پخش زنده
امروز: -
وزیر پیشنهادی امور خارجه با تاکید بر اینکه همه باید قدرت ایران را باور کنیم، گفت: پیام مشارکت گسترده مردم در انتخابات به جهان، عزم مردم ایران برای تعامل با جهان بدون ذرهای کوتاه آمدن از حقوق حقه ایران است تا از این مسیر مصالح و منافع نظام تامین شود.
به گزارش واحد مرکزی خبر، محمدجواد ظریف در مقدمه تشریح برنامه هایش برای اداره این وزارتخانه گفت: ایران اسلامی قدرتمند است، قدرت ایران را باور کنید.
وی افزود: مشارکت گسترده مردم در انتخابات و پذیرش رویکرد رییس جمهور پیام روشنی برای جهان دارد؛ این پیام حاکی از عزم ملت بزرگ ایران برای تعامل عزتمند با جهان بدون ذره ای کوتاه آمدن از حقوق حقه ایران و بر اساس اصل عزت حکمت و مصلحت است تا از این مسیر مصالح کشور و منافع نظام هم در جهت آرمانی و هم در جهت منافع ملی که از دیدگاه نظری منافع آرمانی و منافع ملی را هم راستا می دانم تامین شود.
وزیر پیشنهادی امور خارجه اضافه کرد: در چند سال اخیر سلطه گران تحریم ها و فشارهای ناروایی را بر مردم ایران تحمیل کردند اما علیرغم این فشارهای بی منطق مردم با هوشیاری و خودباوری و با تقویت انسجام ملی در انتخابات اخیر استقلال و عزت ایران عزیز را تضمین کردند.
آقای ظریف گفت: احترام به مردم سالاری اسلامی و تبعیت از آرای مردم، احترام به حقوق و اراده آنان و رعایت ارزش های اسلامی و اصول اخلاقی می تواند الگویی از حکمرانی خوب و موفق در میان کشورهای اسلامی ارائه دهد.
وی در ادامه افزود: سخن حکیمانه و بلند مقام معظم رهبری که رای مردم حق الناس است؛ بعد جدید و بی نظیری را بر مفاهیم مردم سالاری و حقوق بشر افزود و مسئولیت در برابر خالق قادر؛ علاوه بر پاسخگویی و شفافیت در برابر مردم را به ادبیات این حوزه مهم علوم انسانی اضافه کرد.
وزیر پیشنهادی امور خارجه خاطر نشان کرد: این مفهوم واقعی و اصیل گفتمان انقلاب اسلامی است و این یادگار امام راحل است که در ساختار معنایی جهان در حال گذار امروزی قدرت بی نظیر، خودساخته و غیر قابل انکاری را به جمهوری اسلامی در سطح منطقه و فراتر از آن داده است.
آقای ظریف گفت: ما باید این قدرت بی نظیر را باور کنیم نه در شعار در عمل باور کنیم و با این خودباوری و اعتماد به نفس در صحنه بین المللی حضور فعال سازنده و تاثیر گذار داشته باشیم.
وزیر پیشنهادی امورخارجه در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ایران درمنطقه ای قرار دارد که از گسترش افراطی گری ها رنج می برد تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران لنگر گاه ثبات و امنیت خودجوش در این منطقه بحرانی است.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، دکتر ظریف افزود: جمهوری اسلامی ایران با داشتن سرمایه عظیم انسانی و مردم سالاری دینی نقش بسیار مهمی در تقویت اعتدال و آرامش در این منطقه به عهده دارد.
وی مشارکت در فرآیندهای سیاسی در این منطقه ناامن و جلوگیری از خشونت ها را از جمله وظایف اصلی دستگاه دیپلماسی خواند و تاکیدکرد: قدرت و موقعیت جمهوری اسلامی می تواند درخدمت توسعه اقتصادی و بهبود رفاه مردم کشور باشد.
ظریف گفت: نیروی انسانی متخصص ، وسعت سرزمین ،منابع انرژی غنی ، ذخایر فراوان معدنی ،راه های مواصلاتی و فناوری چشم انداز توسعه اسلامی است .
وی تاکید کرد: دولت تدبیر و امید همکاری های توسعه ای و اقتصادی خود با کشورهای موثر در سیاست خارجی و همچنین با نهادهای اقتصادی دنیا را برای بهبود وضعیت مردم ایران به کار خواهد گرفت.
وزیر پیشنهادی امور خارجه افزود: رویکرد اعتدال در سیاست خارجی مبتنی بر واقع بینی ،خودباوری و خود آگاهی است و این سه اصل افزایش ظرفیت های کشور را در عرصه های مختلف در پی خواهد داشت.
ظریف تاکید کرد: در این تعامل سازنده آرمانها ، منافع و امنیت ملی ایران تفکیک ناپذیر است و جزو اهداف اصلی ماست.
وی افزود: مذاکره همراه با تدبیر و پیگیری های مستمر حقوق حقه ملت ایران و ایجاد اعتماد متقابل خواهد بود و این اعتماد از نظر ما دو سویه است.
ظریف گفت : جهان باید اعتماد مردم بزرگ ایران اسلامی را به خود جلب کند.
وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: هدف سیاست خارجی دفاع عزت مند، خودباورانه، هوشمندانه از منافع و مصالح کشور با زبانی متقاعد کننده و با رفتاری متین و حکمت آمیز و تدبیر است.
آقای ظریف افزود: اعتدال حاصل خودباوری و اعتماد به نفس و تندروی نمود بارز ضعف و ترس است.
وی گفت: سیاست خارجی دولت اعتدال با اقتدار و آگاهی و به دور از حاشیه پردازی است، دولت حقوق مسلم مردم ایران نه تنها در زمینه هسته ای بلکه در تمامی امور پیگیری را خواهد کرد و ذره ای از حقوق این ملت کوتاه نخواهد آمد.
