نیست.
قاضی زاده هاشمی گفت: در باب اهمیت سلامت مقالات و مستندات علمی نشان می دهد که بیش از30درصد تولید ناخالص ملی جوامع وابسته به سلامت جامعه است.
وی افزود: امکان ندارد جامعه ای که از لحاظ جسمی و روحی بیمار است به رشد و شکوفایی اقتصادی دست یابد؛ بنابراین جمهوری اسلامی ایران دستاوردهایی بسیار ارزشمند به ویژه در طراحی، ایجاد و توسعه شبکه های درمانی روستاها در سراسر کشور داشته است.
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: ارتقای سطح خدمات فوریتی به ویژه در دوران دفاع مقدس و دسترسی بیش از90درصد روستاییان و100درصد جمعیت شهری به خدمات پایه سلامت از جمله این کامیابی هاست.
قاضی زاده هاشمی گفت: در سال هایی که گذشت با همت وزرای پیشین و مدیران دلسوز و خدوم حوزه سلامت امید به زندگی برای بانوان به بیش از72سال و برای مردان به بیش از70سال ارتقا پیدا کرد.
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به پیشرفت های کشور در حوزه بهداشت و درمان در ادوار گذشته پس از انقلاب گفت: کاهش مرگ و میر مادران، کاهش مرگ کودکان زیر یک سال در سایه احداث و توسعه 18 هزار خانه بهداشت و تربیت نیروی انسانی ماهر از به ورز تا متخصص از پیشرفت های کشور در این حوزه بوده است.
قاضی زاده هاشمی افزود: رشد علمی کشور و گذر از مرزهای دانش در برخی رشته ها و پیشرفت در تولید داروهای نوترکیب و جدید از دیگر دستاوردهای حوزه بهداشت درمان است.
وی اضافه کرد: با وجود این پیشرفت ها در این بخش با چالش هایی روبرو هستیم، رتبه شاخص های بهداشتی ایران در بین 180 کشور جهان، 99 است و این درحالی است که رتبه شاخص سلامت ترکیه49، بنگلادش 51، بحرین 75، قطر 70، الجزایر74 و لبنان 101 است.
وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: در بین 20 کشور منطقه، ایران در سزارین متاسفانه رتبه اول، مرگ و میر کودکان زیر پنج سال رتبه چهارم، مرگ و میر مادران باردار رتبه پنجم، و امید به زندگی رتبه هشتم است و امکان حضور کشور در رتبه های برتر بهداشتی وجود دارد.
قاضی زاده هاشمی افزود: اعتبارات وزارتخانه در سال 92، پنج درصد منفی بوده است که با توجه به نرخ تورم ، اکنون وزارت بهداشت حدود 6 هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد.
وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: این مشکلات شرایطی را ایجاد کرده است که اداره مجموعه های تحت مدیریت این وزارتخانه به سادگی امکان پذیر نیست.
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: معتقد هستم با ارائه راه حل های علمی که در برنامه پنجم توسعه به خوبی نشان داده شده است با سماجت تمام باید در ایجاد و اجرای آن با هم تلاش کنیم.
قاضی زاده هاشمی در ادامه جلسه بررسی رای اعتماد به وزرای پیشنهادی رئیس جمهور در دفاع از برنامه های خود افزود: بدون کمک شما نمایندگان و راهنمایی کمیسیون های تخصصی و حمایت همه جانبه دولت و قبل از همه لطف و رحمت الهی و صبوری مردم عزیز امکان توفیق میسر نیست.
وی گفت: برنامه هایم را در 29 صفحه تقدیم شما نمایندگان کردم، این برنامه منطبق بر اسناد بالادستی است، با اصول علمی و فنی و مشارکت اکثر نخبگان وزارت بهداشت و درمان تدوین شده است، کاملا اجرایی است و در سه سطر زمابندی و اولویت بندی شده است.
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: یکی از آنها برنامه های فوری است، یعنی ما در 100 روز و حداکثر تا پایان امسال باید اجرایی کنیم و یکی برنامه های میان مدت است که تا پایان دولت یازدهم و بخشی از آن دراز مدت است و پایه ریزی برنامه هایی است که در دولت های بعدی بایدتعقیب شوند.
وی گفت: هدف اصلی برنامه پیشنهادی ما تامین حفظ و ارتقا سلامت همگانی با اصرار بر اجرای مراقبت های اولیه سلامت از طریق تقویت و ارتقا نظام شبکه های بهداشتی و درمانی کشور و ایجاد بیمه فراگیر برای همه آحاد مردم است.
قاضی زاده هاشمی افزود: رویکردکلان دولت یازدهم نیز در برنامه پیشنهادی در 21 مورد تقدیم شما نمایندگان شده است.