آقای ظریف افزود: سیاست خارجی دولت اعتدال، با ایجاد فرصت ها و کاهش تهدید ها دایره دوستی ها را در منطقه و جهان گسترش می دهد.
وی گفت: سیاست خارجی این دولت با باور به توان خود آماده است تا دیگر کنش گران صحنه جهانی را ناگزیر سازد که روابط و رفتار خصومت آمیز خود را به روابط عادلانه و مبتنی بر اعتماد و همکاری متقابل تبدیل کنند.
آقای ظریف افزود: بنده طالب این مسئولیت نبوده ام و تلاش فراوانی کرده ام تا آقای دکتر روحانی را متقاعد سازم که این وظیفه را بر عهده این بنده کوچک قرار ندهد.
وی گفت: در صورت رأی اعتماد شما مسئولیت سنگین و خطیری بر عهده این بنده کوچک خداوند گذاشته خواهد شد که تنها با اتکاء خاضعانه به قدرت مطلق و لایزال حضرت حق و توسل به پیامبر اعظم و ائمه (ع) قابل تحمل است.
وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: من به عنوان کارشناسی که تمام عمر خود را صرف آموختن، مطالعه، تحقیق، تدریس و اجرای سیاست خارجی و روابط بین الملل کرده ام سنگینی این مسئولیت بزرگ را با تمام وجود در برابر ملت بزرگ ایران احساس می کنم.
آقای ظریف افزود: می دانم که دستیابی به جایگاه در خور جمهوری اسلامی ایران حتماً با مخالفت و چالش جدی روبرو خواهد بود، اما با تمام دشواری ها لحظه ای تردید نکرده ام که یاری خداوند برای ملت ایران نزدیک است.
وی با پیچیده دانستن شرایط کنونی جهانی افزود: جمهوری اسلامی ایران در منطقه ای حساس و پر خطر رسالتی مهم بر عهده دارد.
وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: سیاست استقلال طلبانه و رویکرد عزت مدارانه جمهوری اسلامی ایران، نقش بسیار برجسته ای در جهان به ایران عزیز داده است که برای ایفای این نقش، سیاست خارجی باید ملی، فراجناحی و بر اساس قانون اساسی تحت نظارت مستقیم مقام معظم رهبری باشد.
محمد جواد ظریف افزود: من در هر مسئولیتی که تاکنون در عرصه سیاست خارجی و روابط بین الملل داشته ام این اصل اساسی را نصب العین خود کرده ام و افتخار دارم که در اجرای تدابیر داهینه مقام معظم رهبری در بحران عراق، بحران افغانستان و مسئله هسته ای و دیگر موضوعات مهم سیاست خارجی کوتاهی نکرده ام و همواره مورد مرحمت بزرگورانه ایشان بوده ام.
وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: سیاست خارجی عرصه امنیت ملی کشور و امری تخصصی است و نباید دستخوش سلیقه های جناحی شود، من باندگرا نیستم.
ظریف افزود: من دست هر کسی را که بتواند منافع ملی جمهوری اسلامی ایران را به پیش ببرد می بوسم و از او طلب همکاری می کنم.
وزیر پیشنهادی امورخارجه گفت: این کار در سابقه 25 ساله من در وزارت امورخارجه دیده می شود، من نه با اتوبوس که تاکنون یک نفر از اقوام و دوستان را وارد وزارت خارجه نکرده ام و با کارشناسان خدوم وزارت خارجه همکاری کرده ام.
ظریف افزود: سیاست خارجی حیطه دور اندیشی، صبوری و قاطعیت است و باید از هیجانات روزمره و ادعاهای هزینه دار به دور باشد.
وی اضافه کرد: در عرصه سیاست خارجی، باید اجرا و تحلیل را از هم تفکیک کرد.
وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: من و همکارانم در قلمرو تحلیل خود را موظف می دانیم که همچون دیده بانی صادق زمینه های فرصت ساز و یا تهدید آفرین را از اوضاع منطقه ای و جهانی به طور شفاف و کامل به مسئولین و در راس آنان به مقام معظم رهبری منتقل کنیم.
وزیر پیشنهادی امور خارجه در ادامه دفاعیه و تبیین برنامه هایش در مجلس گفت: دستگاه دیپلماسی ، خود را موظف به اجرای تصمیماتی می داندکه پس از طی مراحل تصمیم سازی در مراجع عالی نظام ابلاغ می شود.
محمدجواد ظریف افزود: در این عرصه توان کارشناسی خود را بسیج خواهیم کرد تا این تصمیمات را چه موافق نظراتمان و چه مخالف تحلیل هایمان باشد به بهترین نحو و برای رسیدن به بهترین نتیجه پیگیری کنیم.
وی تاکید کرد: دولت باید فقط یک سیاست خارجی داشته باشد و هیچ دولتی نمی تواند با بیش از یک سیاست خارجی کارش را در این دنیای پرآشوب پیش ببرد به همین علت است که در قانون اساسی، سیاست خارجی را موضوع و حیطه مقام معظم رهبری قرار دادند تا از دعواهای جناحی و درگیری های داخلی به دور باشد.
ظریف گفت: سیاست خارجه جمهوری اسلامی مانند هر دولت دیگری که خواهان حضور فعال و موثر در صحنه متحول جهانی است براساس رشته ای از اهداف کلان است که عموماً در تمام شرایط ثابت و غیر قابل خدشه و نیز رشته ای از اهداف اجرایی که در پرتو شرایط و تحولات منطقه ای و جهانی ، ضرورت ها و نیازها و مصالح امنیت ملی تعیین می شوند شکل می گیرد.
وی افزود: اهداف کلان سیاست خارجی در قانون اساسی رهنمودهای امام راحل که نصب العین ماست ، رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و اسناد بالادستی جمهوری اسلامی است که به منظور پیشبرد آرمان های نظام و انقلاب مشخص شده است.
ظریف گفت: براساس این اهداف کلان باید به تبیین هوشمندانه اهداف عملیاتی سیاست خارجی ، شناخت دقیق شرایط جهانی، ترسیم جایگاه جمهوری اسلامی در شرایط متحول کنونی و شناسایی واقع بینانه فرصت ها و چالش ها پرداخت.
وزیر پیشنهادی امور خارجه دوران کنونی را در روابط بین المللی ، دوران انتقالی و گذار دانست و افزود: این دوران از حساس ترین ، مخاطره آمیز ترین و سرنوشت ساز ترین تاریخ نظام بین المللی محسوب می شود.
وی گفت: در گذشته دوران های گذار اغلب با جنگ همراه بوده است اما دوران انتقال کنونی با وجود رقابت های سهمگین و تهدیدات بدون استفاده از اهرم نظامی شکل می گیرد.
ظریف افزود: یکی از پیچیده ترین علل این تحول، تحول در مفهوم قدرت است ؛ گذر از تمرکز بر قدرت نظامی به دیگر جنبه های نوظهور قدرت و این از جاهایی است که جمهوری اسلامی می تواند قدرتش را در دنیا تثبیت کند.
وی ، اصالت یافتن مشخصه های فرهنگی با معانی هنجاری گفتمانی و نامتقارن و اشاعه معانی غیر نظامی مانند قدرت اقتصادی ، علمی و فناوری و قدرت بازیگری و بازیسازی را از نمادهای مهم این تحول در نظام بین الملل برشمرد.
وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: به این علت فضا برای کنش گرانی مانند جمهوری اسلامی به طرزی بی سابقه باز شده است.
ظریف ، طرح نظریه های پایان تاریخ و برخورد تمدن ها درکنار تلاش های سیاسی برای اسلام هراسی و ایران هراسی را نشانگر نگرانی از قدرت جمهوری اسلامی دانست.
وی تاکید کرد: در حوزه هایی که رقبای ما نگران هستند باید بر ابعاد قدرت جمهوری اسلامی تاکید کنیم و دیپلماسی کشور را در خدمت آن قرار دهیم.
وزیر پیشنهادی وزارت امور خارجه گفت: اگر می خواهیم در حوزه هایی که رقبای ما در آن نگرانی دارند پیش برویم، بر همین ابعاد قدرت جمهوری اسلامی تاکید کنیم و دیپلماسی کشور را در خدمت آن قرار دهیم .
آقای ظریف در ادامه سخنان خود به منظور دفاع از برنامه هایش در جلسه امروز عصر مجلس شورای اسلامی افزود: سیاست خارجی امکان حضور ایران را در صحنه ی بین المللی بدون دشواری و ملاحضات معمول سایر بازیگران فراهم کرده است.
وی گفت: پیام جهانی مردم سالاری دینی، رسالت تعریف شده در قانون اساسی، هویت تاثیرگذار از ایران ساخته است.
ظریف افزود: دوستانی گفته اند بنده می خواهم عقب نشینی کنم، در حالیکه امکان ارتقاء نفود و ظهور ایران بسیار فراتر از یک قدرت میانی و منطقه ای است.
وی گفت: ترکیب خودباوری و پیام جهانی و توانمندی فرهنگی، توانمندی تاثیر گذاری بسیار فراتر از نقش یک قدرت میانی در صحنه جهانی به ایران داده است.
وزیر پیشنهادی وزارت امور خارجه افزود: نقش فزاینده اسلام در تحولات سیاسی و اجتماعی معاصر واقعیتی آشکار و تردیدناپذیر است.
ظریف گفت: بیداری اسلامی و تحول خواهی درکشورهای اسلامی اینک با چالش افراط و سکولاریسم مواجه شده است.
وی افزود: تحجرگرایی و خشونت ورزی و ستیزهای فرقه ای از یک سو و مادی گرایی و دین ستیزی و خودباختگی از سوی دیگر سبب شده است تا شکاف های اجتماعی عمیق شود و فرآیند های مدنی، آسیب دیده و تهدید و بی ثباتی گسترش یابد.
ظریف ادامه داد: بر این اساس تبیین الگوی مفهومی مردم سالاری دینی، فرصت مناسبی برای تبیین و ارائه عملی اعتدال به عنوان تجلی گفتمان اصیل انقلاب اسلامی به ویژه در سایه انتخابات اخیر فراهم شده است، البته در کنار این فرصت ها چالش های جدی و فراوانی در برابر کشور و نظام قرار دارد که می باید با برنامه ریزی و هوشیاری از آنها عبور کنیم و نقش کشور را در نظام جهانی در دوره انتقالی تثبیت نماییم که راه های آن در برنامه مفصلی که ارائه کرده ام وجود دارد.
وزیر پیشنهادی امور خارجه از نمایندگان موافق و مخالف خواست تا نگاهی به برنامه هایش داشته باشند و گفت برخی از نمایندگان مطالبی را راجع به برنامه های بنده عنوان کرده اند که پاسخ آنها را خواهند داد.
وی گفت: یکی از نمایندگان عنوان کردند که "آقای ظریف در میان وزاری پیشنهادی استثناء است و صد در صد غربی فکر می کند، ایشان در آمریکا تحصیل کرده و اجازه بدهید بگویم پایان نامه فوق لیسانس و دکتری خودم را با چه کسی گذرانده است."
ظریف افزود: اگر ایشان به زندگی نامه من مراجعه می کردند در می یافتند فوق لیسانم را در دانشگاهی در غرب آمریکا و دکتری را هفت سال بعد در دانشگاهی در مرکز آمریکا گرفتم و این دو دانشگاه از هم 2000 کیلومتر فاصله دارند، چگونه امکان دارد استاد راهنمای من در هر دوی این دانشگاهها باشد.