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه به تعدادی از برنامه های فوری خود به این ترتیب اشاره کرد: استفاده از راهکارهای قانونی برنامه پنجم به منظور پیگیری و تامین منابع مالی مورد نیاز، تشکیل ستاد مدیریت بحران دارو و تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی به منظور رفع مشکلات نقدینگی و تسهیل فرایندهای قانونی و استقرار گام به گام پزشک خانواده و نظام ارجاع البته پس از آسیب شناسی که کارشناسان انجام خواهند داد.
وی افزود: پزشک خانواده حلقه ای از نظام ارجاع است که به نظر می رسد اصرار در سرعت باعث صدمه به کیفیت آن شده است.
قاضی زاده هاشمی گفت: ما برای اجرای پزشک خانواده حداقل به 10 تا15 سال زمان نیاز داریم، نه اینکه ما بخواهیم این طرح را ظرف یک یا دو سال اجرا کنیم.
وی افزود: از اقدامات مهم دیگر که باید در باقیمانده ماههای سال انجام شود تسهیل راهکارهایی برای تامین نیروی انسانی در مناطق محروم است که برای پزشکان عمومی باید به نحوی فراهم کنیم که البته پزشکان بومی بتوانند بر اثر این راهکارها تقویت شوند.
وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان گفت: 35 سال است که از انقلاب می گذرد علی رغم طرح نیروی انسانی هنوز موفق نشدیم به نحوی که مشکل این عزیزان حل شود، مشکل کمبود نیروی انسانی را برطرف کنیم.
وزیر پیشنهادی بهداشت ، درمان وآموزش پزشکی در ادامه تشریح برنامه های خود برای این وزارتخانه گفت : درخصوص دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور که در مطالب مخالفان محترم مطرح شد بایستی برنامه ها به شکلی اجرا شود که دبیرخانه این شورا تقویت و شورای عالی به ریاست رئیس جمهور تشکیل شود .
قاضی زاده هاشمی افزود : همانطورکه اشاره شده 75 درصد ماموریت وزارت بهداشت فرابخشی است و ما امیدواریم که بتوانیم سهم سلامت را مطالبه کنیم .
وی با تشکر از مخالفان و موافقانی که درتایید و یا رد برنامه های وزیر پیشنهادی مطالبی را مطرح کردند افزود: بنده با اصرار رئیس جمهور و با وجود اینکه مطرح کردم افرادی شایسته تر از اینجانب برای احزار این پست وجود دارند مسئولیت را پذیرفتم .
وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت گفت: 22 ساله بودم که در شورای اقتصاد درکنار آقای احمد توکلی که وزیر کار بود حضور داشتم و از طرف هیات دولت نیز در جهاد سازندگی حضور داشتم .
قاضی زاده هاشمی افزود: سال ها در دوران دفاع مقدس بودم و حدود 4 سال به عنوان دبیر شورای پزشکی کشور و رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه تهران خدمت کردم و مدت مدیدی است که مدیرکل گروه و دبیرکل انجمن چشم پزشکی کشور هستم.
وی گفت : تصور می کنم که توان اداره وزارتخانه را دارم اگر چه همه ما باید اعتراف کنیم که کشور ما در شرایط خاصی قرار دارد بنابراین باید درصدد زمینه سازی برای اقتدار خودمان یا فرد و گروه و جریانی نباشیم.
وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت افزود: سابقه من رسیدگی به وضع محرومین و مستضعفین و رسیدگی به نقاط دور دست است .
قاضی زاده هاشمی گفت:تقویت بیمارستان های دولتی و رسیدگی به مشکلات آنها با شعار امکان پذیر نیست و امکان تندی بنده با جامعه پزشکی وجود ندارد زیرا نه با روحیه من و نه با سیاست های دولت سازگار نیست .
وی افزود: بخش عمده ای از جامعه پزشکی کشور در خدمت مردم است وتعداد 175 انجمن تخصصی در کشور داریم که در مراجعات عزیزان بسیج به پزشکان محترم 70 درصد آنها اعلام آمادگی کردند که بدون منت برای خدمت به مردم به اقصی نقاط کشور اعزام می شوند .
وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: ما باید بخش عظیمی از جامعه پزشکی را برای تحقق مطالبات به حق همراه کنیم و هم در مقوله تعرفه ها و هم در زمینه پدیده شومی که همان مطالبه تعرفه های غیر واقعی است راهکاری بیابیم .
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه واقعی کردن تعرفه ها از الزامات قانونی است افزود: البته این اقدام به منظور ارتقاء خدمات در بخش دولتی است.