وی گفت: استادهای راهنمای من مشخص هستند و در هر دانشگاه استادان متفاوت داشته ام، افتخار دارم که هر دو رساله را در مورد مسائل مورد نیاز ایران نوشته ام؛ اولی در مورد تحریم های بین المللی و دومی در مورد تجاوز و دفاع بوده است، همان رساله ای که برای نوشتن مقاله ای که آقای سبحانی نیا به آن اشاره کردند درباره مسئولیت عراق درجنگ تحمیلی بوده که از افتخارات بزرگ زندگی بنده است و بر اساس آن توانسته ام با تلاش به شکل علمی، سیاسی و میدانی مسئولیت عراق در جنگ تحمیلی را از دبیر کل بگیرم.
وی افزود: البته می دانم ایشان به چه کسی اشاره می کند، اما اطلاعات غلطی به ایشان داده اند، آن فردی که به آن اشاره شده هیچ گاه استاد بنده نبوده، اما شما را به خدا آیا بد است که یک سیاس کهنه کار 80 ساله به یک فرزند چهل و چند ساله این انقلاب بگوید "دشمن قابل احترام"؟ ایشان چه می بایست می گفت که شما را خوش می آمد؟
ظریف گفت: همچنین نمی دانم این نماینده محترم چند ثانیه با بنده حشر و نشر داشته اند و یا سابقه سیاسی، اعتقادی و خانوادگی بنده را بررسی کرده اند که می گویند "نه 80 درصد بلکه 100 درصد غربی فکر می کنم."
وزیر پیشنهادی امورخارجه در ادامه سخنانش گفت: فردی درکمیسیون مجلس سوالی را مطرح کرد اما ننشست تا پاسخ بنده را گوش کند و دوباره همان سوالات را با عباراتی حق به جانب در صحن علنی مجلس مطرح کرد.
محمدجواد ظریف افزود : به ایشان هم همان آیه شریفه را یادآور می شوم .
وی گفت: با پوزش از ملت بزرگ ایران که وقت و خانه شریف آنها را برای چنین موضوعاتی مصرف می کنند عرض می کنم که در سال 1392 بنده حتی یک لحظه هم از ایران خارج نشدم .
ظریف افزود: نیمه اول نوروز امسال را در تهران و شمال و نیمه دوم نوروز را در کنار بارگاه ملکوتی ثامن الحج (ع) به وظیفه پر افتخار رانندگی ویلچر مادرِ بزرگوارم مشغول بودم .
وی گفت:به این نماینده عرض می کنم که گرچه دولت نهم به رغم نظر بزرگان نظام، بنده را در چهل و هفت سالگی خانه نشین کرد و به رغم اینکه حتی تدریس کتاب درسی نوشته شده خودم را به دانشجویانم می سپارم و همچنین به رغم اینکه از چندین دانشگاه معتبر پیشنهاد تدریس دارم اما با کمال افتخار بیان می کنم که در شش سال گذشته فقط در ایران مانده ام و حتی یک لحظه فکر خروج از ایران را نداشته ام.
ظریف افزود: برخی از دوستان درباره ارتباطات بنده با برخی از مقامات کنونی آمریکا سوال می کنند، این مقامات روزی از مخالفان دولت جنگ طلب بودند و بنده این کار را در حیطه وظایفم انجام می دادم.
وی گفت: اگر توانسته ام در میان جنگ طلب ها اختلاف ایجاد کنم، افتخار بنده است که وظیفه ام را انجام دهم، راحت تر بودم که عافیت طلبی می کردم در خانه می نشستم و این کار را انجام نمی دادم.
ظریف افزود:افتخار می کنم که براساس نظرات بزرگان نظام و با نظر آنان و همچنین اجازه آنان این کار را انجام دادم .
وی گفت: نمایندگان نفرمودند که چرا رسانه های صهیونیستی به بنده حمله می کنند، آیا جز این است که دشمنان به توانمندی فرزند کوچک شما اذعان و اعتراف کنند.
ظریف افزود: برای روشن شدن ذهن شما مثالی می زنم، به دنبال تصویب اولین قطعنامه ظالمانه شورای امنیت علیه برنامه صلح آمیز هسته ای ایران، به لطف خدا و به یاری امام زمان ارواحنا فداه سخنرانی مستدلی را در اثبات حقانیت کشور به شکلی در شورای امنیت ارائه کردم که سفیر انگلیس در جلسه فردای سفارتش به همکارانش گفت این سخنرانی را باید در کلاسهای دیپلماسی برای دیپلماتهای انگلیسی تدریس کنند تا بفهمند که چگونه باید از منافع ملی شان دفاع کنند.
وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: همان سخنرانی وقتی به استحضار مقام معظم رهبری رسید فرمودند،که البته من نقل می کنم، به وزارت خارجه بگویید از طرف من به آقای ظریف گفته شود خسته نباشید بسیار خوب و ظریف تهیه کردید و انشاءالله موفق باشید.
آقای ظریف در بخش پایانی سخنان خود به منظور دفاع از برنامه هایش در جلسه امروز عصر مجلس شورای اسلامی افزود: نمی دانم برخی از دوستان چرا تلاش می کنند شرایط را وارونه جلوه دهند.
وی ادامه داد: البته من تردید ندارم آن چه بدست آوردم لطف خدا بوده است.
وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: شرایط فعلی و لزوم مواجهه جدی با آن ایجاب می کند که فهم مشترکی از این وضعیت حساس داشته باشیم و این جانب برای تعامل مستمر با مجلس در صورت کسب رأی اعتماد و سایر دستگاه های ذیربط برای تولید این فهم مشترک آمادگی دارم و از ظرفیت مجلس در دیپلماسی هدفمند و پارلمانی استفاده می کنم که در این صورت حتماً با صداقت با شما برخورد خواهم کرد.