وی گفت:برای رسیدن به اهدافمان یقینا به کارهای کارشناسی در مجلس ،کمیسیون های مرتبط و مرکز پژوهش های مجلس توجه خواهیم داشت و هماهنگی و تعامل کامل با مجلس خواهیم داشت زیرا معتقدم به غیر از این امکان توفیق نخواهیم داشت.
سخنان موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی بهداشت
نماینده مردم لنگرود در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت درمان و اموزش پزشکی گفت: امروز در بخش بهداشت و درمان کشور مشکلاتی داریم و یکی از مراجعات مردم به نمایندگان در حوزه های انتخابیه شان همین بخش درمان است.
مهرداد لاهوتی خطاب به وزیر پیشنهادی بهداشت افزود: سوالاتی که من مطرح می کنم اگر پاسخ قانع کننده ای ارائه دادند، بنده خودم شخصا دست وی را می بوسم و به او رای می دهم و رای هم برای او جمع خواهم کرد.
وی گفت: سلامتی از جمله ابعاد مهم زندگی انسان هاست که توانمندی و ظرفیت سازی سرمایه انسانی را به دنبال دارد.
لاهوتی افزود: عرصه سلامتی و حوزه های مرتبط با آن همواره از ابعاد مختلفی مورد قضاوت و ارزیابی قرار گرفته است.
نماینده مردم لنگرود ادامه داد: کمیت و کیفیت و نحوه توزیع برابر در حوزه سلامت و برخی از ابعاد مرتبط با ان همگی به منظور ساختن جامعه ای سالم دارای اهمیت است.
وی گفت: متاسفانه تمهیدات و توزیع اعتبارات لازم برای پوشش کافی و اثر بخش خدمات داروها، امکانات و تجهیزات و فناوری های درمانی با پوشش جمعیتی پیش نرفته است و نظام بیمه ای کشور در حال حاضر با تعداد قابل توجهی بیمه شده مواجه است که دفترچه بیمه خریداری و حق بیمه پرداخت می کنند، اما خدماتی به اندازه نیاز با قیمت هزینه منصفانه دریافت نمی کنند.
نماینده لنگرود خطاب به وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان گفت: اعلام کرده اید اطلاعی از کمیسیون بهداشت مجلس نداشته اید و مجلس را اینگونه نمی شناختید ، ایا با این وضع می توانید با این کمیسیون تخصصی کار کنید.
لاهوتی با بیان اینکه موضوع درمان در بخش دولتی قابل اعتماد نیست و نتوانسته خدمات قابل شان مردم را مهیا کند، گفت: جنابعالی که مبشر بخش خصوصی هستید چگونه می خواهید به بخش دولتی بها بدهید و برنامه شما برای بخش دولتی چیست؟
وی گفت: برنامه شما در برخورد با اقدامات وزیر قبلی درباره بورس ها و سهمیه ها و کسانی که هیئت علمی شده اند چیست، حال انکه جنابعالی در ارائه برنامه خود اظهار نظری در این مورد نکرده اید و این جای سوال دارد.
نماینده لنگرود در ادامه از قاضی زاده هاشمی درباره برنامه هایش برای توزیع ناعادلانه ثروت و نیروی انسانی پرسید و گفت: تضعیف حقوق 8 هزار نفر دانشجو که خود را با دانشگاه تهران تطبیق داده اند چه می کنید؟ ما مخالف بخش خصوصی نیستیم ولی موقعی باید به آن رسید که بخش دولتی به ایده آل خود رسیده باشد و آیا مردم می توانند از بخش خصوصی استفاده کنند؟
وی مریضان صعب العلاج و مشکلات مالی آنها را از مسائل پیش روی وزارت بهداشت خواند و گفت: امروز حقوق یک پزشک عمومی از یک کارمند در بخش دولتی کمتر است و همین باعث مهاجرت پزشکان از روستاها می شود و مراکز درمانی روستایی خالی است.
لاهوتی افزود: ما برای تعادل در درمان و توزیع عادلانه ثروت راهی جز پزشک خانواده نداریم و 5 تا 6 میلیون نفر در کشور فاقد هر گونه بیمه هستند.
نماینده لنگرود خطاب به وزیر پیشنهادی بهداشت تصریح کرد: مقام معظم رهبری بر رفع دغدغه های بیماران تأکید کردند و در برنامه پنجم بر تأمین 70 درصدی هزینه ها تأکید شده اما امروز 90 درصد آن از جیب مردم تأمین می شود و این بجز چالش های دیگر امروز است که با آن مواجه هستیم ازجمله پرداخت نشدن حقوق دانشگاه های علوم پزشکی که تبعاتی داشته است چون طبق قانون، کسانی که استخدام رسمی و پیمانی هستند حق حضور در بخش خصوصی را ندارند.
وی در پایان خطاب به دکتر قاضی زاده تأکید کرد: به صداقت درستی پاکی و جهادی بودن شما اعتقاد دارم اما چه تضمینی است شما که سابقه رها کردن برخی پست ها را داشته اید باز هم این تجربه را تکرار و ما را رها نکنید؟
نماینده مردم خرم آباد موافق وزیر پیشنهادی بهداشت در ابتدا با تشکر ویژه از صدا و سیما به خاطر پخش زنده جلسات رای اعتماد مجلس به کابینه و همچنین با تشکر از سخنان آقای لاهوتی برای طرح مشکلات بهداشت گفت: شاید اگر بنده بخواهم مشکلات را به عنوان یک پزشک و کسی که در بدنه بهداشت و درمان بیش از 20 سال است که خدمت کرده ام خیلی از مشکلات را به راحتی خواهم گفت.
عبدی افزود: در ابتدای تشکیل کابینه دولت در صدد بودم که به عنوان مخالف صحبت کنم ولی هم اکنون به عنوان موافق و برای دفاع از برنامه های پیشنهادی آقای هاشمی و برای دفاع از توان وی در تغییر وضع بهداشت و درمان صحبت خواهم کرد.
وی گفت: اولاً باور کارشناسی دارم که بهداشت و درمان یک حوزه تخصصی است و دارای چالش های جدی است.
عبدی افزود: همان طوری که برادر عزیز آقای لاهوتی اندکی از چالش های بهداشت و درمان را گفت، متأسفانه نابسامانی ها و عدم عدالت در خدمات درمانی دولتی در سراسر کشور و رها شدگی کامل بخش درمان خصوصی که قسمت عمده درمان را همین بخش خصوصی انجام می دهد و همچنین بلاتکلیفی بخش خصوصی و عدم تخصیص منابع مالی به بخش بیمه بر بخش دولتی از جمله چالش هایی جدی است که مردم دارند تاوان آن را پس می دهند.
وی گفت: این که آقای لاهوتی مشکلات گفت من هم عرض می کنم و اعتقاد دارم بیش از 75 درصد از هزینه درمان را مردم خودشان دارند پرداخت می کنند.
وی گفت: جالب اینجاست در قسمت هایی که درمان با مشکل مواجه است و مردم نیاز به حمایت در این بخش دارند، هزینه های درمان را از جیب شان پرداخت می کنند.
وی افزود: به همین خاطر وکلای ملت در برنامه پنجم توسعه و قانون هدفمندی یارانه ها به این بخش توجه جدی دارند و سالیان متمادی به خاطر چالش های جدی مجلس با حوزه درمان دارای چالش است.
نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: مجلس با حوزه درمان چالش دارد.
ایرج عبدی با بیان اینکه چالش ما با حوزه درمان، کمبود منابع نیست، افزود: چالش اصلی ما با این حوزه مهم، مدیریت برنامه است که در آن چشم انداز روشنی برای سلامت مردم وجود ندارد.
وی گفت: اگر این مشکل حل نشود حتی اگر صد در صد بودجه نفت یا 20 درصد یارانه ها اختصاص یابد، مشکل حوزه درمان حل نخواهد شد.
عبدی با بیان اینکه هم اکنون در کشورمان پزشک متخصص و فوق تخصص ، پیراپزشک ، پرستاران مجرب، بیمارستان های فعال و تجهیزات درمانی نوین به وفور یافت می شود، گفت: کمبود شدید اقتدار درون و برون بخشی و همچنین کمبود مدیریت جهادی برای اصلاح مسائل بهداشتی و درمانی کشور تمامی این امکانات و تجهیزات را تحت تاثیر خود قرارداده و هم اکنون بهداشت و درمان در ایران اسلامی با مشکلات جدی مواجه است.
وی با طرح این سئوال که چرا قوانین بالادستی از جمله برنامه توسعه بهداشت و درمان کشور برای پزشک خانواده به ثمر نرسیده است، تاکید کرد: طبق سخنان امام خمینی (ره) ملاک در تعیین کارگزاران، تعهد و تخصص است.
عبدی افزود: این ملاک را می توان در دکتر هاشمی یافت، چرا که 175 نفر از نمایندگان برای رای مثبت به ایشان ثبت نام کردند.
وی گفت: در کمیته تخصصی بهداشت و درمان نیز به جز یک نفر با نظر ممتنع، همه موافق ایشان بودند.