سخنان مخالفان و موافقان وزیر پیشنهادی وزارت امور خارجه
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در سخنان خود در مخالفت با برنامه های وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: اصل ده قانون اساسی که خون بهای هزاران شهید است مربوط به سیاست خارجی است همچنین اصل صد و پنجاه و سه و صد و پنجاه و چهار و صدو پنجاه و پنج و بند 16 اصل سوم مربوط به سیاست خارجی کشور است.
قاضی پور افزود: اصل صد و پنجاه و دو قانون اساسی براساس نقض هرگونه سلطه جویی، سلطه پذیری، حفظ استقلال همه جانبه، تمامیت ارضی کشور، دفاع از حقوق همه مسلمانان و تعهد نداشتن در برابر قدرت های سلطه گر و روابط صلح آمیز متقابل با دول غیر محارب استوار است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: بند شانزده این اصل در زمینه تنظیم سیاست خارجی و براساس معیار اسلامی، تعهد نسبت به همه مسلمانان و حمایت بی دریغ از مستضعفان جهان استوار است.
قاضی پور خطاب به وزیر پیشنهادی وزیر امور خارجه گفت: شما که به عنوان باند نیویورکی ها مشهور هستید چقدر به اصول قید شده معتقد هستید.
وی افزود: مدتی پس از انقلاب شما در نیویورک ماندید و آیا شناختی نسبت به کشورهای خاورمیانه ، کشورهای همسایه و شرق آسیا دارید.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: موضع شما نسبت به جنبش های اسلامی چیست و آیا اساساً بیداری اسلامی را قبول دارید و یا مانند برخی سعی در کمرنگ کردن مفهوم مقدس اسلامی در این جنبش ها دارید.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی امور خارجه در ادامه سخنان خود گفت: در این برنامه ای که حضرتعالی داده اید و معاونت نظارت مجلس هم مشاهده کرده است وزارت امور خارجه 10 وظیفه اساسی دارد .
قاضی پور افزود: در برنامه حضرتعالی 5 وظیفه آمده است که فقط 5 وظیفه اساسی را نوشته اید.
وی گفت : فراهم آوردن موکولات و زمین های شرکت های دولتی در مجامع ، سازمانها ، کنفرانس های بین المللی و ایجاد تجهیزات لازم با همکاری و مشارکت دستگاه های ذیربط از جمله برنامه های وزیر پیشنهادی است .
قاضی پور همکاری با وزارت ارشاد اسلامی و دستگاههای ذیربط و اشاعه فرهنگ اسلامی در کشورهای خارجی ، همکاری با وزارت ارشاد در فراهم آوردن زمینه های لازم برای خبرگزاران و نمایندگی مطبوعات خارجی در چار چوب قوانین و مقرارت و سیاست های ارشادی و تبلیغاتی کشور با هماهنگی دستگاههای ذیربط را از دیگر برنامه های وزیر پیشنهادی بیان کرد .
وی افزود: همکاری با وزارت فرهنگ و آموزش عالی و سایر دستگاه های ذیربط در انجام امور دانشجویان ایرانی خارج ازکشور و بورس های واگذاری به جمهوری اسلامی ایران و بلعکس از دیگر برنامه های وزیر پیشنهادی است.
قاضی پور همکاری با دستگاه های ذیربط در ایجاد زمینه های مناسب به منظور بهره گیری از استعداد و امکانات دانشجویان و اتباع ایرانی خارج ازکشور را ازدیگر برنامه های وزیر پیشنهادی امورخارجه بیان کرد.
وی با بیان اینکه یک بند درخصوص برنامه 5 ساله در برنامه های وزیر پیشنهادی امور خارجه نیامده است افزود:آقای ظریف، نظر حضرتعالی در خصوص موضوع هسته ای جمهوری اسلامی چیست ؟.
قاضی پورگفت:آیا انرژی هسته ای حق مسلم ماست یا خیر ؟ البته که هست و آیا بر سر منافع ملی معامله خواهید کرد یا خیر ؟.
نماینده مردم ارومیه درمجلس شورای اسلامی افزود: آیا مانندگذشته تمام کار خود را با رهبر انقلاب هماهنگ خواهید کرد که ما از شما تشکر می کنیم که کارهایتان را با رهبر عزیز هماهنگ کرده اید و این از نقاط مثبت حضرتعالی است.
قاضی پور گفت: آیا مانند مجلس ششم شما به دنبال اصلاح سازی برای نظام نیستید و آیا نظام مقدس جمهوری اسلامی را مجبور می کنید در مقابل سلطه طلبان کوتاه بیاید؟.
وی افزود: آیا واقعا از کارمندان وزارت خارجه در خارج از کشور حمایت خواهید کرد ؟ یا بعد از اینکه وزیر شدید شما نیز مانند بعضی ها با تریلی ، قطار و اتوبوس نیروی غیر کارشناس به وزارت امور خارجه خواهید داد و آنان را بدبخت خواهید کردیا خیر؟ باید اکنون اینها را به طور مشخص بگویید.
قاضی پورگفت:آقای ظریف ، برنامه شما را درخصوص حل بحران اقتصادی و تحریم به عنوان دیپلماسی اقتصادی مشاهده نکردم.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما تحریم است افزود: آقای وزیر؛آیا شما برای مقابله با تحریم به عنوان دیپلماسی اقتصادی برنامه ای دارید ؟آیا شما در این زمینه تخصص دارید و از متخصصان امر استفاده خواهید کرد ؟.
وی افزود : اینها سوال است و نقد و بررسی زندگی وزیر پیشنهادی نیست، ایشان مورد تایید است که معرفی کرده اند.
قاضی پور گفت : طلب ما از وزیر امور خارجه این است که در خصوص تحریم ها آستین را بالا زده و در وسط میدان کمک به مسایل اقتصادی کند.