عبدی با بیان اینکه وقتی کسی می تواند مانند دکتر هاشمی در نهایت توان و روحیه جهادی با 33 ماه حضور در جبهه های حق علیه باطل در این جبهه نیز خود را نشان دهد، چرا مجلس به ایشان رای اعتماد ندهد.
وی، استقرار نظام سیاست گذاری بهداشت و درمان، تقویت نظام شبکه بهداشت و درمان کشور، دسترسی عادلانه همه مردم از جمله فقرا ، بیماران خاص و افراد تحت تکفل کمیته امداد به منابع مالی برای بهداشت و درمان، سیاستگذاری برای حل مشکل ریزگردها، تدوین برنامه جدید آموزشی بهداشتی برای شهرهای زیر 200 هزار نفر ، تدوین برنامه آموزش جامعه پزشکی و تدوین آموزش طب سالمندان را از جمله برنامه های مهم این وزیر پیشنهادی دانست.
نماینده مردم اراک در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گفت : اهمیت مسائل حوزه بهداشت و درمان نه فقط به اندازه مسائل امنیتی که بیشتر از آن دارای اهمیت است و نباید از آن گذرا عبور کرد.
آصفری افزود: کسی مخالف شخصیت آقای دکتر قاضی زاده هاشمی و سوابق درخشان او در دوران دفاع مقدس و عرصه های علمی نیست اما اگر اینجا صحبتی می شود برای این است که مردم متوجه باشند که نمایندگانشان از مسائل بهداشت و درمان اطلاع دارند.
وی تاکید کرد: باید مطرح شود که مردم برای مسائل درمانی خود با چه مشکلاتی مواجه اند.
آصفری گفت: همه می دانند آقای هاشمی یکی از وزرای پیشنهادی است که رأی اعتماد می آورد اما باید مسائل گفته شود و وی نیز در برنامه هایش و بسیاری از مسائل اشاره کرده اما به برخی مسائل نیز اشاره نشده است و معلوم نیست این موارد چگونه اجرایی می شود.
وی افزود: طبق اصل 29 قانون اساسی موضوع تأمین بهداشت و درمان برای مردم جزو وظایف دولت است اما این حق برای همه مردم تعیین شده است نه فقط برای کسانی که در پایتخت و شهرهای بزرگ از امکانات بهداشتی و درمانی بهینه برخوردارند.
آصفری تاکید کرد:کسانی هم که در اقصی نقاط کشور و مناطق کمتر توسعه یافته سکونت دارند مانند شهرهای بزرگ باید از این حق پا برجا بهره مند شوند.
وی گفت: طبق ماده 33 قانون برنامه پنج ساله موضوع بهداشت و درمان به عنوان موضوعی جدی تصریح شده است و طبق روایتی از ائمه اطهار (ع) اگر ملت ها از دو نعمت امنیت و بهداشت ، درمان و سلامت بهره مند باشند مشکلی ندارند.
آصفری افزود: همان طور که در موضوع سیاست و امنیت وزرای پیشنهادی مسائل را بیان و دوستان نیز با آرامش آن را رصد کردند موضوع بهداشت و درمان نیز به همان اندازه و حتی بیشتر دارای اهمیت است و نباید گذرا از آن عبور کرد.
وی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: شما در حوزه های انتخابیه می بینید که بیماران خاص چطور ، هزینه های درمان خود را تأمین می کنند بیماران خاص برای تأمین یک آمپول که متأسفانه تولید خارجی است چه مبالغ کلانی را باید هزینه کنند؟ هزینه برخی از این داروها معادل حقوق ماهانه کارمندی است.
نماینده مردم اراک افزود: اینها موضوعاتی است که نباید از آن گذرا عبور کرد و به آن اشاره نشده است که چگونه می خواهیم آن را تأمین کنیم.
وی گفت: پارسال حدود 6 هزار میلیارد تومان در بودجه 92 برای این بخش مصوب شد اما آیا این مصوبه اجرا شد تا مشکل ساکنان شهرهای آلوده را که در تأمین هزینه های درمان با مشکل مواجه اند رفع کنیم.
آصفری همچنین با اشاره به مشکل دو شغله ها در بخش بهداشت و درمان گفت: بیمارانی که به بیمارستان های دولتی مراجعه می کنندبا پزشکانی مواجه می شوند که دارای شغل و مطب خصوصی هستند و آنان را برای رفع مشکل درمانی شان به مطب های خود دعوت می کنند.
نماینده مردم اراک تاکید کرد: نظام ما نظام عدالت محور است و باید آحاد مردم از بیمه همگانی به عنوان حق قانونی بهره مند شوند که امیدوارم دکتر قاضی زاده هاشمی به ابهامات و شبهات موجود در این باره پاسخ دهد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی خطاب به نمایندگان گفت: اگر وزیر بهداشت وزیری مستضعف بود این قدر از وی حمایت می کردید؟
نادر قاضی پور در ادامه جلسه مجلس برای بررسی رای اعتماد به وزرای پیشنهادی در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سخن خود را آغاز کرده بود که ابوترابی در سمت ریاست جلسه خطاب به وی گفت: در صحبت کردن رعایت کنید و صحبت ها به گونه ای باشد که مبادا اهانت به همکار یا کسی تلقی شود.
قاضی پور با اشاره به اینکه بحث بهداشت و درمان و علوم پزشکی با جان انسان ها ارتباط دارد افزود: درباره وزارتخانه ای می خواهیم صحبت کنیم که در مواردی مانند وارد کردن خون آلوده، جان هزاران نفر به خطر می افتد، بیماری ایدز و هموفیلی گسترش می یابد و برای معالجه آن یک اشتباه کوچک منجر به میلیاردها تومان هزینه می شود، بدون آنکه نتیجه ای در بر داشته باشد.
وی اضافه کرد: کسانی که گرفتاری های فراوان و دل مشغولی های گوناگون دارند، بعضی از این غفلت ها می تواند از وظایف اصلی آنها باشد و آقای دکتر قاضی زاده هاشمی ازجمله کسانی است که تخصص و دانش عالی اش موجب می شود بعضی اوقات از وظایف اصلی وزارتخانه به ویژه بیماران اورژانسی و تهیه مواد اولیه اتاق عمل ها و تهیه داروهای بیماران خاص و نظارت بر حوزه دارو و غذا و نوآوری ها غافل شود که امر کوچکی نیست.
با زیاد شدن اعتراض نمایندگان به جمله آغازین قاضی پور، ابوترابی خطاب به وی گفت در ابتدای سخنانتان مطلبی را گفتید که بنده توجه نداشتم لذا مطلب گفته شده در ابتدای سخنانتان را بازگو و اصلاح کنید تا اگر به صورتی بیان شده که از آن برداشتی شده عذرخواهی شود تا فضا آرام شود.
قاضی پور گفت: بنده عضو فراکسیون کارگری هستم و از مجلس هشتم تا امروز هوادار، طرفدار و نوکر افراد مستضعف و کارگر هستم و بحثم این بود که در همه صحبت ها و همه تصمیم گیری ها حق و حقوق مردم مستضعف جزو اولویت های من است و هیچ بحثی با افرادی که سالم و طرفدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستند و هیچ مسئله ای ندارند ندارم و آنهایی که از من ناراحت هستند و فکر می کنند من آنها را آدم ناصالحی می دانم، این طور نیست.
وی افزود: من از همه نمایندگان واقعی مردم که با رأی مردم به خاطر خدا، اسلام، قرآن و نظام مقدس جمهوری اسلامی آمده اند و سنگر را حفظ کرده اند تقدیر و تشکر می کنم و اگر از من ناراحت هستند عذرخواهی می کنم. (تقدیر نمایندگان از عذرخواهی قاضی پور)
قاضی پور در ادامه سخنانش در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: در تطبیق برنامه دکتر قاضی زاده هاشمی با برنامه وزارتخانه، بند 7 که به نظارت، کنترل و برنامه ریزی جهت مؤسسات و نهادهای بهداشتی، درمانی و پزشکی کشور از طریق بخش خصوصی و غیر دولتی فعال در امر بهداشت و درمان اشاره دارد در برنامه دکتر هاشمی قید نشده است، در حالی که انتظار داشتیم این بند آورده می شد.
وی افزود: به مسائل شخصی آقای قاضی زاده هاشمی کاری ندارم زیرا استاندار اسبق ما و آقای قالیباف به ما گفتند که وزیر پیشنهادی بهداشت در زمان جنگ اقدامات خوبی انجام داده است، هر چند بنده مسائلی دارم که به احترام بزرگان نماینده مشهد حرفی در این مورد نمی زنم و شایعاتی وجود دارد که به آن نمی پردازم.
قاضی پور خطاب به وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: طبق قانون باید فهرست اموال خود را به قوه قضائیه ارائه کنید، من نمی گویم شما به روستاها رفته اید و صدا و سیما تبلیغ کرده است که پنج هزار عمل جراحی انجام داده اید، اما باید توضیح دهید که از هزینه هایی که دریافت کرده اید آیا مالیات و خمس کسر شده است تا پاسخ برخی از نمایندگان داده شود.
وی افزود: در مدت کوتاهی جمع آوری این قدر ثروت درست نیست.