نماینده مخالف وزیر پیشنهادی امور خارجه در ادامه سخنانش گفت: شائبه ای وجود دارد که شما توان نگهداری کیف حاوی اسناد محرمانه خود را ندارید و پیش از این کیف شما را برده اند چه تضمینی وجوددارد که بار دیگر کیف شما را ندزدند و اسناد را نبرند؟.
قاضی پور افزود : آقای رئیس در برنامه های ارائه شده شما متاسفانه این کلمات قید شده است که در بین دولت ها عمده ترین بازیگر کماکان ، ایالات متحده آمریکاست آیا واقعا اینطور است ؟ درحالیکه اینگونه نیست ، نقش ایران را خیلی کمرنگ نشان داده اید.
وی افزود : آمریکا شیطان بزرگ هر چه توان داشت برای حمایت از اسرائیل گذاشت و ما نیز از فلسطین حمایت کردیم که پیروزی نهایی از آن اسلام ،ایران و رهبری بود و شما در برنامه های خود به فلسطین ، لبنان، حزب الله قهرمان و کشور ستمدیده سوریه و اتباع آن اشاره نکرده اید در حالیکه خط مقدم ما آنجاست و بهتر است بدانید سیاست کلی نظام را رهبر معظم انقلاب تایید می کنند و شما باید از آن تبعیت کنید.
قاضی پور در ادامه گفت: همه مردم ایران ،آمریکا را شیطان بزرگ ، منشاء کودتا درایران ، قلدری ، شکنجه گر و ضد حقوق بشری می شناختند و می شناسند.
وی افزود: شعار نه غزه نه لبنان در زمان فتنه توسط بعضی از وطن فروشان مطرح شد ، حضرتعالی در این باره نظر خود را نگفتید که درباره غزه و لبنان نظرتان چیست؟.
وی ادامه داد : ما طرفدار سرسخت غزه ، فلسطین و سوریه هستیم ، شما برنامه های خود را درباره آن بگویید.
قاضی پور گفت: شما در برنامه های خود بحث افغانستان را مطرح کردید اما از عراق ،ترکیه و آذربایجان و کشورهای حاشیه خلیج فارس بحثی مطرح نکردید.
وی افزود: آقای رئیس، غرامت ما ایرانیان از عراق بابت هشت سال دفاع مقدس چطور خواهد بود و حق و حقوق این ملت را چطور از عراقی ها خواهید گرفت؟.
نماینده مردم ارومیه در ادامه گفت:برنامه شما در بحث روابط ایران با کشورهای اسلامی مشخص نیست و ضعیف دیده شده است در حالیکه که چشم امید ما به کشورهای اسلامی است.
وی افزود : آقای وزیر این ایرادی که به طیب نیا گرفتم درباره شما نیز وارد می دانم محل خدمت و آموزش سربازی شما کجا بود و از آنجایی که از متولدین بعد از سال 1337 هستید باید خدمت سربازی را انجام داده باشید.
قاضی پور گفت : آقای وزیر آیا ساختار سفارتخانه ها را عوض خواهید کرد؟.
وی افزود : سفارت ایران در بلژیک ، بروکسل 17نیرو دارد در حالی که اتحادیه اروپا در آنجا مستقر است و تمام تصمیمات مهم درباره تحریم های ایران در بروکسل گرفته می شود و ناتو در آنجا مستقر است و هر گونه تصمیم گیری در باره جابجایی کشتی ها در آنجا گرفته می شود و وسط سه پایتخت لندن ، پاریس و برلین قرار دارد و اکثریت سازمان های اقتصادی جهان در آنجا نمایندگی دارند آیا ضروری نیست در سفارتخانه خود در بلژیک هزاران متخصص و کارشناس داشته باشید؟ .
این نماینده مخالف وزیر پیشنهادی امور خارجه در ادامه گفت : تا چند ماه دیگر در سفارتخانه های ایران سفیر خواهیم داشت و سفارتخانه ها بدون سفیر نماند ضمن اینکه از شما می خواهیم کمک کنید در تمام سفارتخانه ها سفیر داشته باشیم .
وی افزود:به وضعیت معیشت کارکنان سفارتخانه ها و نیروهای مامور و تحصیل فرزندان رسیدگی کنید آیا سفارتخانه ها محل امن ایرانیان خارج از کشور خواهد بود ؟ آیا در حل مشکلات کارگران ایرانی خارج از کشور وقت خواهید گذشت تا حقوق و مزایای آنها از بین نرود ؟
قاضی پور ادامه داد : آیا از کیاست ،حقوق و اموال ایرانیان خارج از کشور دفاع خواهید کرد و برای آزادی ایرانیان خارج از کشور وقت خواهید گذاشت و برای جذب دانشجویان کشورهای اسلامی برنامه ای دارید ؟.
وی گفت: آقای ظریف ، ایران اسلامی کشور برتر منطقه است و در افق 1400 نیز مطرح خواهد شد ؛انتظار داریم پیگیری های لازم را انجام دهید تا کشورهای منطقه هر چه مصرف دارند از ایران بخرند.
حجت الاسلام پژمان فر نماینده مردم مشهد در مخالفت با وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: از مجموع گفته ها و برنامه های وزیر پیشنهادی امورخارجه، فضایی کاملاً انفعالی در مقابل جریانات بیرونی احساس می کنم.
وی افزود: بخشی از برنامه های اعلامی آقای ظریف را دولت و بخشی را خودش منتشر کرده است که شایسته است آقای ظریف به پرسش های ما، همکارانم و مردم در این باره پاسخ دهد.