نماینده مردم ارومیه خطاب به وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: آیا شما در توزیع امکانات ام آر آی، سی تی اسکن و آزمایشگاه های مجهز، عدالت را رعایت خواهید کرد؟ یا همه در تهران و مراکز استان ها متمرکز خواهد شد؟
وی افزود: آیا برای بیمارستان های نیمه تمام در شهرهای کوچک برنامه دارید؟ آیا در همه درمانگاه های روستایی پزشک و پرستار مقیم خواهند شد یا مردم باید برای تزریق آمپول به شهرها مراجعه کنند؟
قاضی پور گفت: برنامه شما در تهیه دارو چیست؟ آیا به تولیدات داخلی توجه خواهید کرد؟ فکر می کنید با راه انداختن کمیته این مشکلات حل می شود؟ وزرای سابق، این کمیته را راه انداختند مشکل حل نشد.
وی افزود: شما مدت محدودی رئیس دانشکده بودید که به آن کاری ندارم اما با افرادی که در بیمارستان های خصوصی تخلف می کنند برخورد خواهید کرد؟ آیا به شکایت خانواده هایی که بیمارانشان در این بیمارستان ها فوت می شوند رسیدگی خواهید کرد؟
نماینده مردم ارومیه گفت: برنامه عملیاتی شما درباره معاونت درمان و تأمین اجتماعی چیست؟ آیا می خواهید بیمارستان های تأمین اجتماعی را که با خون بهای کارگران ساخته شده تصاحب یا به آنها کمک کنید؟
قاضی پور افزود: در بحث مهم وزارتخانه بهداشت، دو نماینده طرفدار دولت یعنی آقایان پیر مؤذن و تاجگردون به من می گویند بیا پایین، اما بدانید این وزارتخانه در عمل با جان میلیون ها نفر از مردم بازی می کند و ما قسم خورده ایم که از مردم، جان، ناموس و اموال مردم دفاع کنیم.
نماینده مردم کهنوج در مجلس شورای اسلامی به عنوان موافق وزیر پیشنهادی بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی گفت : موضوع بهداشت ، درمان و سلامت در اسلام از اهمیت زیادی در کنار دین و آخرت مردم برخوردار است.
امیری افزود : وزارت بهداشت که عهده دار سلامت جان انسانهاست در نظام اسلامی ما از جایگاه بالایی برخوردار است و طبیعی است انتخاب فردی متعهد ، صالح و توانمند در راس این وزارتخانه به عنوان سکاندار این بخش مهم می تواند اطمینان ، آسایش و آرامش خاطر مردم را در پی داشته باشد .
امیری گفت :اطمینان دارم سید حسن قاضی زاده هاشمی با سابقه درخشان و مجاهد گونه ای که دارد می تواند در این شرایط سخت تحول جدی و اساسی دراین حوزه ایجاد کند . شخصیتی که در بخش غیردولتی موفقیت های چشمگیری داشته می تواند در بخش دولتی نیز با برنامه های علمی و اجرایی خود و با توسعه و توانمند سازی وزارتخانه ، این توفیقات را به حد اعلا ء برساند.
وی افزود : ایشان برادر شهید و از رزمندگان و جانبازان دوران دفاع مقدس و وفادار به نظام و انقلاب است و قطعا می تواند امروز در این سنگر مهم حافظ خوبی برا ی آرمانهای انقلاب و شهدا باشد .
نماینده مردم کهنوج گفت : هدف آقای قاضی زاده از ورود به این عرصه نه از باب کسب شهرت و به دست آوردن ثروت است زیرا کسب افتخارات علمی و پژوهشی و تالیف بیش از 150 مقاله علمی و بین المللی قبلا وی را شهره مجامع علمی دنیا کرده است .
وی افزود : بی شک هدف و انگیزه ایشان خدمت صادقانه به مردم در حوزه سلامت است که امروز دچار مشکلات عدیده فراوانی است .
امیری گفت : بنده به نوبه خود از ایثارگری ایشان به دلیل پذیرش این مسئولیت خطیر تقدیر و تشکر می کنم و امیدوارم نمایندگان محترم با رای بالای خود به وی و برنامه های جامع و کاربردی اش حق مطلب را ادا کنند .
وی افزود : توجه آقای دکتر هاشمی به سلامت و توسعه عدالت در سلامت و بهره مند شدن قاطبه مردم از این نعمت الهی و به کار گیری همه ساز و کارهای لازم برای رسیدن به این هدف مقدس از برنامه های بسیار خوب و عملیاتی ایشان است .