وی گفت: آقای ظریف در بخش راهبرد کلان مباحثی را مطرح کرده است که بسیاری از آن دقیق و واضح باید باشد که چطور می خواهد راهبردهایی مانند فرصت سازی، تهدیدزدایی و جلوگیری از افزایش تنش در حوزه منافع حیاتی را اجرا کند.
نماینده مردم مشهد افزود: آقای ظریف باید توضیح دهد که در عرصه راهبردهای کلان، تعامل فعال با کشورها و نهادهای مؤثر در اقتصاد جهانی و بنگاه های بزرگ اقتصادی برای توسعه، تحکیم و تثبیت مناسبات اقتصادی را چگونه می خواهد اجرا کند؟.
پژمان فر گفت: ما که رابطه مان را با آنان قطع نکرده ایم، آنان قطع کرده اند، با این تعامل یک سویه که می خواهیم با آنها داشته باشیم چطور می توان مسائل را حل کرد؟.
نماینده مردم مشهد با اشاره به راهبردهای عملیاتی در برنامه وزیر پیشنهادی امورخارجه نیز گفت: در این بخش نیز مسائلی را مطرح کرده است که باید روشن شود که از مهمترین آن برنامه ریزی روشن و هدفمند برای خنثی کردن پروژه اسلام هراسی ، ایران هراسی و امنیت سازی جهانی جمهوری اسلامی ایران است.
وی افزود: یا باید در حوزه سیاست های کلی که در نظام داریم عقب نشینی کنیم و آن سیاست ها را غلط بدانیم که طبعاً نتیجه ایجاد شده عوض می شود یا اگر آن سیاست های کلان را تأیید می کنیم چطور می شود شعارهای کنونی را عملیاتی کرد.
پژمان فر دیدگاه ها و برنامه های ظریف را در مواجهه با جریانات بیرونی، انفعالی دانست و اضافه کرد: وی سیاست خارجی را از موضع کاملاً غیرفعال معرفی می کند.
وی گفت: ظریف در موضوعاتی که به عنوان مسائل اصلی در انقلاب ما وجود داشته مانند بیداری اسلامی، استکبار ستیزی و حمایت از مستضعفین به عنوان اصول اساسی امورخارجه، اصلاً اظهار نظر نکرده است.
نماینده مردم مشهد افزود: این در حالی است که مقام معظم رهبری در بیانات نوروزی شان در حرم مطهر امام رضا (ع) یکی از ملاک های دولت آینده را ارتقای قوت های دولت پیشین دانستند که باید بر آن افزوده شود.
پژمان فر گفت: با استفاده از بیانات رهبر معظم انقلاب باید دانست آیا این ویژگی ها در سخنان ظریف وجود دارد یا نه؟.
وی افزود: یکی از ویژگی هایی که رهبر انقلاب مطرح کردند استکبارستیزی است که فرمودند در دولت پیشین، تشخص و تمیز یافته است و معنای استکبار ستیزی، دشمنی کردن با دولت ها نیست بلکه به معنای دشمنی کردن با استکبار است.
پژمان فر گفت: مصداق این تعریف رهبر معظم انقلاب از استکبار، آمریکا و صهیونیسم است که در این موضوع چیزی در برنامه و سخنان آقای ظریف نمی بینیم.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: یکی از شاخصه هایی که آقا در فرمایشاتشان درباره بحث سیاست خارجی دارند این است که دولت های نهم و دهم در برابر زیاده خواهی های استکبار دچار انفعال نشدند.
پژمان فر افزود: امروز مردم ما سئوال می کنند دولتی که امروز آمده است و می گوید ما می خواهیم رابطه برقرار کنیم آیا منفعلانه برخورد کردن با جریان استکبار نیست.
وی گفت: آقا می فرمایند یکی از خصوصیاتی که جای ذکر دارد اینکه دولت های نهم و دهم در برابر زیاده خواهی های استکبار دچار انفعال نشد و این به نظر من خیلی مهم است که در تعامل با دنیا ، انسان جای خودش را و خواست خودش را بداند.
پژمان فر افزود: آقا می فرمایند بعضی از مسئولان در گذشته خجالت می کشیدند حقایق انقلاب را پیگیری کنند و این از چیز هایی است که متاسفانه می بینیم که برخی در شعارهای اصلی انقلاب خیلی ها عقب نشینی کرده اند.
وی گفت: مقام معظم رهبری در حوزه سیاست خارجی از نقش فعال دولت و شخص رئیس جمهور در پرونده هسته ای قدردانی کردند.
این نماینده مجلس افزود: بالاخره امروز طرح شد که ما به شکل دیگری مساله هسته ای را حل کنیم که قطعاً توضیحاتی هم در ارتباط با این موضوع جناب آقای ظریف و رئیس جمهور محترم خواهند داشت.
پژمان فر گفت: آقا می فرمایند بهترین دفاع در مقابل تهاجمات هجوم است نه منفعل عمل کردن و عقب نشینی کردن.
وی گفت: امروز در برنامه برادر بزرگوار جناب آقای ظریف، هیچ نوع فعالیتی در عرصه بین المللی مشاهده نمی شود و فقط عقب نشینی و منفعل بودن است و این چیزی نیست که در ارزش ها ما به عنوان نقطه قوت یاد کنیم بلکه این نقطه ضعف است.
پژمان فر افزود: اینکه از حرف های انقلاب عقب نشینی نکنیم از ویژگی های مدنظر آقاست؛ و این ویژگی را را 35 سال ادامه دادیم و توانستیم در دنیا به عنوان پناهگاهی برای تمامی مستضعفان باشیم.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در سخنان خود و در مخالفت با برنامه های وزیر پیشنهادی وزارت امور خارجه گفت: ایستادگی در مقابل استکبار محبوبیت ایجاد می کند.
پژمانفر افزود: امروز مسائل سیاست خارجی با چند سال قبل تفاوت دارد و کشور ما تأثیر گذار است نه تأثیر پذیر.