نماینده موافق وزیر پیشنهادی بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گفت : آقای دکتر هاشمی شما که به دنبال تقویت و تکمیل شبکه بهداشت و درمان کشور بر اساس طرح گسترش فضای فیزیکی و تجهیزات نیروی انسانی و به بروز نمودن آن بر اساس مناطق محروم و بر قراری نظام عدالت و سلامت شهرستانها با تاکید بر مناطق محروم و مناطق عشایری با 52 شاخص عدالت در سلامت هستید با حضور فیزیکی خود در اقصی نقاط مناطق محروم این کشور و درمان بیماران نیازمند ، صداقت خود را به اثبات رسانده اید.
وی افزود: مطمئن باشید نمایندگان مجلس شورای اسلامی این همت والا و ایثارگری شما را با رای اعتماد خود جواب خواهند داد.
نماینده بافت، رابر و برزویه در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مقام ها و موقعیت هایی که در اختیار ما قرار دارد، آزمون و امتحان الهی است.
منظری توکلی افزود: آقای سیدحسن قاضی زاده هاشمی به واسطه مسئولیت و تکلیف ، رفاه و راحتی را کنار می گذارد و در صورت رأی اعتماد شما نمایندگان به محیط پر اضطراب وزارت بهداشت می رود.
وی گفت: آقای قاضی زاده هاشمی پرفسور چشم پزشکی و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران است که 353 اثر ارزشمند علمی دارد و نیز محقق برتر جشنواره های مختلف علوم پزشکی است که این موارد از سوابق اجرایی موفق و درخشان وی است.
منظری توکلی افزود: راه اندازی روش جراحی چشم در کشور، عضویت در مجامع و انجمن های علمی داخل و خارج از کشور، عضو هیئت علمی مجلات معتبر داخلی و خارجی گوشه ای از کارنامه درخشان آقای قاضی زاده هاشمی است.
وی گفت: برجسته ترین و مهمترین مشخصه آقای قاضی زاده هاشمی داشتن روحیه جهادی است و وی از جنس بچه های جبهه و جنگ و در زمره مردان بی ادعاست .
منظری توکلی افزود: حضور در جبهه های جنگ تحمیلی، مجروحیت و جانبازی در دوران دفاع مقدس، برادر شهید ، فرماندهی مهندسی جهاد سازندگی در قرارگاه جنوب و غرب،عضو فعال تیمهای اضطراری، پزشکی، عضو ستاد پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی، مسئول مستقیم ستاد بازسازی جهاد سازندگی در مناطق جنگ زده برخی از افتخارات این پزشک حاذق و عالم است.
وی گفت: اهداف مورد نظر وی برای وزارت بهداشت ، اهدافی دست یافتنی ، اجرایی و قابل وصول است .
منظری توکلی افزود : برنامه منسجم ، مترقی و کاربردی وی با تکالیف وزارت بهداشت در قانون برنامه پنجم توسعه کشور منطبق و همسوست .
وی گفت: اگر بخش های مهم این برنامه را مورد توجه قرار دهیم ، توجه به منویات مقام معظم رهبری، توجه به موضوع افزایش جمعیت ، اعتقاد به استفاده از زنان در مدیریت از وی فردی متفاوت ، برجسته و ستاره ای درخشان در آسمان علم و عمل مطرح می سازد .
منظری توکلی افزود: آقای قاضی زاده هاشمی از بچه های جبهه و جنگ است و از امکانات درمانی برای خدمت صادقانه به مردم استفاده می کند .
وی گفت: وی با دایر کردن بیمارستانهای سیار و صحرایی مردم مناطق محروم کشور را به صورت رایگان درمان می کند .
منظری توکلی افزود: آقای قاضی زاده هاشمی فردی دارای برنامه ، و موفق در موضوع مدیریت بهداشت با توجه به اقشار محروم جامعه است .
وی گفت: آقای قاضی زاده هاشمی بنیاد خیریه ای بنام نام آوران سلامت تاسیس کرده است که در نقاط مختلف کشور شعبه دارد و مردم محروم را به صورت رایگان مداوا می کند.
منظری توکلی افزود: در بخش خصوصی نیز وی در بیمارستان چشم پزشکی نور تهران فعال است که این بیمارستان تبلور اجرایی شدن اصل 44 قانون اساسی است .
وی گفت: این بیمارستان از افتخارات علمی کشور است و بسیاری از بیماران آن از خارج کشور به آن مراجعه می کنند .
منظری توکلی افزود:با توجه به ویژگی های مثبت ومنحصر به فرد دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی از نمایندگان محترم استدعا دارم در صورت صلاحدید به وی رای اعتماد بالایی بدهند تا به عنوان سندی افتخار آمیز در کارنامه مجلس نهم به یادگار بماند .