وی گفت: این که می گویند چرا در دنیا دشمن تراشی کردید نظر مقام معظم رهبری این است که بیان این مطالب حرف بافی است.
پژمان فر افزود: برخی نیز می گویند دولت های نهم و دهم به سمت ایجاد تنش رفتند اما رهبر انقلاب می فرمایند اینها حرف بافی است نه حرف حسابی.
وی گفت: امروز ملت های منطقه از جمهوری اسلامی خوششان می آید به خاطر موضع مستقل اسلامی شجاعانه و برگشت در این مسائل جایز نیست.
پژمان فر مخالف وزیر پیشنهادی امور خارجه افزود: از وزیر پیشنهادی امور خارجه توقع داریم تا در صورتی که رأی آوردند به این مسائل توجه داشته باشند.
وی شناخت از طرف مقابل ، درک اهداف و شگردها را یکی از نکات مهم در تعامل با دیگر کشورها دانست و گفت: اگر ما طرف مان را به درستی نشناسیم دچار مشکل می شویم.
پژمان فر افزود: آقای ظریف توضیح داده اند که چطور دشمنان در رسانه ها با معرفی وی به عنوان وزیر امور خارجه تا این حد خوشحال شده اند.
وی گفت: البته این بدان معنا نیست که می خواهیم از وی بگذریم بلکه وی باید احساس خطر بکند و در ارتباط با روابط خارجی آن چنان که امام فرموده اند اگر دشمنان از شما تعریف کردند احساس خطر کنید وی نیز باید احساس خطر کند.
پژمان فر مخالف وزیر پیشنهادی امور خارجه با اشاره به اخبار منتشر شده درباره وزیر پیشنهادی امور خارجه در رسانه های بیگانه افزود: در خبرگزاری رویترز آمده ظریف یک شاخه زیتون برای آمریکاست.
نماینده مردم مشهد در مخالفت با وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: دشمن به ما چشم طمع دوخته است و باید آقای ظریف امروز بگوید ما با امریکا نمی خواهیم رابطه داشته باشیم تا اینها این احساس را از خودشان دور کنند.
نصرالله پژمانفر در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی افزود: نکته دیگری که من در ارتباط با این موضوع دارم برخی از بحث ها و وساطت هایی است که در گذشته داشته است، البته ما از گذشته های افراد اگر واقعا گذشته باشد می گذریم، اما به هر حال برخی از مسائل را باید امروز شفاف کند که چرا برخی از وساطت ها در دولت های اصلاحات و بعد در دولت آقای احمدی نژاد شده است.
نماینده مشهد گفت: این ها مستنداتی دارد که باید توضیح دهد.
وی گفت: خطراتی بوده و هست اما چیزی که من احساس می کنم باید به ان توجه شود این است که ما در عرصه خارجی نمی توانیم به عقب برگردیم.
پژمانفر افزود: انقلاب ما کاملا در دنیا موثر است و برای اینکه تاثیر خودش را بتواند بگذارد و ادامه دهد باید مواضع گذشته خودش را کاملا حفظ کند.
نماینده مشهد گفت: همکاران در کنار این برنامه ، وصیت نامه و فرمایشات امام و رهبری را درباره با استکبار بخوانند و مقایسه کنند.
وی افزود: امیدواریم این توضیحات و مسائل برای رفع شبهه باشد و این ها شبهه ای است که در ذهن ها ایجاد شده است و پاسخ اقای ظریف به شبهه ها یعنی قطع امید کردن برای دشمنان ما نسبت به ما و وی در این عرصه توضیحاتی خواهد داد که دشمنان ما همانطوری که تا به حال چشم امیدی به نظام ما نداشتند از این به بعد هیچ گونه امیدی به نظام ما نداشته باشند.
نماینده مردم مشهد در مخالفت با وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: دشمن به ما چشم طمع دوخته است و باید آقای ظریف امروز بگوید ما با امریکا نمی خواهیم رابطه داشته باشیم تا اینها این احساس را از خودشان دور کنند.
نصرالله پژمانفر در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی افزود: نکته دیگری که من در ارتباط با این موضوع دارم برخی از بحث ها و وساطت هایی است که در گذشته داشته است ، البته ما از گذشته های افراد اگر واقعا گذشته باشد می گذریم، اما به هر حال برخی از مسائل را باید امروز شفاف کند که چرا برخی از وساطت ها انجام شده است. این ها مستنداتی دارد که باید توضیح دهد.
وی گفت: خطراتی بوده و هست اما چیزی که من احساس می کنم باید به ان توجه شود این است که ما در عرصه خارجی نمی توانیم به عقب برگردیم.
پژمانفر افزود: انقلاب ما کاملا در دنیا موثر است و برای اینکه تاثیر خودش را بتواند بگذارد و ادامه دهد باید مواضع گذشته خودش را کاملا حفظ کند.
نماینده مشهد گفت: همکاران در کنار این برنامه ، وصیت نامه و فرمایشات امام و رهبری را درباره با استکبار بخوانند و مقایسه کنند.
وی افزود: امیدواریم این توضیحات و مسائل برای رفع شبهه باشد و این ها شبهه ای است که در ذهن ها ایجاد شده است و پاسخ اقای ظریف به شبهه ها یعنی قطع امید کردن برای دشمنان ما نسبت به ما و وی در این عرصه توضیحاتی خواهد داد که دشمنان ما همانطوری که تا به حال چشم امیدی به نظام ما نداشتند از این به بعد هیچ گونه امیدی به نظام ما نداشته باشند.
کاشانی نماینده موافق وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: تخصص و تجربه آقای دکتر ظریف فقط در وزارت امور خارجه مورد استفاده قرار نگرفته است بلکه دستگاه های اجرایی دیگر نیز همواره از نظرات وی بهره برده اند .
ناصر کاشانی افز